حقوقدان کانادایی: اقدامات اسرائیل مصداق جنایت نسل‌کشی است
حقوقدان کانادایی: اقدامات اسرائیل مصداق جنایت نسل‌کشی است
کارشناس و حقوقدان کانادایی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غرب آسیا به‌خصوص نوار غزه تاکید کرد که واکنش اسرائیل مصداق جنایت نسل‌کشی است.

حقوقدان کانادایی: اقدامات اسرائیل مصداق جنایت نسل‌کشی است

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد  «ویلیام شاباس» کارشناس و محقق «نسل‌کشی» که در اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری نیز نقش داشته است، در مصاحبه با نشریه آلمانی «اشپیگل» بیان کرد: «می‌توان به‌طور قانع‌کننده‌ای استدلال کرد که واکنش اسرائیل مصداق جنایت نسل‌کشی است.»

ماده ۲ کنوانسیون ملل متحد، نسل‌کشی را به عنوان «اقدامی که به قصد نابودی کلی یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام می‌شود»، تعریف می‌کند.

این محقق کانادایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا چنین قصد و نیتی درخصوص اقدامات رژیم صهیونیستی نیز صدق می‌کند، گفت: «قصد، اصطلاحی از حقوق کیفری است و قضات با آن مشکل دارند. آیا یک طرف درگیری می‌تواند قصد داشته باشد؟ آیا نیت اسرائیل، قصد نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو است؟ می‌دانیم که دیدگاه‌های متفاوتی در کابینه جنگ اسرائیل وجود دارد و من مدت‌هاست استدلال کرده‌ام که ما باید مفهوم “قصد” را متفاوت تفسیر کنیم.»

شاباس با اشاره به لفاظی‌های وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی در تاریخ ۹ اکتبر ۲۰۲۳، درست ۲ روز پس از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی که وعده «نابودی برق، گاز و سوخت غزه» را داده بود، گفت: «طبق دیوان بین‌المللی دادگستری، اسرائیل بر اساس کنوانسیون نسل‌کشی موظف است اظهارات تحریک‌آمیز را در دادگاه‌های خود تحت پیگرد قانونی قرار دهد اما سیستم اسرائیل چنین کاری را انجام نمی‌دهد و به‌طور قانونی، این شکست اسرائیل به عنوان ایجاد تحریک و شورش بیشتر تلقی می‌شود.»

او در پاسخ به سوال خبرنگار نشریه «اشپیگل» مبنی بر اینکه آیا حماس هم قصد نسل‌کشی داشته است، صراحتا عنوان کرد: «خیر. منظورم را اشتباه برداشت نکنید. من نمی‌توانم از بیانیه‌هایی که رهبران حماس در رابطه با حمله منتشر کرده‌اند، به مفهوم قصد و نیت برای نسل‌کشی برسم.»

این کارشناس کانادایی در ادامه تاکید کرد: «لطفا من را به حمایت از حماس متهم نکنید. من مطمئن هستم افرادی در حماس و در میان غیرنظامیان غزه وجود دارند که دیدگاه‌های نژادپرستانه در مورد یهودیان دارند و شاید حتی خواستار نابودی آنها هستند. اما در سال‌های اخیر حماس لفاظی‌های یهودی‌ستیزانه خود را کنار گذاشته و خواهان نابودی اسرائیل است. حال با این وجود، درخواست برای پایان دادن به طرفی که یک نهاد سیاسی است با دعوت به قتل افرادی که در آنجا زندگی می‌کنند، یکسان نیست.»

ویلیام شاباس درباره میزان تلفات و شهدای فلسطینی گفت: «اعداد و ارقام فوق‌العاده بالا است. طرف اسرائیلی علاوه بر تلفات روز هفتم اکتبر، صدها سرباز خود را از دست داده است اما طرف فلسطینی با ده‌ها هزار نفر کشته به همراه وضعیت گرسنگی، عدم دسترسی به آب و بهداشت، تخریب سیستماتیک خانه‌ها، مدارس و بیمارستان مواجه است.»

همچنان که ۴۰۹ روز از جنایات بی‌امان رژیم صهیونیستی در غزه می‌گذرد و وزارت بهداشت فلسطین در غزه روز یکشنبه اعلام کرد شمار قربانیان جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به ۴۳ هزار و ۸۴۶ شهید و ۱۰۳ هزار و ۷۴۰ زخمی رسیده است.

شاباس درخصوص ادعای غرب و رژیم صهیونیستی مبنی بر «حق اسرائیل بر دفاع از خود» گفت: «سوءبرداشتی در رابطه با حق دفاع از خود در منشور سازمان ملل رخ داده است. این مسئله به درگیری بین‌المللی میان دولت‌ها اشاره می‌کند اما درباره نوار غزه باید گفت که اسرائیل این باریکه را از سال ۱۹۶۷ اشغال کرده و طبق کنوانسیون چهارم ژنو، اسرائیل به عنوان اشغالگر مسئولیت محفاظت از مردم را بر عهده دارد.»

او درخصوص تجربه شخصی خودش برای سفر به غزه گفت: «زمانی که در سال ۲۰۱۴ به عنوان بخشی از کارم به عنوان بازرس ارشد سازمان ملل تلاش ناموفقی برای ورود به غزه داشتم، احساس کردم که غزه اشغال شده است.»

این کارشناس کانادایی با بیان اینکه قوانین بین‌المللی ایجاب می‌کند که قبل از بمباران ساختمانی که غیرنظامیان ممکن است در آن حضور داشته باشند، هشدار صادر شود، گفت: «اما در اینجا کل شهرها تخلیه و سپس به طور کامل ویران می‌شوند تا کسی نتواند برگردد. نام این حرکت کوچ اجباری و جنایت جنگی است زیرا شما نمی‌توانید کل منطقه را هدف نظامی اعلام کنید.»

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، تل‌آویو میلیاردها دلار تجهیزات نظامی مختلف از آمریکا دریافت کرده است. براساس اعلام وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، این تجهیزات شامل ناوگان جدید جنگنده‌های اف-۳۵، تانک، موتور خودروهای زرهی، خودروهای جنگی و هزاران تُن تجهیزات نظامی دیگر می‌شود.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعمل‌های دیوان بین‌المللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه می‌دهد.

شاباس در پایان مصاحبه با «اشپیگل» ضمن تاکید بر استانداردهای دوگانه برخی کشورها در قبال جنایات رژیم صهیونیستی و در پاسخ به سوال خبرنگار در راستای هولوکاست گفت: «برخی کشورها در مقابل اقدامات اسرائیل تزویر به خرج می‌دهند و استانداردهای دوگانه به‌سرعت آشکارتر می‌شوند. لازم به ذکر است که متوقف شدن توسط دوستانت آسان‌تر از دشمنانت است. آلمان به عنوان دوست وفادار اسرائیل، وظیفه دارد مداخله و نفوذ خود را اعمال کند.»

  • منبع خبر : ایسنا