خط قرمز نحوه انتخاب مدیران مدارس
به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد محمدرضا فرحبخش که اسفندسال گذشته حکم سرپرستی اداره کل آموزش و پرورش کرمان را دریافت کرده بود و آخرین روز فروردین ماه امسال نیز حکم مدیرکلی را از وزیر گرفت، امروز(یکشنبه) نخستین شورای آموزش و پرورش استان در سال جدید را به ریاست این شورا(استاندار) برگزار و راهبردهای کلی حوزه آموزش در استان که قصد داردتحت سیاست های کلی و قوانین بالادستی در استان اجرا کند را بازگو کرد.
وی البته چند مدت بعد از انتصاب، روزنوشتهایی را با لحن و قلمی متفاوت به طور روزانه یا چندروز یکبار از ایده ها و برنامه هایش، یا وقایع در روز منتشر میکند که مشتریهای خاص خود حتی فراتر از کارکنان آموزش و پرورش یا دانش آموزان دارد؛ بسیاری از اهالی رسانه، مدیران دیگر و استادان دانشگاه نیز این روزنوشت ها را دنبال می کنند که هم با شخصیت وی بیشتر آشنا می شوند و هم در جریان برنامه های نظام تعلیم و تربیت که خیلی ها دغدغه آن را دارند قرار می گیرند.
نخستین نشست خبری وی پس از انتصاب نیز هفته گذشته درحالی با حضور پرشور اصحاب رسانه برگزار شد که برخی خبرنگاران تازه وی را می دیدند و درواقع آمده بودند تا وی را به عنوان مدیرکلی جوان محک بزنند و با وی بیشتر آشنا شوند.
شورای آموزش و پرورش امروز البته متفاوت با جلسات دیگر در محل سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کرمان برگزار شد زیرا آقای مدیرکل جوان، یکی از معلمان دوران تحصیل خود را نیز بدون اطلاع قبلی دعوت کرده بود تا از وی تجلیل به عمل آورد و همین رویداد، فضای خشک و رسمی جلسه را تغییر داد و نشان داد که پاسداشت مقام معلم، به هر شکل و در هرکجا، چقدر زیبا و دوست داشتنی است.” انتخاب مدیران مدارس”
دغدغه انتخاب و انتصاب مدیر مدرسه
اما مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در این نشست با بیان اینکه تقویت گروه های آموزشی از مهمترین مولفه های رفع چالش های آموزشی است، گفت: انتخاب و انتصاب مدیر مدرسه شایسته و توانمند از اولویت های اصلی آموزش و پرورش ما در این دوره به شمار می رود.” انتخاب مدیران مدارس”
فرحبخش با تشریح اینکه چرا مدرسه باید محور نظام آموزشی در کشور باشد و نقش مدیر مدرسه در این فرآیند چقدر تاثیر گذار است گفت: مدارس لازم التوجه را باید خاص تر ببینیم و در این راستا مدیر مدرسه اولویت ماست؛ مدیر مدرسه اگر بر اساس توانمندی و شایستگی انتخاب شود، نتایج درخشانی به ارمغان می آورد.
مدیر مدرسه باید فارغ از سلایق شخصی انتخاب شود
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در عین حال تصریح کرد: مدیر مدرسه را باید فارغ از سلایق شخصی و بر اساس توانمندی انتخاب کنیم تا «شُکریزادهها»(معلم دوران تحصیل خود) در مدارس تقویت شوند.
وی همچنین با بیان اینکه ارتقای میانگین نمرات امتحانات نهایی دانش آموزان در دستور کار آموزش و پرورش استان قرار دارد افزود: ۵۶۸ دبیرستان دور دوم متوسطه نظری در ۳۳ شهرستان و منطقه استان داریم و پژوهش ها نشان می دهد که همبستگی و ارتباط مستقیمی بین مهارت آموزی در هنرستان ها و میانگین نمرات امتحان نهایی وجود دارد.
فرحبخش اظهار داشت: برای اینکه میانگین نمرات امتحان نهایی رشد کند یکی از مهمترین راهکارها ساخت و توسعه هنرستان هاست، این راهبرد را در پیش گرفته ایم و در برنامه توسعه هفتم هم به عنوان یک الزام، سهم توسعه متوازن باید به ۵۰ درصد برسد و ضرورت دارد سهم هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش را ویژه ببینیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان اظهار داشت: مدارس لازم التوجه را احصا کرده ایم، تک تک مدارس استان بررسی شده اند تا با در پیش گرفتن تمهیدات و اجرای برنامه های موثر سال آینده نتیجه بهتر شود؛ در این مسیر تقویت گروه های آموزشی بسیار اهمیت دارد، گروه های آموزشی اگر قوی باشند که بتوانند مدارس را پایش و نقاط ضعف و قوت را بررسی، می توانند در رفع چالش های آموزشی تلاش کنند.
سهم توسعه متوازن هنرستان ها
فرحبخش با بیان اینکه فداکاری معلمان را در جای جای استان به ویژه در مناطق سخت گذر شاهد هستیم، گفت: برنامه ریزی کرده ایم سهم توسعه متوازن هنرستان ها را طی سه سال آینده از ۴۶ درصد به ۵۰ درصد برسانیم و ۲.۵ نمره به میانگین نمرات امتحان نهایی اضافه کنیم.
تجلیل از معلم دوران تحصیل
اما این بار شورای آموزش و پرورش استان کرمان یک مهمان ویژه نیز داشت، حسن شُکریزاده، مدیر بازنشسته و دوستداشتنی و او در حالی وارد جلسه شد که بعضی از شاگردان قدیمیاش که حالا از مدیران استان هستند از این حضور اطلاعی نداشتند و غافلگیر شدند؛ در انتها نیز از وی تجلیل به عمل آمد.
شکری زاده این مدیر بازنشسته نیز در سخنانی با اشاره به نحوه فعالیت خود و دوران بازنشستگی گفت: خوشحالم که امروز بهعنوان یک معلم بازنشسته این افتخار نصیبم شد تا در خدمت جمع زیادی از همکارانم باشم.
او با تواضع در پاسخ به اظهار ارادت مسئولان به خود ابراز داشت: کاری انجام نداده ام، فقط وظیفه معلمی خودمان را انجام دادیم و هر آنچه برای یک معلم لازم بود و لازم هست، انجام دهد را انجام دادیم.
شکریزاده اضافه کرد: خوشحالم که دانشآموزانم را در پُستهای مختلف مدیریتی یا کاری بهعنوان پزشک، مهندس و سایر شغلها میبینم و به مطب هر دکتری بروم که دانشآموزم بوده است، ما را احترام می کنند که این سبب خوشحالی هر معلمی است.
وی ادامه داد: مهمترین دارایی ما معلمان فقط دانشآموزانی هستند که پرورش دادیم و در حال خدمت هستند.
تقدیر از گزارش ضعف ها و تاکید بر مشارکت اجتماعی در آموزش و پرورش
اما از جمله دیگر سخنرانان این نشست استاندار کرمان و رییس شورای آموزش و پرورش استان بود که گفت: تقویت مشارکت اجتماعی در آموزش و پرورش از جمله راهبردهای سند تحرکبخشی استان در حوزه آموزش و پرورش است و حضور خیران از مدرسهسازی تا طرحهایی برای ارتقای کیفیت آموزشی و هوشمندسازی باید مدنظر قرار گیرد.” انتخاب مدیران مدارس”
محمدعلی طالبی با تبریک روز معلم و ضمن اشاره به گزارش اداره کل آموزش و پرورش استان از وضعیت آموزشی دوره دوم متوسطه نظری و پایین بودن میانگین نمره امتحانات نهایی در استان تاکید کرد: نباید از ارائه گزارشهایی که نقاط ضعف ما را نشان میدهد پرهیز کنیم. مقدمه تغییر وضع موجود پذیرش واقعیتهاست و تا وقتی که ما بر واقعیتها پرده بپوشیم امکان تحول در عرصه عمل وجود ندارد.” انتخاب مدیران مدارس”
وی به تشریح راهبردهای مدنظر سند تحرکبخشی به توسعه استان “کرمان برفراز” در حوزه آموزش و پرورش از جمله عدالت آموزشی پرداخت و تصریح کرد: عدالت اولین نکته در بسیاری از شاخصهای توسعهای است و این مساله در آموزش و پرورش نیز صدق میکند و در همین راستا نیز باید فضایی فراهم شود که همه نقاط استان احساس کنند از شرایط یکسانی نسبت به هم برخوردار هستند.
استاندار کرمان، توانمندسازی معلمان و مدیران حوزه آموزش و پرورش، ارتقای کیفیت یادگیری و نتایج تحصیلی و همسویی آموزش با نیازهای توسعهای استان را مورد اشاره قرار داد و افزود: در بعضی از مناطق استان باید هنرستانهای فنی حرفهای با رشتههای مرتبط با کشاورزی و دامپروری داشته باشیم و در بعضی از نقاط هنرستانهای صنعتی که بتوانیم نیروی مورد نیاز خودمان را تربیت کنیم.
استاندار کرمان ابراز داشت: امروز وضعیت آموزش و پرورش به گونهای است که همه ظرفیتهای دولتی و غیردولتی را باید به خدمت بگیریم و از این جهت نیازمند طرح ویژه و مدون هستیم که بتواند توجیه لازم را برای بخش دولتی و خصوصی داشته باشد و مسئولیت همه ارکان از جمله معلم، مدیر آموزش و پرورش شهرستان، خانواده و دستگاهها در آن دیده شود.” انتخاب مدیران مدارس”
آنان که برای مسئولیت سرودست می شکنند
طالبی گفت: در شرایطی که خیلی از دوستان برای قبول مسئولیت آموزش و پرورش شهرستانها سر و دست میشکنند، چه تعهدی نسبت به ارتقای کیفیت آموزشی میتوانند بدهند و چه برنامه ای برای آن دارند؛ آیا اساسا در انتخاب مدیران شهرستانی به این موارد توجه میشود؟.” انتخاب مدیران مدارس”
استاندار کرمان خطاب به مدیرکل آموزش و پرورش تصریح کرد: با توجه به آنالیزی(بررسی) که از وضعیت شهرستانها دارید، باید مدیران شهرستانی را متعهد کنید که وضعیت موجود را به نقطه مشخصی ارتقا دهند.
طالبی بیان کرد: در طرح آموزش و پرورش برای ارتقای وضعیت آموزشی استان باید به نکاتی همچون وظایف خانوادهها و راهبردهایی که میتوانند از طریق انجمنهای اولیا و مربیان دنبال شود، مدنظر قرار گیرد، ضمن آنکه مسئولیتهایی که دستگاههای دولتی و بخش خصوصی در این راستا میتوانند به عهده گیرند، مورد توجه داشت.
وی تاکید کرد: برای تدوین طرح ارتقای نمرات نهایی دانشآموزان دغدغه اعتبار نداشته باشید و هر آنچه را که فکر میکنید میتواند به تعهد شما برای ارتقای ۲ و نیم نمره میانگین معدل دانشآموزان استان در سه سال آینده کمک کند را در طرح بیاورید؛ ما از ظرفیت اعتبارات دولتی و خصوصی استفاده میکنیم که این اتفاق مبارک در استان بیفتد.
- منبع خبر : ایرنا