نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه احتمال دارد محصولات کشاورزی از بخشنامه ارزی دولت مستثنی شوند، گفت:دلال بازی دولت در بازار زعفران، قیمت این محصول را ۲۰۰ هزارتومان افزایش داده است. با بیان اینکه متاسفانه موانع ایجاد شده برای صادرات زعفران همچنان ادامه دارد، گفت: بخشنامه اخیر دولت در حوزه ارز که در تاریخ […]
نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه احتمال دارد محصولات کشاورزی از بخشنامه ارزی دولت مستثنی شوند، گفت:دلال بازی دولت در بازار زعفران، قیمت این محصول را ۲۰۰ هزارتومان افزایش داده است.
با بیان اینکه متاسفانه موانع ایجاد شده برای صادرات زعفران همچنان ادامه دارد، گفت: بخشنامه اخیر دولت در حوزه ارز که در تاریخ ۹۷.۲.۲ صادر شده، باعث مختل شدن صادرات زعفران گردیده است، به نحوی که بر اساس این بخشنامه، صادرکنندگان که محصول خود را با نرخ ارز آزاد به مشتریان خود می فروشند، باید ارز حاصل از آن را به نرخ ۴۲۰۰ تومان به دولت بدهند.
وی با اشاره به اینکه معاملات زعفران به صورت تومانی انجام می شود، افزود: مذاکرات زیادی را در این زمینه با مسئولان ذیربط انجام داده ایم و طی مذاکراتی که با رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و برخی از اعضای اتاق بازرگانی ایران انجام شده است، آنان اظهار امیدواری کردند که شاید بتوان محصولات کشاورزی را از این سیاست حذف و مستثنی کرد.
نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه صادرات این محصول در فروردین ماه امسال ۱۲ تن و ۱۹۴ کیلوگرم بوده است، گفت: این عدد در سال گذشته، ۱۱ تن و ۳۷۳ کیلوگرم بوده، بنابراین ما در فروردین ماه با رشد صادرات طلای سرخ مواجه بوده ایم؛ اما این مساله قبل از صدور بخشنامه مذکور بوده است.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: مساله مهم این است که هم اکنون هیچ کس با کارت بازرگانی خود اقدام به صادرات محصول نمی کند و از کارت های متفرقه استفاده می شود؛ ضمن اینکه شاهد افزایش بی رویه قاچاق زعفران از کشور هستیم که این مسائل به تولید و صادرات ما در آینده، آسیبهای جدی وارد میکند.
زعفران ۲۰۰ هزارتومان گران شد/سازمان تعاون روستایی نقش دلالان را ایفا میکند
میری همچنین از افزایش حدود ۲۰۰ هزارتومانی قیمت زعفران در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلوگرم زعفران، حداقل سه میلیون و ششصد هزار تومان و حداکثر شش میلیون و دویست هزارتومان است.
وی درباره اینکه چرا قیمت طلای سرخ مجددا افزایش یافته است؟، گفت: برای اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور کار دلالان را انجام می دهد.
میری با اشاره به خرید و دپو کردن ۷۰ تن زعفران توسط سازمان مذکور از کشاورزان، افزود: هم اکنون سازمان تعاون روستایی این محصولات را عرضه می کند؛ اما قیمت ثابتی برای آن اعلام نمینماید. به عنوان مثال امروزی قیمتی را اعلام می کنند و ما براساس آن مشتری پیدا می کنیم، زمانی که مشتری می آید می گویند قیمت ها افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه باید نرخ ثابت برای محصول اعلام شود تا صادرات به مشکل برنخورد، گفت: با این وضعیت صادرکنندگان نمی توانند صادرات انجام دهند.