روز چهارم نمایشگاه کتاب؛ روز شلوغ ناشران آموزشی
به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، هر روز با چهرهای تازه و داستانی نو، میزبان علاقهمندان کتاب است. شنبهای آرام، فرصتی مناسبی برای دانشآموزان بود که با اردوی مدرسه وارد دنیای کتابها شدند، همزمان و مطابق معمول هم اهل قلم از نویسندگان و مترجمان به نمایشگاه کتاب آمدند و گفتوگوهایی در نشستهای تخصصی میان اهل فرهنگ در جریان بود.
اردوهای دانشآموزی و رونق بخش ناشران آموزشی
چهارمین روز از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اگرچه با خلوتی نسبی در سالنها و راهروها بهویژه در مقایسه با دیروز (جمعه) به دلیل همزمانی با نخستین روز هفته و شنبهای نسبتاً آرام آغاز شد، برای ناشران آموزشی، روزی پرفروغ و پرمخاطب بود.
از ساعات ابتدایی صبح، دستههای منظم دانشآموزان دختر و پسر از مدارس مختلف، با لباسهایی رنگارنگ و چهرههایی پر از کنجکاوی، وارد نمایشگاه شدند. اردوهایی برنامهریزیشده برای آشنایی نسل جوان با فضای کتاب و نشر که از دوره اول دبستان تا دوره دوم متوسطه را دربر میگرفت.
ناشران آموزشی، برخلاف ناشران دانشگاهی یا کودک و نوجوان، امروز صحنهدار اصلی فروش و استقبال بودند. غرفهداران این بخش، با رضایت از فروش خوب، از تعامل مثبت با دانشآموزان و معلمان گفتند.
مهمانان ویژه روز چهارم؛ از نویسندگان کودک و نوجوان تا سخنگوی دولت
در کنار این فضای دانشآموزی، نشستهای تخصصی همچنان در جریان بودند. فضای فرهنگی نمایشگاه از حضور استادان دانشگاه، نویسندگان سرشناس و چهرههای آشنای سیاسی و اجتماعی متأثر شده بود.
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، یکی از مهمانان ویژه روز چهارم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بود. غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز، در روز چهارم از نمایشگاه بازدید کرد.
حسین الهی قمشهای ادیب و سخنور نیز دیگر میهمان نمایشگاه کتاب تهران در چهارمین روز آن بود.
آبتین گلکار مترجم زبان روسی و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در نشست ««مرز فارسی معیار و گفتاری» گفت: آموزش گفتار شفاهی باید وارد نظام آموزشی شود.
حسن انوری، چهره ماندگار و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حمیدرضا شاهآبادی،نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، شیوا مقانلو، نویسنده و مترجم، نسرین تیموریان، استاد دانشگاه و کارشناس حوزه فرهنگ ایثار، در نشست فرهنگ ایثار و مهربانی ایرانیان و مراسم تجلیل از نویسندگان ایثار، نیز از بازدیدکنندگان و حاضران روز چهارم نمایشگاه کتاب تهران بودند.
۵۲ غرفه لاتین و عربی با بیش از ۶۵ هزار عنوان کتاب
علیرضا نوریزاده، مدیرکل دفتر مجامع فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از عرضه بیش از ۶۵ هزار عنوان کتاب در بخش خارجی و جانمایی ۵۲ غرفه ناشران عربی و لاتین در این بخش خبر داد.
۱۰ میلیارد تومان بودجه خرید کتاب برای مناطق محروم
آزاده نظربلند، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان این که حضور این نهاد در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با هدف ترویج کتابخوانی است، با اشاره به قیمت کتاب و وضعیت اقتصادی مردم گفت: امسال در همکاری با بانک حامی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران توانستیم ۱۰ میلیارد تومان بودجه خرید کتاب برای خرید کتابخانههای مناطق محروم تامین کنیم.
سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار بخوانیم برای ایران در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.
این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در فضای مسقف نزدیک به ۷۵ هزار متر مربع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.
در نمایشگاه کتاب سال جاری دو فضای دو هزار مترمربعی در دو سوی گنبدخانه مصلی برای بخش ناشران آموزشی تدارک دیده شده است. بخش کودکونوجوان نیز در زیرزمین شبستان شرقی با فضایی بالغ بر ۲۰ هزارمترمربع برپا خواهد شد.
همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان مهیا میکند.
- منبع خبر : ایرنا