دیدگاه وزیر خارجه عراق درباره روابط بغداد و دمشق
به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک عربی، «فواد حسین» به بحث و جدل ها درباره مواضعش در قبال دولت جدید سوریه و «احمد الشرع» رئیس دوره انتقالی آن پایان داد.
وی در یک موضع گیری در حاشیه شرکت در یک نشست اروپایی، گفت که بغداد برای تعامل با مقامات جدید سوریه مشکلی ندارد.
فواد حسین افزود که عراق نشست سران اتحادیه عرب را در ماه می (اردیبهشت ۱۴۰۴) آینده برگزار خواهد کرد و از تمام سران عرب از جمله احمد الشرع هم دعوت می کند.
وزیر خارجه عراق به دعوت از «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه سوریه برای سفر به بغداد اشاره کرد که به زودی انجام خواهد شد.
منابع دیپلماتیک پیشتر از برگزاری اجلاس فوقالعاده سران کشورهای عربی برای مقابله با طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مورد غزه در ۹ اسفند ۱۴۰۳ در قاهره خبر داده بودند.
منابع دیپلماتیک آگاه عربی به العربی الجدید اعلام کردند که نشست اضطراری سران عرب ۲۷ فوریه جاری(نهم اسفند ماه) به منظور بررسی راه های مقابله با طرح کوچاندن و تخلیه غزه که از سوی رئیس جمهور آمریکا مطرح شده، در قاهره برگزار خواهد شد تا موضع عربی یکپارچه ای در حمایت از مصر و اردن در قبال فشارهای احتمالی گرفته شود.
دونالد ترامپ اخیرا خواستار تخلیه کامل منطقه نوار غزه و کوچاندن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه و دیگر مناطق و سیطره آمریکا بر نوار غزه شد.
او فقدان شرایط زندگی در نوار غزه به علت ویرانیهای گسترده ناشی از حملات ارتش رژیم صهیونیستی را بهانه کرد و به کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد که از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند.
ترامپ پیشتر نیز خواستار کوچاندن اهالی غزه به کشورهای همسایه و در راس آنها اردن و مصر شده بود که واکنش منفی این کشورها و دیگر طرفها را به همراه داشت.
- منبع خبر : ایرنا