به گزارش صبح اقتصاد رییس اتاق بازرگانی تهران میگوید ریشه بخش مهمی از مشکلات اقتصادی امروز کشور را باید در سیاستهای ایجادکننده رانت مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی دنبال کرد.به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: بخش خصوصی در سالهای گذشته بارها هشدار داده بود که چند نرخی نگه داشتن ارز نه تنها گرهای از مشکلات اقتصادی کشور باز نمیکند که حتی خود میتواند به یک چالش جدید تبدیل شود که ما نمونههای آن را در سالهای گذشته بارها دیدهایم.وی با اشاره به آمارهایی که عرضه ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال جاری منتشر شده، بیان کرد: بر اساس براوردهای صورت گرفته در چهار ماهه ابتدایی امسال، دولت ۴.۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات تخصیص داده و یعنی از حدود ۱۵ میلیارد دلار واردات، نزدیک به یک سوم آن به ارز دولت مربوط است. به این ترتیب تا پایان تیر ماه، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان ارز از این طریق به کالاهای اساسی اختصاص یافته است.رییس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: بر اساس براورد مرکز آمار، تورم کالاهای اساسی در این مدت ۵۸ درصد بوده است یعنی در حالی که دولت هزینهای سنگین برای ارز ۴۲۰۰ تومانی کرده، تورم کالاهای غیر خوراکی که این ارز را دریافت نمیکنند حتی پایین تر بوده است و باید پرسید این ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه جز تخریب اقتصاد و ایجاد رانت و فساد چه آوردهای داشته است.خوانساری با تاکید بر اینکه ارز باید تک نرخی شود، گفت: ما از سویی با کسری بودجه گسترده مواجه هستیم و از سوی دیگر تورم و رشد پایه پولی بسیار بالاست. در کنار آن شیوع کرونا در کشور بسیار گسترده بوده و متاسفانه جان بسیاری از هموطنان ما را گرفته است. از این رو همانطور که دولت اعلام کرده، کرونا باید اولویت نخست باشد و بخش خصوصی نیز در این زمینه آماده هرگونه همکاری خواهد بود. از طرف دیگر اما برای بهبود شرایط اقتصادی باید با اجرای برخی اصلاحات لازم و زیرساختی مشکلات موجود را به حداقل رساند.
سرنوشت نامعلوم ۱۰۰ هزار میلیارد تومان ارز دولتی!
برچسب ها
سرپرست مرکز امور بینالملل وزارت راه و شهرسازی تشریح کرد؛
ایران و آسیای مرکزی چگونه به ترانزیت ۱۶ میلیون تنی دست پیدا میکنند؟
قیمت سکه و طلا همچنان کاهشی است
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز (دوشنبه، ۱۴ آبان) در بازار طلای تهران با کاهش یک میلیون و ۸۶۲ هزار تومانی نسبت به روز گذشته (یکشنبه) به ۵۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید.
ایران و آسیای مرکزی چگونه به ترانزیت ۱۶ میلیون تنی دست پیدا میکنند؟
سرپرست مرکز امور بینالملل وزارت راه و شهرسازی گفت: افزایش بهکارگیری حملونقل ترکیبی و ایجاد مجوز برای شرکتهای حملونقل چندوجهی در کنار یکپارچگی تبادل الکترونیکی اسناد حملونقلی، از مهمترین پیشزمینههای تحقق هدف جابهجایی کالای ۱۶ میلیون تنی بین ایران و آسیای مرکزی خواهد بود.
ماجرای بودجه سامانه نان چه بود؟
با اجرایی شدن طرح هوشمندسازی طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، ۱.۵ میلیون تن آرد یارانهای معادل ۲۷ هزار میلیارد تومان صرفهجویی شده است. این ۱.۵ میلیون تن آرد معادل نیاز ۲۰ میلیون نفر در مدت یک سال است و به گفته مدیر اجرایی این طرح با این روند، تا پایان شهریور امسال ۷۵ همت بار مالی کمتری به دولت تحمیل شده است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.