به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد “خروج ایران از NPT” احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه امروز موارد دیگری از اعلام وصولیها را به شرح زیر قرائت کرد:
سوال ملی بیتالله عبداللهی نماینده اهر و هریس از وزیر آموزش و پرورش درباره لزوم خاتمه دادن به تدریس در مدارس دوشیفته و کانکسی
طرح عادی خروج از پیمان منع گسترش سلاح هستهای (NPT)
طرح تنبیه و مجازات کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریمها علیه ایران.
پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای یا پیمان عدم اشاعه سلاحهای هستهای یا پیمان عدم اشاعه هستهای یا معاهده عدم اشاعه هستهای، به اختصار انپیتی (به انگلیسی: Non-Proliferation Treaty)، در دوران جنگ سرد، در ژانویه ۱۹۶۷ برابر با ۱۳۴۷ به صورت محدود بین چند کشور جهان منعقد شد. این پیمان کشورهای جهان را به دو طبقه برخوردار (کشورهای دارای سلاح هستهای) و غیربرخوردار (کشورهای فاقد سلاح هستهای) تقسیم میکند.
طبق تعریف کشورهای برخوردار، شامل کشورهایی هستند که تا پیش از اول ژانویه ۱۹۶۷ برابر با ۱۱ دی ۱۳۴۷ سلاح هستهای یا دیگر وسایل منفجره هستهای را تولید و منفجر کرده باشند طبق این تعریف چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا (اعضای دائمی شورای امنیت) بهطور رسمی دارای سلاح هستهای شدند.
تا کنون ۱۸۸ کشور جهان با امضای آن به پیماننامه پیوستهاند. هند و پاکستان، و نیز اسرائیل این پیماننامه را نپذیرفتهاند. کره شمالی نیز پس از نقض پیمان در نهایت از این پیماننامه خارج شد.
طبق این معاهده کشورهای دارای سلاح هستهای نباید بهطور مستقیم یا غیرمستقیم به کشورهای غیربرخوردار در راه تحصیل این سلاح کمک کنند و کشورهای غیربرخوردار متعهد میشوند تا در این راه تلاش نکنند، هر چند به موجب ماده ۴ برخوردارها متعهد شدهاند که فناوری هستهای صلح آمیز را در اختیار غیربرخوردارها قرار دهند.
جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای و پیگیری مذاکرات خلع سلاح هستهای یکی از اهداف مهم پیمان مزبور بهشمار میرود. همچنین یاریرسانی به کشورهای غیر هستهای در راه بهکارگیری فناوری صلح آمیز هستهای یکی دیگر از اهداف این پیمان بینالمللی است.
- منبع خبر : ایسنا