جنگ غزه امکان طولانی‌شدن ندارد/حاج قاسم حل مسئله و منازعه را باهم می‌دید
جنگ غزه امکان طولانی‌شدن ندارد/حاج قاسم حل مسئله و منازعه را باهم می‌دید
مشاور رهبری انقلاب اسلامی گفت: امروز اگر ایران یک رفتار سنجیده با جنگ غزه دارد به این دلیل است که می‌داند این موضوع ابعاد مختلف دارد و به دنبال حل و فصل کم‌هزینه آن است.

مشاور رهبری انقلاب اسلامی گفت: امروز اگر ایران یک رفتار سنجیده با جنگ غزه دارد به این دلیل است که می‌داند این موضوع ابعاد مختلف دارد و به دنبال حل و فصل کم‌هزینه آن است.

به گزارش صبح اقتصاد، علی لاریجانی با حضور در برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین» با بیان اینکه مشکل اصلی این است که موجودیت رژیم صهیونیستی کاذب است، اظهار کرد: این مشکل با وصله پینه قابل‌حل نیست. این مشکل همیشه برای این رژیم دردسرساز بود و هربار که با فشار و گلوله خواستند این مشکل را حل کنند، موضوع عملاً حادتر می‌شد.

وی افزود: گاهی فکر می‌کنند چون این ثبت در سازمان ملل شده و این رژیم را سازمان ملل پذیرفته، موضوع تمام شده است. ملت‌هایی که ریشه‌دار هستند این مشکل را ندارند، این رژیم مناقشه درونی دارد. مشکل رژیم صهیونیستی یک بحران درونی و غیرقابل حل است.

لاریجانی تاکید کرد: این فشارهایی هم که الان می‌آورند مشکل را حل نمی‌کند و این مسئله اخیر هم به‌دنبال مسائل گذشته‌اش پیش آمده و اولین‌بار نیست که رخ می‌دهد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در فضای غرب این موضوع مطرح است که ایران از این قضیه اخیر حمایت کرده است، تصریح کرد: ما این موضوع را پنهان نمی‌کنیم که ایران حمایت می‌کند اما واقعیت این است که مشکل، حمایت ما نیست. فرض کنید در زمان شاه که حامی رژیم صهیونیستی بود، چند جنگ بین کشورهای اسلامی و رژیم صهیونیستی شکل گرفت؟ پس این یک بحران داخلی برای رژیم صهیونیستی است.

لاریجانی یادآور شد: بله، ایران حمایت می‌کند کما اینکه غربی‌ها از طرف دیگر حمایت می‌کنند. با اقداماتی مثل کشتار آیا مشکل حل شده یا حادتر شده است؟ این رژیم به زور مردم را بیرون کرده است و این مردم نمی‌توانند این موضوع را قبول کنند.

وی تاکید کرد: با آمدن و رفتن کشورهای غربی هم مشکل حل نمی‌شود. اگر یک کاری برمبنای درست باشد نیازی به رژه سیاسی ندارد که رئیس‌جمهوری آمریکا یا نخست‌وزیر انگلیس بیاید و رژه بروند تا این مهر تاییدهای بدلی بر چیزی که اصالت ندارد، بخورد.

مشاور رهبری انقلاب اسلامی با بیان اینکه موضوع فلسطین از نظر منافع ملی برای ما اهمیت دارد، اظهار کرد: گاهی منافع ملی یک کشور همپای عواطف انسانی و اسلامی تعریف می‌شود. در زمان جنگ صدام علیه ایران هم همین حس وجود داشت که چرا بسیاری از کشورهای دیگر به ما کمک نمی‌کنند. ممکن است همه مردم این تحلیل را نداشته باشند که علت حمایت از فلسطین چیست؟ باید کار رسانه‌ای کرد و برای آنان توضیح داد.

وی افزود: یک وجه این موضوع حمایت به حمایت مسلمانان از یکدیگر برمی‌گردد، یک وجه دیگر حمایت انسانی است و وجه دیگر منافع ملی ماست. اسرائیل یک رژیم ناراحت و غده سرطانی است. به دنبال ایجاد مزاحمت هستند. البته کشورهای دیگری هم به فلسطین حمایت می‌کنند.

لاریجانی تاکید کرد: باید تشخیص دهیم که الان باید طرف ظالم باشیم یا مظلوم یا اصلا با موضوع کاری نداشته باشیم. ممکن است که بزرگان ما هم نتوانسته باشند منافع ملی را برای همه مردم تبیین کرده باشند. البته این موضوع پیچیده است و لایه‌های پنهان دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: مسئله فلسطین هم جنبه تاریخی دارد که باید به اطلاع جوانان ما برسد و این امر نیازمند اطلاع‌رسانی است. یک جنبه دیگر آن است که این مسیر چگونه طی شد و به اینجا رسید؟ رهبری انقلاب بر این موضوع تاکید کردند که رفراندومی برای تعیین سرنوشت فلسطین برگزار شود اما پذیرفته نشده است؟ چرا؟ حتی پیمان‌های دیگر مثل اسلو هم اجرا نشد. این رژیم بنا ندارد به ساکنان اصلی این سرزمین راه دهد و درصدد است مابقی آنان را هم بیرون کند.

وی افزود: قوه اجتماعی پرتحرکی در مردم فلسطین وجود دارد و این از پیر تا جوان و کودک این مردم را شامل می‌شود. مسئله را باید برای جوانان توضیح داد و صبورانه هم توضیح داد تا متوجه لایه‌های امنیت ملی این موضوع برای کشور ما باشد.

لاریجانی با بیان اینکه توسعه ملی بسیار مهم است اما تنها اعتبار برای یک کشور نیست، اظهار کرد: اعتبار آن کشور رفتار سنجیده انسانی با دیگر کشورهاست. این اعتبار را از یک کشور بگیرند، آن کشور دیگر در چشم جهان اعتبار ندارد. پس این موضوع هم مهم است.

 

اوی با بیان اینکه مسئله همراهی مردم در داخل با فلسطین را چندان حاد نمی‌بینم، تصریح کرد: مردم از این جنگ ناراحت هستند و بروز می‌دهند اما فقط اظهار نظر و آمدن در خیابان مشکل را حل نمی‌کند. خوب است که بیایند و در تمام دنیا هم این اتفاق افتاده اما باید راه‌حلی چه از نظر دیپلماتیک و چه ابعاد دیگر برای آن پیدا کرد تا فشار روی مردم غزه حل شود. نمی‌شود آنان کشتار کنند و ما گریه و زاری کنیم.

وی با تاکید بر اینکه این جنگ توان طولانی‌شدن ندارد، اظهار کرد: ولی خساراتی که جنگ به مردم مظلوم فلسطین وارد می‌کند بسیار بد است. این موارد در کوتاه‌مدت برای فلسطین بد است و در بلندمدت برای رژیم اسرائیل بد است و مردم فلسطین را در ادامه و آینده هم به مبارزه همه‌جانبه با این رژیم تشویق می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دیدگاه شهید سلیمانی درباره مقاومت و مسئله فلسطین، اظهار کرد: او صحنه را شامل حل و فصل و منازعه باهم می‌دانست. همان مقدار که در صحنه مقاومت بود دنبال راهی بود تا موضوع حل و فصل شود. او یک شخصیت ممتاز و تیزهوش بود و جای او اکنون بسیار خالیست.

لاریجانی با تاکید بر اینکه وضعیت امروز ابعاد مختلفی دارد و باید آن را شناخت و به وظایف عمل کرد افزود: حتی کشورهای مهم مثل روسیه و چین باید بدانند اگر صحنه‌گردانی قوی نداشته باشند ممکن است در آینده مراودات اقتصادی داشته باشند اما محل اتکای سیاسی نخواهند بود.

مشاور رهبری انقلاب یادآور شد: اقدامات انگلیس و فرانسه هم به همین شکل رصد می‌شود و آینده مراودات با همین رفتارهای امروز تنظیم می‌شود. امروز هم اگر ایران یک رفتار سنجیده با این حادثه دارد و به دنبال حل آن است، می‌داند که ابعاد مختلف دارد و به دنبال حل و فصل کم‌هزینه آن است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره غیبت ایران در نشست قاهره، تصریح کرد: این موضوع بی‌سابقه نیست. ما نیازی به این دعوت‌ها نداریم. وظیفه خود را انجام داده‌ایم و جایگاه ایران هم در منطقه مشخص است. اما این نشست‌ها آیا مسئله فلسطین را حل می‌کند؟ البته این‌ها حتی حماس را هم دعوت نکردند که نشان می‌دهد آنان هنوز مشکل را با خودشان حل نکردند و نمی‌دانند وسط هستند یا با مظلوم یا با ظالم. هدف این‌ها این است که بگویند ما هم برای فلسطین یک سُرفه‌ای کردیم.

لاریجانی همچنین با بیان اینکه رسانه‌های غربی موضوع اسیر شدن صهیونیست‌ها را بسیار بزرگ کردند، تصریح کرد: آنها باید بدانند کسانی که عملیات «طوفان‌الاقصی» را انجام دادند، آدم آهنی نبودند، کسانی‌ هستند که خانواده خود را توسط صهیونیست‌ها از دست داده‌اند. آنان با دستور عملیات را انجام ندادند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با رد مقایسه داعش و حماس، تصریح کرد: این مقایسه، مقایسه سخیفی است. رئیس‌ جمهور آمریکا مدام این گزاره غلط را تکرار کرد و تصور داشت با تکرار، این گزاره منطقی می‌شود. داعش را که خود آمریکا به وجود آورد و خود آمریکایی‌ها می‌دانند که چقدر بی اصل و نسب و بی‌ریشه است.

وی همچنین با اشاره به ارتباط شکل‌گیری نظم نوین جهانی با جنگ غزه، تصریح کرد: یکی از عوامل شکل‌گیری نظم جدید همین است. این نظم در خلأ شکل نمی‌گیرد. ما از فلسطین تنها حمایت معنوی و سیاسی نمی‌کنیم. ما کمک‌های مختلفی می‌کنیم و این موضوع را پنهان نمی‌کنیم. کشورها براساس وجودشان در این موضوع دخالت می‌کنند برخی کشورها کوچکند و نمی‌توانند مانند ایران که مستقل عمل می‌کند، موضع‌گیری کنند.

  • منبع خبر : ایسنا