در برق ، آب ، نفت و بنزین مشکل داریم/ از تجار بپرسید که نبودن FATF چه مشکلی ایجاد کرده است
در برق ، آب ، نفت و بنزین مشکل داریم/ از تجار بپرسید که نبودن FATF چه مشکلی ایجاد کرده است
رئیس دولت چهاردهم در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه در برق، آب ، نفت و بنزین مشکل داریم، تایکد کرد که اگر نتوانیم مصرف گاز و انرژی را کنترل کنیم زمستان نمی توانیم گاز منازل را تامین کنیم.

در برق ، آب ، نفت و بنزین مشکل داریم/ از تجار بپرسید که نبودن FATF چه مشکلی ایجاد کرده است

به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد مسعود پزشکیان امروز _ شنبه ۱۷ آذر ماه_ با حضور در دانشگاه صنعتی شریف به مناسبت روز دانشجو، در جمع دانشجویان این دانشگاه اظهارکرد: خدمت شما اساتید و نمایندگان سلام و خداقوت می‌گویم. اول جو دانشگاه و روندی که از دانشجو انتطار می رود، را مطرح می‌کنم. یکی از برادران می گفت نهج البلاغه به تو چه راه حلی نشان می‌دهد. این وصیت حضرت علی(ع) است. بعد اشاره می کنم که چگونه می شود مشکلات را حل کرد و به وفاق رسید. همه این ها هم زبان اعتقادی و هم زبان عامی دارد. امام علی(ع) بارها در وصیت خود گفته است.

وی اضافه کرد: من خیلی برام مسئله بود که جریان فلسطین و جریان های مردمی در آمریکا و اروپا فریاد دانشجویان بلند بود، اما دانشجویان ما آنطور که باید اعتراض نکردند.

رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد:  در یک جایی یک عده جانی و افرادی که دم از حقوق بشر می زنند، زن و کودک را بمباران می‌کنند. هر کسی این کار را می کند بابد اعتراض کنیم. حضرت علی(ع) در وصیت خود همه را به تقوا دعوت می کند. تقوا یعنی انجام دادن کاری که بدون خطا به نتیجه برسد. وقتی بدون خطا مریض را از اتاق عمل بیرون بیاورید، متقی هستید. تقوا یعنی حرکت بدون خطا. امام علی(ع) می گوید دنبال دنیا راه نیافتید. حتی اگر دنیا دنبال تو راه افتاد. منظورم این نیست که آدم متقی فقیر است بلکه متقی نخبه، خلاق و الهام بخش است، ولی علم و مهارت و توانش را باید در اختیار حق و عدالت بگذارد نه برای دنیا.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه فردی می تواند حق بگوید که وابسته به پست و مقام نیست، گفت: اگر دنیا را از چنین فردی بگیرند برای او  مهم نیست، چون همیشه از حق دفاع می‌کند. این خصلت دانشجو است.

وی تاکید کرد: دانشجو وابسته به پست و مقام نیست و بدون وابستگی می تواند حرف خود را بزند. امام علی(ع) در ادامه می فرماید همیشه طرف مظلوم بایستید. طرف ظالم نایستید. باور شما باید به این باشد که تلاش کنید که در جبهه مظلومین باشید. اینکه یک عده قلدر و گردن کلفت خواستند ظلم کنند انسان عادل فریاد می‌کشد. در دانشگاه‌های اروپا و آمریکا دانشجویان فریاد کشیدند. این انتظار از شما نیز می‌رود. مگر شما خیلی از مشکلات را حل نکردید. حل مشکلات در عرض یک روز و ۱۰ روز ممکن نیست.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: اول باید بتوانیم درست برنامه نوشته و سپس درست اجرا کنیم. خداوند در قرآن می فرماید که چه کسی ظالم تر از فردی است که تکذیب کرده و به خدا دروغ بگوید و در مقابل حرف درست بایستد. جهنم جای کافران نیست؟ جای ظالمان نیست؟ ظلمی بالاتر از نپذیرفتن حرف حق نیست. اگر حرف درست آورده شود و سر خم کنیم، این فرد متقی است. کلمه طیبه و خبیثه را در قرآن نگاه کنید. کلمه خبیثه یعنی حرف مفت. کسانی که ایمان دارند حرف ثابت و محکم می‌زنند. یعنی مستند علمی دارد.
وی افزود: چرا ما اینجاییم؟ چون بدون شواهد علمی تصمیم گرفته و دعوا کردیم. ما قبل انقلاباز  در دانشگاه بحث می کردیم‌. هر طرف حرف خود را می زد. کسی که منطق ضعیف تر داشت از میدان کنار می رفت. بر اساس منطق باید باهم گفت وگو کنیم. شما امید فردا مملکت هستید. دعوای جناح و دسته های ما این بود که هر کدام می گفتند ما بهتر می توانیم به مردم خدمت کنیم. رئیس جمهور ادامه داد: امروز بدجوری با مشکل مواجه هستیم. من پزشک هستم. ما پزشک ها اول درد را ارزیابی می کنیم. تا مریض واقعیت را نگوید ما نسخه درست نمی توانیم، بنویسیم. تا مشکلات جامعه را  تشخیص ندهیم، نمی توانیم آن را حل کنیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در هیچ کجای دنیا اینگونه چراغ و لوستر حتی در لوکس ترین هتل ها روشن نمی‌کنند. بعد وقتی می گوییم باید تعدیل کنیم، می گویند نه. چه کسی بیشتر از یارانه برق و انرژی استفاده می‌کند ثروتمند یا فقیر؟ چرا من باید ۱۰ برابر استفاده کنم، اما آدم فقیر خیلی کم تر بهره مند شود. برای اصلاح روند به کمک شما نیاز داریم. به هر چه دست می زنیم می گویند دست نزن. خب به چه دست بزنیم؟ در برق و آب و نفت و بنزین مشکل داریم به هر جا دست بزنیم یکی دردش می آید. یک بیمار را اگر بخواهیم درمان کنیم، ساده‌ترین راه قرص است  که ممکن تلخ باشد.
رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: ما نیاز به راه درست و اجرای درست داریم. ما نیاز به کمک همه داریم تا راه درست را پیدا کنیم. همان FATF را بیایید داخلی حل کنیم. در داخل آن را پیاده کنیم. آمریکا می فهمد کدام کشتی و کالا کجا می رود، اما ما در این مملکت یک کشتی با بارش گم شود، پیدا نمی‌کنیم. دوست ما رفت کانادا دوره ببیند. جراح مغز بود. به من گفت در کانادا رفتم با خانم اجاق گاز بخریم. قیمتش مناسب بود گفتیم ما می خواهیم یک ماه دیگر می رویم گفت ببر. یک ماه بعد هنگام خروج از فرودگاه گفتند اول پولش را بدهید بعد بروید. در سیستم داده خیلی راحت همه چیز تحت کنترل است.فکر می کنید اسرائیل چگونه ترور انجام می دهد؟ همه چیز را راحت رصد می‌کند.

رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: نماینده بودیم‌ می‌گفتند دارایی و داشته‌هایتان را بنویسید، نماینده آنچه که خود داشت را باید می نوشت، اما دارایی بچه هایی که تحت تکفل نماینده نیستند را الزامی نداشت بنویسد. من به اسم بچه‌ام می توانم اموالی را بزنم.شما در خارج اگر بروید می بیند دلار به راحتی به حساب شما نمی ریزند. باید مشخص شود از کجا آمده است. همه مشکلات ما به سیستم باز می گردد. شما می توانید کمک کنید سیستم اصلاح شود.اگر دانشگاه و اساتید وسط بیایند مشکل حل می شود.

وی خاطرنشان کرد: ما در به در دنبال استاندار و بخشدار بودیم به سادگی پیدا نمی کردیم کسی که مشکل نداشته باشد مقبولیت داشته باشد. با مصیبت و پرس و جو و گفت‌وگو آخرین استاندار را  هفته گذشته معرفی کردیم. ما بر اساس سلسله مراتب بالا نیامدیم. توانمندی فردی، اجتماعی و توانمندی ساختاری برای توسعه لازم است و مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی در ادامه بیان کرد: آیا مهندسان و بازاریان و اقشار مختلف جامعه ما یک هدف مشخصی را دنبال می‌کنند؟جامعه‌ای که ساختار و طبقات آن هدفمند حرکت کنند، رشد یافته‌تر است. در جامعه ما چقدر این توانمندی اجتماعی شکل گرفته است. تا دلتان بخواهد آدم هایی که اصلا در ساختار نیستند را آوردیم و به آنان مسئولیت دادیم. بدترین مسئله این است که نگاه سیاست گذاران ما این است که فلانی دو سال کار کرده حالا یکی دیگر بیاوریم، ببینیم چه می‌کند. یعنی ما نمی دانیم کجا می رویم. یکسری آدم می آوریم هر کاری می‌خواهند انجام می دهند و سپس سراغ نفر بعدی می‌رویم. ما اگر راه و نقشه را بلد باشیم آدم ها عوض می شوند، مسیر عوض نمی شود ما آدم را عوض می کنیم کل سیستم هم عوض می شود.
وی در ادامه بیان کرد: از ابتدا گفتم سیاست های کلی رهبری نقشه راه ما است. چشم انداز زیبایی است. من کاری ندارم مسلمان هستیم یا نه. این چشم انداز که در منطقه بهترین باشیم، مورد قبول همه است. برای چه دعوا می کنیم‌؟ این گوی و این میدان هر که مدعی است که می‌تواند مشکلی را حل کند ما استقبال می کنیم  و بستر را فراهم می کنیم تا به میدان بیاید.
وی در ادامه بیان کرد: شما نخبگان می توانید مشکلات را درست کنید با قهر کردن هم حل نمی‌شود. مملکت مال شماست. باید دست به دست هم دهیم تا مملکت را درست کنیم. چشم انداز رهبری اگر اجرا شود، ما باهم دعوا نداریم ولی باید افراد توانمند به میدان آمده وآدم های بی‌عرضه کنار بروند. ما اگر بتوانیم راه را درست برویم خود به خود آدم ها پیدا می شوند.
پزشکیان در ادامه بیان کرد: ما ارتباط خود را با دانشگاه افزایش می‌دهیم دانشگاه ما اکنون نسل دو است. ما دانشگاه نسل چهار می خواهیم که در درون جامعه هستند و حل مشکلات را پیش می‌برند. الان دانشگاه نسل پنج راه اندازی شده است که برای ۱۰۰ سال آینده برنامه دارند. دانشگاه باید مشکل جامعه را حل کند. انتظار ما این است حق طلب شوید، حق طلب چپ و راست نمی شناسد. شما شواهد علنی و کارشناسانه دهید ما می‌پذیریم.  قرار نیست من چون رئیس جمهور هستم شب بخوابم و فردا صبح دل و روده جامعه را بیرون بریزم و نتوانم جمع کنم. ما حق نداریم همین طوری یک شب تصمیم بگیریم. باید دنبال مستندات علمی و تجربه و نظر عقلا باشیم.
وی در ادامه بیان کرد: حضرت علی(ع) زمانی که خلیفه می شود می گوید کسی که سیر جریان ها و تجربه ها را ببیند اگر تقوا داشته باشد تصمیم غلط نمی گیرد. ما باید بر اساس مستندات علمی و شواهد تصمیم  بگیریم.
آینده جایی است که شما می خواهید. شما می‌توانید مملکت را بسازید. رفتن ساده است، اما می توانید بمانید و ایرانی سربلند با جایگاه الهام بخش بسازید.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: ما هیچ کم نداریم. هم نیروی انسانی خوب داریم. هم منابع آسمانی داریم. باید بپذیریم به علما و کارشناسان و نخبه ها احترام بگذاریم. با لابی و رانت در جایگاه ها نیاییم.

رئیس جمهور تصریح کرد: ما آماده ایم همراه دانشگاه و اساتید مشکلات را حل کنیم. باید بپذیریم که گرفتار هستیم. ما مشکل داریم اگر نتوانیم مصرف گاز و انرژی را کنترل کنیم زمستان نمی توانیم گاز منازل را تامین کنیم. اینکه می گوییم به خصوصی میدان دهیم، پس چرا هرجا گیر می افتیم گاز کارخانه تولیدی را  قطع می‌کنیم.چرا گاز دولت را قطع نکنند، اما گاز تولیدی را قطع می کنیم؟
وی افزود: ما می توانیم مشکل را حل کنیم، اما باید واقعیت را ببینیم. شما سرمایه های کشور هستید شما شواهد بیاورید ما می پذیریم لازم نیست باهم دعوا کنیم. وقتی باهم بتوانیم گفت وگو کنیم دعوایی وجود ندارد. FATF را قبول ندارند. بگویند چرا قبول نداریم؟ بنشینیم بحث کنیم. می توانیم به نتیجه برسیم. از همه تجار بپرسید که نبودن FATF چه مشکلی ایجاد کرده است. بروید بپرسید. واقعیت تلخ است، اما باید پذیرفت. ما نمی خواهیم در برابر هیچ قدرتی وا دهیم ما قدرتمند هستیم، اما باید خود را بالا بکشیم. با شعار و داد زدن نمی توان مشکل مملکت را حل کرد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه روز دانشجو روز حق جویی و حق طلبی است، گفت: ما هم تا جای ممکن بستر را فراهم می کنیم تا آزادانه حرف خود را بزنید.

مسعود پزشکیان صبح امروز؛ شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ به مناسبت روز دانشجو با حضور در دانشگاه شریف  پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردهای این دانشگاه و دیدار با برخی از اساتید در جمع دانشجویان این دانشگاه پس از شنیدن سخنان نمایندگان گروه‌های مختلف دانشجویی سخنرانی کرد.

  • منبع خبر : ایسنا