به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد تصمیم کمیسیون تلفیق مجلس در خصوص حذف یارانه های انرژی بخش فولاد، خبری بود که برای نخستین بار ابعاد و زوایای گوناگون آن توسط اقتصادآنلاین رسانه ای شد. خبری که حاکی از یک تغییر ریل مهم تقنینی در حوزه تصمیم سازی های صنعتی کشورمان است و می تواند به عنوان یک رویکرد تازه در حوزه نظامات یارانه ای، تحلیل و تفسیر شود.اما در شرایطی که هنوز ابهاماتی در خصوص میزان دقیق منابع برآمده از این طرح و نحوه هزینه کرد این منابع در محافل اقتصادی مطرح است، عضو کمیسیون تلفیق در جریان گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین به بخشی از این ابهامات پاسخ داده است.” درآمد ۷هزار میلیارد تومانی حذف یارانههای انرژی شرکتهای فولاد”
نماینده مردم اراک در خصوص آخرین اخبار کمیسیون تلفیق مجلس در خصوص حذف یارانه های انرژی بخش فولاد گفت: بعد از اخبار و گزارش هایی که در خصوص سودهای کلان و نجومی شرکت های فولادی مطرح شد و با توجه به شرایط اقتصادی کشور کمیسیون تلفیق تصمیم گرفت تغییراتی در خصوص تخصیص یارانه های انرژی صنعت فولاد برنامه ریزی کند. مطابق تصمیم سازی های جدید از این پس قیمت مصرف برق صنایع فولاد با قیمت آزاد و بر اساس فوب خلیج فارس محاسبه خواهد شد. بر این اساس، یارانه هایی که بابت برق به کارخانه های فولاد کشور داده می شد از سال ۱۴۰۰ حذف خواهد شد.
آصفری در خصوص دلیل این تصمیم نمایندگان کمیسیون تلفیق گفت: شرکت های تولید کننده فولاد، روز به روز در حال افزایش قیمت محصولات تولیدی خود هستند. زمانی که قیمت محصولات فولادی اعم از ورق فولادی و…افزایش پیدا میکند، این نوسانات قیمتی بر روی بخش های مختلف اقتصادی از جمله حوزه مسکن، لوازم خانگی، خودرو و … تاثیرات خاص خود را خواهد داشت. زمانی که نوسانات قیمت فولاد چنین دامنه وسیعی از تاثیرگذاری های اقتصادی را دارد و شرکت های فولادی نیز مدام در حال افزایش قیمت فولاد هستند، کمیسیون تلفیق نیز تشخیص داده که این شرکت ها با این میزان سود سالانه، باید سهم انرژی مصرفی خود را بپردازند.” درآمد ۷هزار میلیارد تومانی حذف یارانههای انرژی شرکتهای فولاد”
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصادآنلاین که آیا منابع برآمده از حذف یارانه های انرژی شرکت های فولادی صرف پرداخت یارانه های نقدی خواهد شد؟ گفت: این مصوبه کمیسیون تلفیق هیچ ارتباطی با یارانه های نقدی ندارد و این مبلغ قرار است در حوزه سرمایه گذاری های زیربنایی مثل حوزه های پژوهشی، عمرانی و توسعه فناوری های مورد نیاز حوزه برق به کار گرفته شود. همانطور که مستحضرید بخشی از خاموشی های اخیر به دلیل فقدان سرمایه گذاری های مستمر در حوزه نیروگاه های برق و صنایع وابسته به آن است. کمیسیون تلفیق با این تصمیم از یک طرف تلاش کرده تا وابستگی شرکت های فولادی به یارانه های غیر ضروری را کاهش دهد و از سوی دیگر زمینه ای را فراهم کند تا بخشی از سرمایه های مورد نیاز برای توسعه زیرساختهای صنعت برق کشور فراهم شود.” درآمد ۷هزار میلیارد تومانی حذف یارانههای انرژی شرکتهای فولاد”
نماینده مردم اراک با اشاره به میزان منابع برآمده از این تصمیم و تبعاتی آن در سایر بخش های اقتصادی و بازارها گفت: البته هنوز ارزیابی ها به صورت مقدماتی است، اما همین ارزیابی های مقدماتی حاکی از آن است که حدود ۷هزار میلیارد تومان از این طریق به دست خواهد آمد. به نظرم این تصمیم کمیسیون تلفیق هم به نفع شرکت های فولادی است و هم بخشی از نیازهای سرمایه ای صنعت برق را پوشش خواهد داد.
او در ادامه افزود: بسیاری از کارشناسان معتقدند وابستگی شرکت های فولادی به یارانه های انرژی در بلندمدت به ضرر آنهاست، بنابراین تصمیم کمیسیون تلفیق در بلندمدت به نفع شرکت های فولادی است. شرکت های فولادی برای اینکه بتوانند روی پای خود بایستند و در یک محیط رقابتی بین المللی فعالیت کنند، باید به صورت تدریجی از مرحله دریافت یارانه عبور کنند، تصمیم کمیسیون تلفیق می تواند نخستین گام برای رسیدن به چنین شرایطی قلمداد شود.
آصفری در پاسخ به پرسش دیگری در این خصوص که برخی شنیده ها حاکی از آن است که برخی از نمایندگان کمیسیون تلفیق بحث دریافت یارانه از سود کلان شرکت های فولادی را نیز مطرح کرده اند، آیا طرح چنین مباحثی را تایید می کنید؟ خاطر نشان کرد: موضوعات متعددی در کمیسیون تلفیق پیرامون دریافت مالیات بیشتر از بخش های صنعتی از جمله صنایع فولادی مطرح شد اما بعد از بحث و تبادل نظر در نهایت این موضوع در کمیسیون رای لازم را نیاورد و از دستور کار خارج شد.
- منبع خبر : اقتصاد آنلاین