این موسسه نرخ رشد اقتصادی چین در سال جاری و سال آینده را ۶.۱ درصد و ۵.۷ درصد پیشبینی کرده است که به ترتیب ۰.۱ درصد و ۰.۳ درصد کمتر از نرخ پیشبینی شده در گزارش قبلی است. فیچ با اشاره به تداوم و تشدید جنگ تجاری چین با آمریکا و همچنین ناآرامیهای اخیر در ماکائو اعلام کرده است که دومین اقتصاد جهان برای حفظ رشد خود در سطح شش درصدی کار بسیار دشواری را پیش رو خواهد داشت.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا میخواهد در ماه اکتبر تعرفه بر واردات محصولاتی به ارزش ۲۵۰ میلیارد دلار از چین را از ۲۵ درصد کنونی به ۳۰ درصد افزایش دهد. هم چنین ترامپ تهدید کرده است که تعرفه بر واردات کالاهایی به ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار از چین را به ۱۵ درصد افزایش خواهد داد.
البته چین تنها کشوری نیست که با خطر کاهش محسوس رشد اقتصادی خود مواجه است و فیچ به کشورهای اروپایی نیز هشدار داده است تا بیشتر مراقب وضعیت فعلی باشند. این موسسه با کاهش ۰.۲ درصدی برآورد خود از رشد اقتصادی کشورهای اروپایی پیشبینی کرده است متوسط نرخ رشد ۱۹ کشور عضو منطقه یورو برای سال جاری و سال بعد ۱.۱ درصد باشد.
کاهش رشد اقتصادی آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا و ادامه اختلافات بر سر چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که میتواند در نهایت منجر به یک خروج بدون توافق باشد، از جمله مهم ترین ریسک های کوتاهمدت کشورهای اروپایی عنوان شده است.
فیچ پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی انگلیس در صورت خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا به ۱.۴ درصد برسد که ۰.۴ درصد کمتر از نرخ رشد پیشبینی شده برای این کشور در صورت خروج همراه با توافق خواهد بود.
- منبع خبر : ایران آنلاین