حوزههای تغذیه و خوابگاه پاشنه آشیل دانشگاهها در مدیریت امور
به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد دکتر عبداللهی در چهاردهمین نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق دهگانه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور که امروز در دانشگاه خوارزمی در حال برگزاری است، موضوعات دانشجویی در دانشگاهها را امری مهم و حساس توصیف کرد و گفت: بخش عظیمی از انرژی دانشگاهها به این بعد پرداخته میشود؛ این در حالی است که در فلسفه و اهداف آموزش عالی این موضوع لحاظ نشده است؛ اما به مرور زمان این بعد سایر ابعاد وجودی و ماموریت های دانشگاه ها را تحت تأثیر قرار داده است.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه مشکلات بودجهای در دانشگاهها باعث شده است همواره به فکر این باشیم که پول تغذیه دانشحویان را چگونه تامین کنیم یا اینکه سراهای دانشجویی به چه شیوهای باید اداره شود. در نتیجه بررسی این موارد فشار بسیار زیادی بر دوش روسای دانشگاه ها و مدیران می گذارد.
سرپرست دانشگاه خوارزمی بابیان اینکه حدود ۹۹ درصد سوالات دانشجویان در حوزه های تغذیه و مسایل صنفی است، خاطرنشان کرد: باید با تأمین بودجه و منابع لازم نگرانیهای دانشجویان در حوزه تغذیه و سایر موارد صنفی را برطرف کنیم.
عبدالهی با بیان اینکه توجه به بعد جسمانی دانشجویان برای ما مهم است، گفت: بعد روانی و اجتماعی دانشجویان برای ما مهم است. بر این اساس نباید تمامی توجه خود را به امور خوابگاه متمرکز کنیم؛ بلکه باید به بعد روانی و اجتماعی دانشجویان نیز بپردازیم. در حالی که مسایل صنفی پاشنه آشیل همه دانشگاه ها است
سرپرست دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه دانشجویان امروز دنبال تنوع غذایی است، افزود: بنابراین باید ضمن توجه به بعد جسمانی، سایر ابعاد دانشجویی را در نظر بگیریم. اگر چه ما در این حوزه مدیریت مشاوره را نیز داریم؛ اما مشاوره ما بودجه کافی ندارد تا زمانی که بحث تغذیه است مدیران دانشگاه ها مجبور است مشاوره را در اولویت های پایین قرار دهد.
عبدالهی با بیان اینکه بخش فرهنگی دانشگاه ها با حداقل بودجه اداره می شوند، گفت: دانشگاه خوارزمی در سال گذشته با وجود همه فشارهای اقتصادی توانست با جابجایی منابع مالی، مشکل مالی در بخش تغذیه و خوابگاه را در کوتاه مدت حل کند. اما از بخش های دیگر نظیر فرهنگی، آموزش و پژوهش غفلت کردیم.
- منبع خبر : ایسنا