به گزارش گروه اجتماعی صبح اقتصاد؛ حمید محجوب از فعالان اجتماعی در یادداشتی با انتقاد از روش های مدیریتی دراجرای طرح تحول نظام سلامت، آورده است: مهمتر از مشکل بودجه طرح تحول نظام سلامت، مشکل مدیریتی در کشور است، در برخی از خانوادهها سه یا چهار دفترچه بیمه وجود دارد و دولت باید این مجموعه […]
به گزارش گروه اجتماعی صبح اقتصاد؛ حمید محجوب از فعالان اجتماعی در یادداشتی با انتقاد از روش های مدیریتی دراجرای طرح تحول نظام سلامت، آورده است: مهمتر از مشکل بودجه طرح تحول نظام سلامت، مشکل مدیریتی در کشور است، در برخی از خانوادهها سه یا چهار دفترچه بیمه وجود دارد و دولت باید این مجموعه را ساماندهی کند.
سیاستگذاری باید از سوی دولت انجام شود و به طور مشخص نظرش را راجع به این وضعیت اعلام کند. یک بخش از تصمیمات در وزارت کار و بخشی در وزارت بهداشت گرفته میشود و مردم در اینجا سردرگم هستند و عملاً هدر رفت سرمایههای مردم را در این وضعیت مشاهده میکنیم. رئیس جمهور باید این وضعیت را تعیین تکلیف کند.
جای تاسف دارد که بشنویم بمدت یک سال و نیم است که مطالبات پزشکان پرداخت نشده، وقتی مطالبات افرادی بیشتر از یک سال و نیم پرداخت نشده باشد، چطور وزارت بهداشت میتواند از آنها توقع یاری کند!.
اکثریت بیمارستان ها ما درشهرها وضعیت خوبی ندارند. بیمهها هم که پاسخگو نیستند و از همه مهمتر برخورد دوگانه با وضعیت بیمارستانها با پرداختهاست که باید اینها در کشور نظاممند و تعیین تکلیف شود.
این چه عدالتی است که در یک خانه چهار دفترچه بیمه وجود دارد، اما شخصی برای گرفتن بیمه قالیبافی باید دو سال در نوبت باشد!
هزینهها مدیریت نشد
انتقاد جدی نسبت به نوع مدیریت و در واقع سوءمدیریت و عدم مسوولیتپذیری در این طرح است، مواضع مسئولان باید روشن باشد و همه چیز باید تعیین تکلیف شود.
هزینهها و بودجهای که در اختیار آقایان هست، باید مدیریت شود. قطعا با بودجهای که مجلس شورای اسلامی مصوب کرده این طرح نباید هیچگونه مشکلی پیدا میکرد.بیشتر از هشت هزار میلیارد تومان در اختیار این طرح قرار گرفت که این مبلغ پول کمی نیست.
متاسفانه امروز ۹۰ درصد بودجه کشور صرف هزینههای جاری میشود و این یکی از چالشهای اساسی و مهم در آینده کشور است که باید از همین حالا به فکر بود…