سفر ممنوع شد؛ اجاره ویلا بالا رفت!
به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد طبق اعلام ستاد ملی کرونا سفرهای بین استانی از ۱۲ تا ۱۷ خردادماه ممنوع است و تردد بین همه مناطق زرد، نارنجی و قرمز از ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان جریمه دارد. هرچند این ستاد طبق معمول سفر با وسایل نقلیه عمومی را ممنوع و یا محدود نکرده است. با این حال، بررسیها از بازار اجاره خانه و ویلاهای شخصی نشان میدهد در مناطق مسافرپذیر ایران، مثل شهرهای شمالی کشور و ییلاقهای نزدیک تهران که ظاهرا در انتظار مسافران تعطیلات نیمه خردادماه هستند، نرخ اجاره یک شب خانه و ویلای شخصی تا سه برابر گرانتر شده است.
پایینترین نرخ اجاره یک شب سوئیت در شهرهای شمالی درحال حاضر تا ۲۰۰ هزار تومان است که در تعطیلات نیمه خرداد، قیمت آن به ۶۰۰ هزار تومان میرسد. نرخ اجاره فقط یک شب ویلای ساحلی به هشت میلیون تومان هم رسیده است. کرایه یک شب کلبه چوبی در کنار جنگل همراه با استخر و جکوزی که در حالت عادی سه میلیون تومان قیمتگذاری شده، در تعطیلات پیش رو تا پنج و نیم میلیون تومان میرسد.
برخی از این ویلاها و خانههای مسکونی، بدون مجوز قانونی نه تنها به مسافر اجاره داده میشوند که محل ضبط موزیک ویدئوها و فیلم هستند و همین بهانهای شده برای گرانتر کردن نرخ اجاره یک شب آنها.
بازار آزاد و بدون کنترل و نظارتِ کرایه خانهها و ویلاهای شخصی درحالی داغ است که از ابتدای شیوع ویروس کرونا، با مصوبه ستاد ملی کرونا قرار بر ممنوعیت فعالیت آنها بود. با این حال، وجود محدودیتهای عرفی و قانونی حاکم در هتلها، در کنار قیمت نابرابر با خدمات آنها باعث شده در برخی مناطق، بهویژه شهرهای شمالی، مشتریان خانهها و ویلاهای شخصی بیشتر هم باشد.
جمشید سلطان مرادی ـ رییس جامعه هتلداران مازندران ـ، استانی که بیشترین چالش را با فعالیت خانههای شخصی و ویلاهای اجارهای دارد، گفته است: بیشتر مسافران مازندران یا ویلا دارند یا خانهای را اجاره میکنند. این خانههای غیرمجاز را هم که نه تعطیل میکنند و نه برخورد قاطع و نظارتی میشود.
به زعم جمشید حمزهزاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران ـ نیز وجود برخی محدودیتها در هتل، مردم را به سمت خانههای اجارهای کشانده، وگرنه قیمت کرایه همین خانهها چندبرابر هتلها است.
هرچند واکنش به این اظهارنظر از سوی مخاطبان زیاد بوده است؛ بسیاری بر این عقیدهاند آنچه مردم را از هتلها گریزان کرده، قیمت بالا و بدون منطق آنها در قیاس با خدمات ضعیف و امکانات محدودشان است. نظر بعضی از مردم بر این بوده که قیمت اجاره یک ویلای لوکس به مراتب از یک اتاق هتل با امکانات ضعیف و فضای محدود که نرخ اجاره آن برابر با حقوق اکثریت اقشار جامعه نیست، مقرون به صرفهتر است.
گزارشهای مرکز آمار ایران نیز تایید میکند که گرایش مردم به استفاده از خانههای شخصی بیشتر از اقامتگاههای رسمی است. در بهار ۹۸ از بین ۱۰۲ میلیون سفری که انجام شد ۴۶ درصد همراه با اقامت شبانه بود که پس از خانه بستگان و دوستان، ویلاها، آپارتمانهای اجارهای و خانهها و ویلاهای شخصی بیشترین آمار مصرف را داشتهاند. سهم چادر مسافرتی و کمپ از اقامتهای شبانه مسافران سه درصد و استفاده از اقامتگاههای رسمی مثل هتل، مهمانپذیر و هتل آپارتمان نیز حدود سه درصد بوده است.
- منبع خبر : ایسنا