سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به حداقلها در سفر عمره توجه شود، گفت: حداقلها بهمعنی این است که سفارت و عوامل وزارت امور خارجه بهعنوان پیگیری حقوق حقه زائران بهصورت دائمی استقرار داشته باشند. سید حسین حسینی شاهرودی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا درباره آخرین وضعیت برگزاری […]
سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به حداقلها در سفر عمره توجه شود، گفت: حداقلها بهمعنی این است که سفارت و عوامل وزارت امور خارجه بهعنوان پیگیری حقوق حقه زائران بهصورت دائمی استقرار داشته باشند.
سید حسین حسینی شاهرودی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا درباره آخرین وضعیت برگزاری “عمره” برای زائران کشورمان اظهار کرد: فعلاً از برگزاری عمره مفرده خبری نیست چرا که شرایط آن با حج تمتع متفاوت است.
وی افزود: باید شرایط سیاسی را در این زمینه مورد توجه قرار دهیم؛ در شرایط حج تمتع موضوع وجوب مدنظر بود که مجبور شدیم حتی درشرایط قطع رابطه سیاسی نیز رابطه را قطع نکنیم و حج واجب را از زائران ساقط نکنیم.
سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی توضیح داد: اما در عمره موضوع استحباب مطرح است و باید شرایط سیاسی فراهم شود چرا که امنیت زائران برای ما شرط است.
حسینی شاهرودی با بیان اینکه در اکثریت مواقع سال عمره برگزار میشود و باید شرایط مورد توجه واقع شود، گفت: باید کسی سرپرستی زائران ما را در این مدت عمره مفرده بهعهده داشته باشد و این در حالی است که سفارت، کنسولگری و نمایندگی در کشور عربستان نداریم.
وی تصریح کرد: دولت و نظام سیاسی عربستان به نظام سیاسی ما پاسخگو است و این شامل نظام اجرایی نمیشود بنابراین ما در حال حاضر، فاقد نظام سیاسی در عربستان هستیم یعنی کنسولگری و نمایندگی ما در آنجا حضور ندارند و هر مسئلهای رخ دهد، هیچ کسی برای دفاع زائران وجود ندارد.
سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط ذکرشده باید ببینیم که ابتدا روابط سیاسی ما چه خواهد شد.
حسینی شاهرودی با تذکر اینکه باید به حداقلها در این سفر زیارتی توجه شود، گفت: حداقلها بهمعنی این است که سفارت و عوامل وزارت امور خارجه بهعنوان پیگیری حقوق حقه زائران بهصورت دائمی استقرار داشته باشند که بتوانیم این سفرها را مدنظر داشته باشیم.
گفتنی است که حمید محمدی؛ رئیس سازمان حج و زیارت نیز درباره ازسرگیری عمره و جزییات آن اظهار کرده بود: امکان برقراری عمره در شرایط فعلی فراهم نیست؛ از سر گرفتن دوباره عمره به بستر، زمینهسازی و سازوکارهای ویژه نیاز دارد که در صورت تأمین آن از سوی عربستان این مهم اتفاق خواهد افتاد.
وی ادامه داده بود: البته اگرچه انتظار باز شدن راه گفتوگو در موارد مشابه پس از برقراری حج تمتع بجا است اما در شرایط فعلی هنوز روابط سیاسی ایران و عربستان برقرار نشده است.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره امکان برقراری مجدد عمره در پی تفاهم بر سر برگزاری حج تمتع، توضیح داده بود: امکان برقراری حج عمره در شرایط فعلی بهدلیل نبود بسترهای سیاسی، زمینه و ساز و کارهای مناسب آن فراهم نیست.