به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، شورای مرکز تقویم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد که در روز یکشنبه ١ تیر ١٣٩٩، خورشیدگرفتگی جزئی رخ خواهد داد.” خورشیدگرفتگی جزئی یکم تیرماه در ایران رخ می دهد”
این خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی است، اما در ایران به صورت جزئی دیده میشود. این گرفتگی در آفریقا بجز بخشی از غرب آن، جنوب شرق اروپا و آسیا به صورت جزئی و در بخشی از جمهوری کنگو، سودان جنوبی، اتیوپی، یمن، عربستان سعودی، عمان، پاکستان، شمال هند، جنوب چین، تایوان به صورت حلقوی قابل مشاهده است. بیشینه پوشیدگی این گرفتگی جزئی در شرق آسیا رخ میدهد که در شمال هند، ماه حدود ٩٩ درصد از قرص خورشید را میپوشاند.
در تهران، گرفتگی در ساعت ۹ و ۵ دقیقه شروع میشود و در ساعت ١٠ و ١٦ دقیقه به بیشترین مقدار خود میرسد که در این حالت ماه ۴۸ درصد از قرص خورشید را میپوشاند. این گرفتگی در ساعت ١١ و ٣٨ دقیقه در تهران پایان مییابد. زمان و حداکثر میزان پوشیدگی در سایر نقاط ایران با تهران متفاوت است.
هنگامی رخ میدهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمتهایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند.
امسال این پدیده به صورت کلی خورشید را میگیرد. این پدیده هنگامی رخ میدهد که زمین و ماه و خورشید به ترتیب در یک خط راست یا تقریباً در یک خط راست قرار بگیرند و این شرایط تنها در زمان مقارنه یا محاق ماه ممکن است برقرار شود. خورشید گرفتگی ۵ دی به صورت کلی میباشد گرفتگی کلی خورشید، یکی از منظرههای بسیار زیبای طبیعت است. هرگاه از دید یک ناظر، یک جسم آسمانی که در ظاهر کوچکتر است از مقابل یک جسم آسمانی که در ظاهر بزرگتر است عبور نماید، گذر جسم اول (از مقابل جسم دوم) رخ دادهاست.
- منبع خبر : مهر