«شورای منفعت ملی» یک اتاق فکر امریکایی (ان جی او) است که با مدیران کار کشته سازمان مرکزی اطلاعاتی و جاسوسی امریکا و همچنین افسران اطلاعاتی و ضد اطلاعاتی ارتش امریکا اداره میشود، اخیرا مدیر این موسسه در یاد داشتی مینویسد سیا در ایران، جاسوس ندارد اما میتواند اعتراضات موجود را تحریک و جهت دهی […]
«شورای منفعت ملی» یک اتاق فکر امریکایی (ان جی او) است که با مدیران کار کشته سازمان مرکزی اطلاعاتی و جاسوسی امریکا و همچنین افسران اطلاعاتی و ضد اطلاعاتی ارتش امریکا اداره میشود، اخیرا مدیر این موسسه در یاد داشتی مینویسد سیا در ایران، جاسوس ندارد اما میتواند اعتراضات موجود را تحریک و جهت دهی کند. فیلیپ ام. جرالدی متخصص پیشین اداره ضدتروریسم در سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا و افسر باسابقه اطلاعاتی ارتش این کشور که ۱۸ سال در ترکیه، ایتالیا، آلمان و اسپانیا مأموریت داشته است، در یادداشت جدید خود به ناآرامیهای اخیر ایران اشاره کرده و طی آن، نظر کارشناسی خود را پیرامون ریشهها و عوامل این رخدادها منتشر کرده است.
در این یادداشت به صراحت آمده است که دلیل اصلی نارضایتی ها بی کفایتی مدیران در اداره اقتصاد کشور است.
جرالدی ابتدا در پاسخ به این پرسش که آیا اعتراضات اخیر نتیجه مداخله خارجی بوده است، مینویسد:
«هم بله و هم نه». اما چرا نه؟
به نظر او سیا و موساد از چنین توان شبکهای در داخل ایران برخوردار نیستند که تجمعات مردمی را به سمت اقداماتی خاص هدایت کنند، بنابراین ادعای دولت ایران در این مورد که این افراد، «آشوبگران خارجی» هستند بیش از هر چیز یک گزاره تبلیغاتی برای مخاطبان داخلی است .
افسر پیشین اطلاعاتی آمریکا مدعی میشود زیرساخت شبکه سیا در ایران در دهه ۱۹۹۰ میلادی منهدم شده و رئیس بعدی، جرج تِنِت نیز بیش از هر چیز بر فعالیتهای شبهنظامی متمرکز شد و توان سیا در تربیت مأموران (منظور او جاسوسان و مأموران سیا در کشورهای دیگر است) تحلیل رفت و اضافه میکند آمریکا در ایران نه سفارت دارد و نه حضور فیزیکی، بنابر این در چنین شرایطی «پرورش یک شبکه جاسوسی» در ایران بسیار چالشبرانگیز است.
فیلیپ شواهدی را که نشان از مداخله خارجی در اتفاقات ایران دارد، ردیف میکند:
۱- «مدارک قابل ملاحظهای وجود دارد مبنی بر اینکه ایالات متحده و احتمالاً اسرائیل، با همکاری عربستان سعودی چندین مرکز فرماندهی در افغانستان و عراق با هدف حمایت از معترضان تأسیس کردهاند».
وی ادامه میدهد شبکههای اجتماعی و امواج رادیویی به خدمت این مراکز درآمده تا مردم را به حضور در تظاهرات تشویق کنند.
وی از «آمدنیوز» نام میبرد و تأکید میکند این کانال که از خارج ایران منتشر می شود، مردم را به حضور در تظاهرات و حمله به ایستگاههای پلیس و ساختمانهای دولتی تشویق میکرد.
۲- تمام مشاوران ترامپ، ایرانستیز هستند. ژنرال مک مستر مشاور امنیت ملی در کنفرانس اخیر، ایران را منبع خشونت فرقهای و حامی شبکههای جهادی «در سراسر جهان عرب» معرفی می کند. عزرا کوهن وتنیک از مدیران پیشین شورای ملی امنیت ایالات متحده آمریکا پیشتر گفته بود کاخ سفید از جاسوسان آمریکایی برای تغییر رژیم درایران استفاده کند.
۳- در ژوئن گذشته، مایک پمپئو رئیس جدید سیا یک نیروی عملیات ویژه در ارتباط با ایران را با مدیریت «مایک آیتالله» تشکیل داده است. وی یعنی مایکل دیاندریا یا شاهزاده سیاه، بسیار مورد اختلاف است، به ویژه از این نظر که یک تازهمسلمان است. اما به هر حال به عنوان متخصص خاورمیانه در دولت آمریکا به او توجه میشود. گزارشها در مورد او نشان میدهد بسیار فعال شده و بسیار با دقت و با روشهای علمی در حال تشکیل شبکهای است که زمان میبرد اما در نهایت، قطعاً جواب میدهد
۴- جرالدی بر این باور است که پمپئو در حال بازیابی روشهای گذشته در سیا برای جاسوسی و عملیات مخفی است و به عنوان مثال به سخنی از او اشاره میکند مبنی بر اینکه سیا باید «ماهیت نیشدار و شرور» خود را دوباره بازیابی کند.
بر اساس این شواهد چهارگانه، به نظر او به هیچ وجه نباید نقش ایالات متحده و اسرائیل را در ساماندهی آشوبها دست کم گرفت.
در واقع «به نظر میرسد این یک جبهه آمریکایی است که افراد آن اسرائیلیهایی هستند که به فارسی سخن میگویند».
بهره برداری از خواست به حق مردم در مشکلات اقتصادی میتوانست به مخاطرات عدیده ای برای نظام منجر شود که خود مردم و طرفداران انتقلاب اسلامی به رهبری امام(ره) فی الواقع جریان برنامه ریزی شده از داخل و خارج را کاملا خنثی نمود و این موضوع که در ۲۲ بهمن دشمن از زبان بظاهر دوست توقع برگزاری همه پرسی دارد نیز ادامه همان طراحی است که کشتی ان در اثبای حرکت به گل نشست. والسلام
حمید رضا نقاشیان