روز پر سر و صدای مجلس؛ تذکر نمایندگان به وضعیت ارز، انتصاب ظریف و قوه قضائیه
به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد در جلسه امروز یکشنبه – ۷ بهمن ماه – صحن علنی مجلس شورای اسلامی، ادامـه رسـیدگی بـه گـزارش کمیسـیون امـور داخلی کشور و شوراها درمورد طرح اصـلاح مــوادی از قــانون تشکیلات، وظــایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان در جریان بررسی این طرح تذکراتی را مطرح کردند.
حاجی دلیگانی: طرح استیضاح وزیر اقتصاد به کمیسیون مربوطه ارجاع شود
حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکر شفاهی با استناد به ماده ۱۶ آئین نامه داخلی مجلس خطاب به هیات رئیسه مجلس، گفت: ما بر اساس ماده ۲۲۱ طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی را ارائه دادیم و این طرح در تاریخ ۱۶ دی ماه به هیات رئیسه ارجاع شده و بنابر این ماده، هیات رئیسه موظف است بلافاصله طرح استیضاح را به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع کند.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برابر آئین نامه داخلی مجلس و سوگندی که هیات رئیسه مبنی بر رعایت اصل بی طرفی یاد کرده است باید در این مورد اقدام شده و طرح استیضاح آقای همتی به کمیسیون تخصصی مربوطه ارجاع شود و در این زمینه هیچ قید و حاشیه اضافه ایجاد نشود.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به وی، گفت: من این موضوع را پیگیری می کنم و حتما طبق قانون ارجاع داده می شود.
خضریان: برای مبارزه با فساد باید عزم جدی داشته باشیم
علی خضریان نماینده تهران در تذکر شفاهی گفت: باید تشکر ویژهای از آقای اژهای انجام دهیم، درحالی که مجلس فریاد میزند شبهه و فساد در واگذاری هتلهای بنیاد مستضعفان وجود دارد ایشان با حضور خود در مجموعه بنیاد مستضعفان نشان داد که ما باید عزم جدی برای مبارزه با فساد داشته باشیم، زیرا آیت الله رئیسی نداریم که پشتیبان ما باشد تا مبارزه با فساد انجام شود و باید دستمان به کمر خودمان باشد.
وی ادامه داد: من در ابتدا جا دارد یک تشکر ویژه هم از آقای ظریف هم بکنم که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کرد؛ اگر قرار بود ما مدتها تلاش میکردیم تا نفاق وفاق را علنی میکردیم، به اندازه آقای دکتر ظریف نمیتوانستیم این کار را کنیم.
وی بیان کرد: حتماً از ظریف باید تشکر کرد که آن چیزی را که در کف میدان دارد برای نیروهای انقلاب رقم میخورد به نام وفاق و بچههای انقلاب در کشور و در مسئولیتها به سر میبرند، نشان داد. هرچقدر ما میخواستیم فریاد بزنیم، به این اندازه نمیتوانستیم این موضوع را نشان دهیم. الحمدلله آقای ظریف این نهان نفاقآلود شعار وفاق را در مجامع جهانی نشان داد و فریاد زد.
علیرضا سلیمی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکر شفاهی با استناد به اصل ۱۱۰ قانون اساسی گفت: اگر سیاستهای کلی را رعایت نکنیم هیات عالی مصوبه را برمیگرداند و این موجب وهن مجلس میشود، اینجاست که موضوع بند ۱۱ ماده ۲۰ آییننامه داخلی پیش میآید، از رئیس مجلس درخواست دارم مدیریت کند که این رفت و برگشت صورت نگیرد.
وی خطاب به رئیس مجلس عنوان کرد: سابقا اینگونه بود که اگر احتمال داده میشد شورای نگهبان مادهای را رد کند تن مجلس میلرزید، اما واقعیت این است که با توجه به بند ۱۸ سیاستهای قانونگذاری احتمال بازگشت ماده مصوب از هیات نظارت زیاد است.
این نماینده گفت: مجلس حق قانونگذاری دارد نه جایی دیگر. در حال حاضر آییننامه مواد مختلف برنامه هفتم توسعه در دولت متوقف مانده است، به صورت مثال آییننامه ماده ۵۰ در رابطه با موضوع مسکن متوقف مانده در حالی که قانون صراحت دارد که طی حداکثر شش ماه آییننامه آن ارائه شود.
قوه قضائیه به موضوع انتصابات غیرقانونی ورود کند
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم دوباره تذکر به انتصاب معاون راهبردی رئیس جمهور را مطرح و با تاکید بر اینکه قوه قضائیه باید به مطالبات مجلس و اجرای قوانین توجه ویژه ای داشته باشد، گفت: تمام توان دولت به جای حل مشکلات مردم و حل مسائل اقتصادی و معیشتی صرف نگه داشتن فردی در یک جایگاه غیرقانونی شده است.
رسایی در تذکری با استناد به ماده ۲۲ آئین نامه داخلی مجلس درخصوص جلسه و شأن مجلس، گفت: مجلس از قوه قضائیه مطالبه ای داشته درخصوص انتصاب غیرقانونی در دولت؛ تمام توان دولت به جای حل مشکلات مردم و حل مسائل اقتصادی و معیشتی صرف نگه داشتن فردی در یک جایگاه غیرقانونی شده است و علاوه بر اینکه وی را در این جایگاه نگه می دارند به سفرهای خارجی نیز اعزام می کنند که در این سفرها مواضع عجیب و غریبی می گیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: چرا رئیس قوه قضائیه دستور نمی دهند تا قانون نحوه انتصاب که به صراحت به این موضوع اشاره کرده اگر انتصابی بدون داشتن شرایط مشخص انجام می شود کم لن یکن است. اگر این موضوع در اختیار وزیر باشد ما با استیضاح وزیر موضوع را مشخص می کنیم اما در این موضوع قوه قضائیه باید ورود کند.
وی افزود: ما اعمال ماده ۲۳۴ را درخصوص رئیس جمهور درخواست کردیم اما مجلس برای همراهی با دولت از دیوان عدالت درخواست کرد نسبت به انتصاب غیرقانونی اقدام کند اما به فرض رأی گیری در صحن نیز اقدامی صورت نمی گرفت چرا که هم اکنون برای وزیر راه و شهرسازی این امر در مجلس رأی آورده است و مطابق ماده ۲۳۴ قوه قضائیه می بایست بدون فوت وقت به آن رسیدگی می کرد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این تذکر گفت: معاونت نظارت مجلس حتما این موضوع را پیگیری کند و دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی هم این موضوع را مورد رسیدگی قرار دهند.
فردی که جایگاهش محل شبهه است نباید موضوعات داخل نظام را در یک مجمع بین المللی مطرح کند
محمد تقی نقدعلی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس با اشاره به حضور محمد جواد ظریف در اجلاس داووس، گفت: فردی که جایگاه اش محل شبهه است نباید موضوعات داخل نظام را در یک مجمع بین المللی مطرح می کرد.
وی در تذکری اظهار کرد: من از رئیس مجلس یک تقاضای روشن دارم و آن این است که وقتی فردی در مجامع بین المللی سخن می گوید و از زبان رهبران ایران حرف می زند باید مورد نظارت باشد. اولا کلمه رهبری به مقام معظم رهبری اطلاق می شود و ثانیا افرادی که برخی مواضع پیرامون انتخابات و حجاب مطرح می کنند اسم رئیس پارلمان را می آورد در حالی که فردی که این اظهارات را کرده است جایگاه اش به لحاظ قانونی متزلزل است.
نقدعلی افزود: افراد دغدغه مند نظام انتظار داشتند وقتی این فرد مواضعی را در مجامع بین المللی به عنوان نظر رئیس پارلمان مطرح می کند شما به عنوان رئیس مجلس موضع می گرفتید که آدم زنده وکیل وصی نمی خواهد.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به فردی که جایگاه اش محل شبهه است از موضع جمهوری اسلامی صحبت می کند و دعواهای داخلی کشور را از تریبون بین المللی طرح می کند و مسائل گذشته انتخاباتی را در یک مجمع جهانی اعمال می کند باید پاسخ قاطع داده شود و انتظار داریم از آقای قالیبافی که سردار جبهه و جنگ بوده است در مقابل همچین موضع گیری هایی کوبنده پاسخ دهد البته ما می دانیم در دل شما طوفان است اما می خواهیم این طوفان بروز داده شود تا دل امت حزب الله شاد شود.
سیاست های ارزی باعث بی ثباتی اقتصادی شده است
هادی قوامی نماینده اسفراین در مجلس در تذکر شفاهی خود اظهار داشت: بنده بر اساس ماده ۲۲ آییننامه داخلی مجلس، به جایگاه قانونی نمایندگان اشاره میکنم. قانون باید جامع باشد؛ آیا مجلس میتواند در برابر ۶ حوزه انتخابیهای که در حال حاضر بدون نماینده هستند، سکوت کند؟ تکلیف نمایندگی این شهرها چه خواهد شد؟ برای برگزاری انتخابات شوراها، فرصت ۶ ماهه تعیین شده است که این مسئله مشکل خاصی ایجاد نمیکند و میتواند راهحلی برای برونرفت از این وضعیت باشد.
نماینده مردم اسفراین در مجلس افزود: سیاست ارزی تعیینشده در ماده ۱۱ قانون برنامه هفتم بهصورت «شناور مدیریتشده» تعریف شده است، اما در عمل، تنها شناورسازی انجام شده و مدیریت آن رها شده است.
وی یادآور شد: این سیاست ارزی به بیثباتی اقتصادی منجر شده و ارز از مرزها در قالب کیفهای الکترونیکی و رمزارزها خارج میشود. در حال حاضر، اگر فردی ۱۱ هزار دلار به خارج از کشور ببرد، به جرم قاچاق ارز مجازات میشود، اما در قالب رمزارزها نظارت و برخورد مناسبی وجود ندارد.
وی تأکید کرد: در شرایط کنونی، اگر فردی ۶ میلیون دلار را از طریق بیتکوین و کیف پولهای الکترونیکی از کشور خارج کند، چه نهادی قادر به کنترل آن خواهد بود؟ سیاستگذاری در این حوزه باید توسط بانک مرکزی صورت گیرد. بانک مرکزی موظف است برنامههای خود را شفافسازی کند و گزارش عملکرد ارائه دهد. این نوسانات ارزی، ثبات اقتصادی کشور را از بین میبرد و موجب بیاعتمادی نسبت به ریال میشود. خروج سرمایه از طریق کیف پولهای الکترونیکی مشکلات جدی در حوزه بیکاری و معیشت مردم ایجاد کرده است.
هزینه های درمانی به شدت افزایش یافته و بار سنگینی بر دوش مردم است
همچنین رحمت الله نوروزی نماینده علی آباد کتول در تذکر شفاهی خود اظهار داشت: جلسه علنی برای بررسی مسائل ارزی برگزار کردیم. نوسانات و افزایش قیمت ارز مشکلات بسیاری را برای معیشت مردم ایجاد کرده است. اکنون نیز در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم و شاهد افزایش قیمت کالاهای اساسی تحت تأثیر قیمت ارز هستیم. با توجه به رویکردهای مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره)، باید به اقشار کمدرآمد، معیشت مردم و طبقات محروم جامعه توجه ویژهای داشته باشیم.
وی افزود: هزینههای درمان به شدت افزایش یافته و فشار سنگینی بر دوش مردم گذاشته است. ضرورت دارد جلسهای برگزار شود و مسئولان، از جمله وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس بانک مرکزی، برای پاسخگویی به وضعیت کنونی ارز و اقتصاد دعوت شوند. باید تدابیری اتخاذ کنیم تا از کارگران، کشاورزان و اقشار کمدرآمد حمایت شود، زیرا گرانی فشار زیادی بر زندگی این افراد وارد کرده و معیشت آنان را سختتر کرده است.
- منبع خبر : ایرنا