زنجان، قطب رشته سنگنوردی در کشور
زنجان، قطب رشته سنگنوردی در کشور
زنجان، قطب رشته سنگنوردی در کشور است و ورزشکاران و قهرمانان استان در این رشته همواره پای ثابت ترکیب تیم ملی و اعزام‌ها به میادین و رقابت‌های بین المللی هستند.

زنجان، قطب رشته سنگنوردی در کشور

به گزارش واحد ورزشی خبرگزاری صبح اقتصاد سنگنوردی یکی از رشته های ورزشی صعودی مهیج و پرتحرک است و به رغم پرخطر بودن به خصوص رشته سنگنوردی در طبیعت، اما علاقه مندان خاص و بسیاری دارد.

این ورزش در ابتدا نیازمند قوای جسمانی مناسب و روحیه لازم است و تقویت عضلانی، سلامت قلب و عروق، انعطاف پذیری بدنی، تقویت تمرکز و اعصاب، اعتماد به نفس و کاهش بیماری های روانی مانند اضطراب و افسردگی را در پی دارد.

این رشته در کشور طرفداران زیادی دارد و در زنجان نیز ورزشکاران مطرح و بنامی همچون الناز و داود رکابی، فیروزه سلطان محمدی، صادق یوسفی، محمد سلطانی، علیرضا سهرابی و محمد نوری در سنگنوردی دختران و پسران فعال هستند که افتخارات بسیاری را برای کشور در میادین بین المللی کسب کرده اند.

بر همین اساس با پیگیری های انجام شده از سوی هیات این رشته ورزشی،‌ سال گذشته به‌روزترین دیواره سنگنوردی آسیا در سالن ۶ هزار نفری مجموعه ورزشی انقلاب زنجان احداث شد.

پاراسنگنوردان زنجانی برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۸ آماده می‌شوند

فیروزه سلطان محمدی یکی از سنگنوردان زنجانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خوشبختانه طی ۲ ماه گذشته خبر خوشی به بچه های پاراسنگنوردی و ورزشکاران فعال در این رشته رسید که برای اولین بار در سال ۲۰۲۸ این ورزش وارد المپیک می شود.

وی تصریح کرد: فدراسیون ورزشهای صعودی و کوهنوردی نیز برای این مهم برنامه ریزی کرده است که سنگنوردان کشور را به سهمیه المپیک برساند و من تنها ورزشکار «آر پی ۳ » بر اساس کلاس بندی این رشته هستم و تلاش و هدف من نیز کسب سهمیه، رسیدن به المپیک و مدال آوری است.

سلطان محمدی که در شغل پرستاری نیز مشغول به کار است، اظهار داشت: صعود همواره دوست داشتنی است و حس عجیبی دارد، سنگنوردی هم به عنوان ورزش صعودی به رغم چالش ها و سختی های زیادی که دارد، هیجان انگیز و دارای مزایایی است.

وی با بیان اینکه سنگنوردی در سالن و طبیعت انجام می شود، افزود:‌ با وجود سابقه کار ۲۷ سال به عنوان کادر درمان، هیچگاه ورزش را ترک نکردم و در ۱۳ سال خدمت در مناطق محروم همواره با روحیه امدادی و مهارت و توانمندی که از ورزش به دست آوردم برای خدمت به مردم تلاش کرده ام.

سلطان محمدی به تاثیر مثبت ورزش سنگنوردی در زندگی و شغل خود اشاره کرد و اظهار داشت: هر شغلی مشقت های خود را دارد و پرستاری نیز نیازمند روحیه و آمادگی جسمانی خاص خود است که این ورزش علاوه بر کمک به کاستن از خستگی های جسمانی و آزردگی های روحی موجب تقویت روحیه و مواجهه با بیماران با رویی گشاده و روانی آسوده می شود.

این سنگنورد زنجانی با تاکید بر اینکه بانوان نباید در هیچ شرایطی ورزش را از زندگی خود حذف کنند،‌ خاطرنشان کرد: ورزشکاران می توانند از این طریق به احساس خوبی دست یابند و این حس را به دیگران نیز منتقل کرده و از نعمت بزرگ فرصت زندگی به بهترین نحو ممکن برای خود و اعضای خانواده استفاده کنند.

قهرمانان بنام،‌ تجهیزات مناسب و مربیان توانمند از ظرفیت‌های زنجان در رشته سنگنوردی است

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان نیز با اشاره به پتانسیل بالای استان در این رشته ورزشی و وجود بسترهای لازم برای میزبانی رقابت های بین المللی این رشته، گفت: دیواره سنگنوردی زنجان جزو بهترین دیواره های کشور است و بهترین مربیان و قهرمانان نیز در زنجان پرورش یافته اند که این ظرفیت بسیار خوبی برای رشد و توسعه ورزش سنگنوردی محسوب می شود.

جواد بازرگان اظهار داشت: با راه اندازی به‌روزترین دیواره سنگنوردی در سالن ۶ هزار نفری انقلاب زنجان که به گفته کارشناسان و تایید فدراسیون کوهنوردی در غرب آسیا بی نظیر است، این استان می تواند مسابقات سرعتی سنگنوردی را نیز در حد استاندارد میزبانی کند چرا که دیواره سرعت، تنها دیواره چهار خط سنگنوردی در کشور است.

وی با بیان اینکه زنجان با وجود باشگاه‌ها و زیرساختهای لازم به عنوان قطب رشته سنگنوردی در کشور مطرح است،‌ تصریح کرد:‌ یک دیواره سرطناب نیز در همین مجموعه احداث شده است که جزو دیواره های استاندارد در کشور محسوب می شود.

بازرگان خاطرنشان کرد: ورزش سنگنوردی در زنجان چه به لحاظ تجهیزات و زیرساختها و چه به لحاظ پرورش ورزشکاران مستعد و در حد قهرمانی به سرعت در حال رشد و توسعه است و روز به روز بر تعداد علاقه مندان به این رشته ورزشی افزوده می‌شود.

حضور سنگنوردان زنجانی در میادین مختلف همواره با کسب عناوین و مدال بوده است

رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان زنجان نیز با اشاره به رویدادهای ورزشی برگزار شده در این رشته، گفت: طی سالهای گذشته چند اردوی تیم ملی، مسابقات قهرمان کشوری و دیگر رقابت های ملی و استانی در زنجان برگزار شده است.

حسین مصطفوی افزود: این رشته ۱۶ زیر مجموعه از جمله یخ نوردی، کوهنوردی، جنگل نوردی، غار نوردی و بخش دیگر صعودهای ورزشی را دارد که روی دیوار در داخل سالن و یا در طبیعت انجام و رقابت های آنها در رده های سنی مختلف برگزار می شود.

وی به قدمت این رشته ورزشی در زنجان اشاره کرد و اظهار داشت: این استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و سرزمینی سابقه طولانی در رشته سنگنوردی دارد و به این جهت از قهرمانان بنام و مطرح و مربیان توانمندی برخوردار است.

مصطفوی، ورزشکاران سنگنورد این استان را دارندگان مدالهای قهرمانی جهان و آسیا عنوان کرد و یادآور شد: حضور سنگنوردان زنجانی در میادین بین المللی همواره با کسب عناوین،‌ افتخارات و مدالهای رنگارنگ برای کشور همراه بوده است.

وی با بیان اینکه ورزشکاران زنجانی پای ثابت در ترکیب تیم ملی هستند، خاطرنشان کرد:‌ سال گذشته در بازی های آسیایی هانگژو سه ورزشکار در رشته سنگنوردی اعزام شدند که ۲ نفر از آنها ورزشکاران زنجانی بودند.

برآیند:

هم اکنون در استان زنجان بیش از ۵۰۰ ورزشکار به طور رسمی در رشته سنگنوردی فعالیت می کنند.

استان زنجان به دلیل موقعیت جغرافیایی و سرزمینی یکی از استان‌های موفق و با قدمت طولانی در سنگنوردی است و همواره قهرمانان آن پای ثابت ترکیب تیم ملی و اعزام‌ها به میادین و رقابت‌های بین المللی هستند که برای کشور نیز افتخارات زیادی را کسب کرده‌اند.

  • منبع خبر : ایرنا