حضور دهها هیئت خارجی در مراسم تحلیف
به گزارش پایگاه خبری خبرگزاری صبح اقتصاد سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روز (یکشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اعلام کرد: سفر رئیسجمهور عراق به ایران در برنامه است و به احتمال زیاد، برای مراسم تحلیف به ایران سفر میکند. این سفر در چارچوب روابط دوجانبه است. علاوه بر او، چند ده هیئت دیگر، برای حضور در مراسم تحلیف عازم ایران هستند.وی افزود: لازم است همین جا یادآوری کنم، از همان ابتدا که زمان مراسم تحلیف معلوم شد، وزارت امورخارجه و سفارتخانهها با دستورالعملهای ارسالی از مرکز به طور گسترده با هماهنگی مجلس شورای اسلامی و دفتر رئیس جمهور منتخب، پیگیر برگزاری مراسم تحلیف بودند.
حضورچند ده هیئت خارجی در مراسم تحلیف رئیسی
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: چند ده هیئت در سطح روسای جمهور و دولتها، روسای مجالس، وزرای خارجه و فرستادههای ویژه عازم تهران هستند، که نشان از مقبولیت و مشروعیت کشورمان در عرصه بینالمللی است.
خطیبزاده همچنین در خصوص احتمال حضور نمایندهای از عربستان سعودی در مراسم تحلیف رئیسی، گفت: تا آنجایی که من جزئیات را دیدم، اسمی از نماینده عربستان در این مراسم نیست، اما باید مجدداً چک کنم.وی همچنین در خصوص برگزاری اجلاس چهارجانبه کریدور شمال به جنوب، افزود: کریدور شمال و جنوب از مهمترین کریدورهای ایران است که از سال ۲۰۰۱ به دنبال توسعه آن بودیم.سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: هند به عنوان توسعه دهنده بخشی از آن نقش مهمی دارد. گفتگوهایی هایی هم برای برگزاری این اجلاس شده اما زمان آن مشخص نشده است.
رژیم صهیونسیتی بداند با فرافکنی دردی دوا نمیشود
خطیبزاده در واکنش به اتهامزنی صهیونیستها به کشورمان، گفت: رژیم اشغالگر قدس باید دست از این اتهام زدنهای واهی بردارد. این بار اولی نیست که رژیم اشغالگر قدس این چنین اتهاماتی را متوجه کشور ما میکند.وی افزود: این رژیم هرجایی رفته با خود ناامنی، ترور و وحشت برده است. مسئولیت وضعیت فعلی بر عهده آنانی است که پای رژیم صهونیستی را به منطقه باز کردهاند.سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه قطعاً این اظهارات محکوم است، گفت: رژیم صهیونیستی بداند با این فرافکنیها دردی از دردهایش دوا نمیشود. هر کسی باد بکارد، طوفان درو میکند.
درخواست سناتورهای آمریکایی ساده لوحانه است
خطیبزاده در واکنش به درخواست برخی از سناتورهای آمریکایی از «بایدن» برای ممانعت از حضور رئیس جمهور ایران در نشست سالیانه سازمان ملل، گفت: دولت امریکا باید توجه کند که وظایف قطعی میزبانی در خصوص مقر سازمان ملل متحد در نیویورک را دارد و فارغ از اختلافاتش با کشورها، وظایف مصرح میزبانی دارد و باید در این چارچوب عمل کند. این درخواستها بچگانه، سادهلوحانه و در چارچوب لابیهای ضد ایرانی است.وی افزود: البته چنین چیزی، عجیب نیست و لابی صهیونیستی در ایالات متحده از هر فرصتی برای اتهام زنی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده میکند.سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره ضرب و شتم یک ایرانی در سوئد و پیگیری وزارت امور خارجه نسبت به ضرب و شتم ایرانیان در زمان برگزاری انتخابات در خارج از کشور، گفت: آنچه در برخی از حوزههای صندوقهای رای رخ داد را به صورت جدی پیگیری کردیم و هم دلجویی و هم پیگیری حقوقی و قضایی به عمل آمد. اما درباره ضرب و شتم یک ایرانی در سوئد، از همان لحظه اول، یادداشت اعتراضی داده شد و سفیر ایران نیز تماسهایی انجام داد. در فضای دیپلماتیک این مسئله در دست پیگیری است.
از هر ابتکاری که به ثبات منطقه کمک کند حمایت میکنیم
خطیبزاده همچنین در خصوص پروژه «شام جدید» میان عراق، اردن و مصر، گفت: ایران همواره از همه امکاناتی که به توسعه نقش عراق در منطقه کمک کند، استقبال میکند.
وی افزود: همچنین هر ابتکاری که به صلح و ثبات منطقه کمک کند، مورد حمایت ایران است. البته این پروژه، سابقه چند دههای دارد.سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در واکنش به تحولات تونس، گفت: از نزدیک تحولات تونس را پیگیری میکنیم و در کنار دولت و مردم تونس برای عبور از این مرحله هستیم.خطیبزاده با بیان اینکه فکر میکنیم که تنها راه حل، گفتگوهای فراگیر است، اظهار داشت: امیدواریم گفتگوهایی میان تمامی طرفها صورت بگیرد و هر چه زودتر به مسیر حل و فصل سیاسی بحران، خودش را در عمل نشان بدهد.
گفتگوهای بینالافغانی راه صلح پایدار است
وی در واکنش به تحولات افغانستان نیز تصریح کرد: برای ایران، امنیت، صلح و توسعه مردم افغانستان اولویت اول است و به همه طرفها از جمله دولت و طالبان گفته شده است که اول امنیت مردم را تامین کنند.سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: ایران برای این موضوع آماده هر کمکی است؛ دور اول گفتگوها را در تهران تسهیل کردیم و آمادهایم که دور دوم را نیز تسهیل کنیم.خطیبزاده تاکید کرد: طالبان جزئی از امروز و آینده افغانستان است. گفتگوهای بینالافغانی راه صلح پایدار است.وی تصریح کرد: ایران، امنیت افغانستان را امنیت خود میداند و امنیت اماکن دیپلماتیک برای آن اهمیت دارد و با همه طرفها برای استقرار امنیت و صلح در ارتباط هستیم.سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درخصوص اتهام زنی آمریکا به ایرانیان مبنی بر دور زدن تحریمها، گفت: آنچه اتفاق میافتد گروگانگیری آشکار و گردن کشانه ایالات متحده است.وی افزود: اولویت ایران بر آزادی و بازگشت ایرانیان از زندانهای امریکا است. هرچه آنها دست به گروگانگیری بیشتری بزنند، لیست ایرانیانی که باید آزاد شوند، بیشتر خواهد شد.
اظهارات دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس اجارهای است
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ادعای دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه کشورمان، تصریح کرد: تکرار این ادعاهای عجیب و غریب نشان از عدم شناخت دقیق او از تحولات غرب آسیا و درک ناقص وی است.خطیبزاده ادامه داد: ضرورت دارد آنچه در زمین در جریان است، دبیرکل شورای همکاری به آن توجه داشته باشد. آنچه او میگوید بارها گفته شده است که منویات یکی، دو عضو شورا است و نه تمامی اعضا.وی با بیان اینکه جای تاسف دارد که اظهارات او اجارهای است، تصریح کرد: هم، دبیرکل و هم یکی، دو کشور دیگر، باید مروری بر مواضع و شناخت ناقصشان داشته باشند.
در واکنش به اظهارات پادشاه اردن: از اظهارات تحریک آمیز اجتناب کنید
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در واکنش به اظهارات غیرواقعی پادشاه اردن علیه کشورمان، گفت: در حالی که اکثر کشورهای منطقه در حال گفتگو هستند و رویکردشان در حال تغییر است و سعی میکنند در گفتگوهای درون منطقهای، مشکلات خودشان را حل کنند، فکر میکنیم که باید همه کشورها توجه کنند که همین مسیر، مسیر درستی است.خطیبزاده با بیان اینکه باید از اظهارات تحریک آمیز بی مبنا هم اجتناب کنند، گفت: قطعاً جمهوری اسلامی ایران مثل همیشه استقبال میکند که در چارچوبهای شناخته شده گفتگوها را پیش ببرد.وی همچنین درباره آخرین وضعیت مبادله زندانیان بین ایران و انگلیس، گفت: طرف آمریکایی در آخرین لحظه و به نظر خودش با توجه به تحولات داخلی ایران، تعهدات خود را زیر پا گذاشت.سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: اگر آمریکا به تعهداتش عمل میکرد، ایرانیان ما امروز آزاد بودند. چندین بار نقض تعهدات را از سوی آمریکاییها دیدیم و این موارد دلایلی است که مذاکرهای مبتنی بر اعتماد نداشته باشیم و گفتگوها را با حداکثر بیاعتمادی انجام دهیم.
آمریکا کشورهای منطقه را به محل مناقشه تبدیل کرده است
خطیبزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر واکنش ایران به یادداشت در دست «بایدن» درباره ایران در دیدار با نخستوزیر عراق، گفت: ایران همسایگان و دوستان خود را محل مناقشه با دیگران قرار نداده است. در حالی که آمریکا کشورهای منطقه را به محل مناقشه تبدیل کرده است.وی تاکید کرد: امینت و آرامش، پیشرفت و توسعه آنها امنیت و آرامش و توسعه ماست. اما آمریکا برخلاف این مسئله عمل کرده است از جمله در بحث ترور شبانه و بزدلانه سردار سلیمانی.
سفر وزیر خارجه قطر ربطی به مسائل ایران و آمریکا نداشت
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برخی گمانهزنیها در خصوص تبادل پیام میان ایران و آمریکا از طریق وزیر امور خارجه قطر و احتمال ارسال پیام از سوی آمریکا در سفر «برهم صالح» به ایران، گفت: سفر وزیر امور خارجه قطر به ایران دوجانبه بود و مثل همیشه درخصوص مسائل دوجانبه و منطقهای گفتوگو شد و ربطی به مسائل ایران و آمریکا نداشت.خطیبزاده در خصوص مذاکرات وین نیز تصریح کرد: در وین توافقهای بسیار مهمی صورت گرفت و دستاوردهای خوبی داشت که در گزارش اخیر وزارت امور خارجه به مجلس روشن است.وی افزود: ما توافقاتی هم نتوانستیم انجام دهیم و مشکلاتی هم باقیمانده که اگر مشکلات باقی نمانده بود حتماً توافقات صورت میگرفت که آنها نیز مسائل جدی هستند.
تحریمهای آمریکا خللی در برنامههای ما ایجاد نمیکند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در واکنش به اخباری در خصوص احتمال اعمال تحریمهای جدید از طرف امریکا علیه کشورمان، گفت: یک اعتیادی در واشنگتن درباره تحریمها وجود دارد، با اینکه خودشان بارها اظهار کردهاند فشار حداکثری نه تنها شکست خورده است بلکه به یک شکست حداکثری برای ایالات متحده نیز تبدیل شده است.
وی تاکید کرد: ایران بیش از چهاردهه است مورد این تحریمهای ظالمانه قرار گرفته است و همواره نشان داده است که هر آنچه آنها انجام دادهاند، نمیتواند اراده ایران را بشکند یا خللی در برنامههای مشروع ایران در حوزههای دفاعی و توسعهای ایجاد کند.
- منبع خبر : مهر