حداد عادل: نیروی دریایی ارتش و سپاه جایگاه مهمی در سیاستهای کلی دریا محور دارند
به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد غلامعلی حداد عادل صبح امروز در مراسم بزرگداشت روز نیروی دریایی ارتش، بیان کرد: حضور وزیر خارجه در این مراسم را نمادی از پیوستگی دیپلماسی و میدان می دانم. همان مفهمومی که شهید سلیمانی نماد بلند قامت آن حقیقت بود.
وی ادامه داد: مجمع تشخیص مصلحت نظام که از سوی رهبری، مسئولیت مشورت دادن درباره سیاست های کلی نظام را بر عهده دارد، سیاست های کلی توسعه دریا محور کشور را به تصویب رساند که نیروی دریایی ارتش و سپاه جایگاه مهمی در این سیاست ها دارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: تاریخ دریانوردی مسلمانان و ایرانیان، بسیار طولانی است و به اندازه تاریخ خود مسلمانان و ایرانیان است یعنی از روزی که ایرانیان در این کشور استقرار داشتند، دریانوردی کردند. مسلمانان هم از روز اول نیروی دریایی داشتند. در این زمینه کتاب های زیادی توسط مسلمانان و ایرانیان نوشته شده است. اسلام شناسان و ایران شناسان هم متعدد کتب مفصلی دارند. دریا میدان ارتباط صلح آمیز و نبرد کشورهای این منطقه با سیار مناطق بود. ایرانیان از زمان داریوش هخامنشی در دریا حضور داشتند و برای دریانوردی، رود نیل را با حفر کانالی به دریای سرخ متصل کردند. آن زمان تا چین و اروپا با کشتی سفر می کردند.
حدادعادل با اشاره به اینکه مسلمانان از نیروی دریای برای تجارت، جنگ و حتی برای سفر حج استفاده می کردند، ادامه داد: در تاریخ روایت شده است که در سال ۳۴ هجری، مسلمانان نیروی دریایی داشتند و توانستند امپراتوری روم شرقی را با این نیرو شکست دهند. در سال ۹۸ هجری نیروی دریای مسلمانان در دریای مدیترانه، استانبول را با ۱۸۰۰ کشتی جنگی محاصره کردند.
وی با بیان اینکه ایرانی ها نیز به دلیل ساحل طولانی، سابقه مهمی در دریانوردی دارند، گفت: ابن ماجد یکی از شخصیت های تاریخی است که در قرن ۹ هجری زندگی می کرد و شاخص ترین فرد در دریانوردی در بین مسلمانان و ایرانیان محسوب می شد که شجاعت و دانش لازم برای دریانوردی از جمله ستاره شناسی، آب و هواشناسی، جغرافیا، مردم شناسی را داشت. از او ۴۰ کتاب در زمینه دریانوردی به زبان عربی به یادگار مانده است.
- منبع خبر : ایسنا