وزیر اقتصاد و امور دارایی اعلام کرد که با وجود همه تحریمها و مضیقههایی که وجود دارد، رکورد صادرات غیرنفتی کشور در ۱۰ ماهه امسال شکسته شده است.
به گزارش صبح اقتصاد، سیداحسان خاندوزی در مراسم روز جهانی گمرک و رونمایی از سند راهبردی و تحول گمرک جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: آمار ده ماهه اقتصادی حکایت از این دارد که رکورد صادرات غیرنفتی نسبت به سنوات گذشته شکسته شده است و این تجارت رو به رشد نیازمند حمایت است. باید به این توجه کنیم که رشد این آمارها با وجود همه تحریمها و مضیقههایی که وجود دارد، اتفاق افتاده است.
وی افزود: این پیشرفتها در شرایطی رخ داده که همچنان برخی به گونهای القا میکنند که در شرایط فشارهای خارجی و تحریم امکان پیشرفت نیست اما اگر آمارها را نگاه کنیم متوجه میشویم که در همین شرایط کشور در حال جابجا کردن رکوردهای خودش است.
وزیر اقتصاد و امور دارایی ادامه داد: از سوی دیگر پنجمین شریک تجاری ایران یک کشور اروپایی است که نشان میدهد در این زمینه محدود به کشورهای منطقه و همسایه نشدهایم. البته نیازمند تحول در گمرک و همراهی سایر دستگاهها برای پیشرفت تجارت خارجی در کشور هستیم.
خاندوزی گفت: برنامه راهبردی گمرک جمهوری اسلامی ایران را به این دلیل میخواهیم که نه تنها به اهداف سازمانی تعریف شده برسیم بلکه گمرک بتواند نقش خودش را در پیشرفت تجارت خارجی کشور ایفا کند و شاهد یک پوستاندازی و دگردیسی به سمت رشد و شکوفایی باشیم.
در ماههای آینده شاهد تزریق هوای تازه و انرژی جدید به گمرک خواهیم بود
وی افزود: مسلماً این تحول که در گمرک برنامهریزی شده نیازمند چند مسئله مهم و اساسی است که یکی از آنها تطبیق با فناوریهای جدید است. گرچه در این زمینه ۵۰ یا ۶۰ گمرک اجرایی در یکی دو دهه اخیر به ۱۶۰ گمرک افزایش پیدا کرده اما بیشک با ظرفیت فعلی سرمایه انسانی نمیتوانیم حجم مطالبات موجود در این زمینه را پاسخ دهیم بنابراین در ماههای آینده شاهد تزریق هوای تازه و انرژی جدید به این مجموعه از نظر دانشجویی و تجربی خواهیم بود. از سوی دیگر هدفگذاری برای سال آینده این است که حداقل در هر ماه دو تا سه دستگاه ایکس ری به گمرکات کشور اضافه شود که نیازمند حمایتهای ویژه است و وزارت اقتصاد و امور دارایی از تمام توان خود و دولت تا حد امکان استفاده خواهد کرد و این موضوع را پیگیری میکنیم.
وزیر اقتصاد و امور دارایی اظهار کرد: میتوان ثابت کرد که دولت رکوردهای گذشته را جابجا کرده است اما اینکه چرا جامعه آن را احساس نمیکند خود مسئله حائز اهمیتی است. شاید یکی از دلایل آن این است که دستگاههای عریض و طویل تبلیغاتی در خارج از کشور و در برخی مواقع در داخل کشور مشغول فعالیت است تا بگویند دولت توان لازم را ندارد و تحلیلهای غلط و ناامید کننده ارائه دهد. البته مجموعه دستگاههای اجرایی هم باید سیاست ارتباطی ویژه و اثرگذار در جامعه نخبگانی داشته باشند و آن را باید به عنوان یک ضرورت در نظر بگیرند نه اینکه به پخش دستاوردهای خود در یک شبکه تلویزیونی یا یکی دو رسانه اکتفا کنند.
اعلام نرخ جدید سود بانکی با رییس بانک مرکزی است
وی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره آخرین وضعیت فروش و عرضه خودرو در بورس گفت: مصوبه شورای عالی بورس همان مصوبه قبلی است اما درباره مشمول شدن ذیل قوانین رقابت و انحصار به طور قانونی، شورای رقابت است که در این باره تصمیم میگیرد.
خاندوزی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا شورای رقابت با عرضه خودرو در بورس مخالف است؟ ادامه داد: ما به این موضوع نرسیدیم که شورای رقابت مخالف باشد و آن مصاحبه، نظر شخص رییس شورای رقابت بود.
به گفته وزیر اقتصاد، همان مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر عرضه خودرو در بورس ادامه دارد مگر اینکه شورای رقابت تصمیم دیگری درباره قوانین رقابت و انحصار بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا بانکها پرداخت وام را متوقف کردند و این به معنی انتظار برای افزایش نرخ سود بانکی تا ٢٣ درصد است؟ گفت: این موضوع را از رییس کل بانک مرکزی بپرسید. تنظیمگری شبکه بانکی کشور بر عهده بانک مرکزی است.
خاندوزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا درباره اینکه، پیش از این گفته بودید نرخ جدید سود بانکی مصوب شده و ابلاغ خواهد شد، گفت: همین الان هم میگویم نرخ جدید سود بانکی اعلام میشود اما زمان آن را باید رییس کل بانک مرکزی اعلام کند.
- منبع خبر : ایسنا