سرپرست گروه مخترعان موزهای گفت: با وجود آنکه موزههای کشور از اختراع موزهای جوانان ایرانی استقبالی نداشتند، اما این اختراع برای سومین بار، مدال طلای جهانی را از آن خود کرد.
به گزارش ایسنا، اختراع موزهای حاصل تلاش و تحقیق محمودرضا گرجی، مرجان حاجیرحیمی و سالار بصیری در نمایشگاه بینالمللی مخترعان کره جنوبی که۱۶ تا ۱۹ نوامبر ۲۰۲۲ در سئول برگزار شد، توانست برای بار سوم مدال طلای جهان را از آن خود کند.
محمودرضا گرجی ـ سرپرست این گروه مخترعان ـ درباره اهمیت نمایشگاه بینالمللی مخترعان کره جنوبی به ایسنا گفت: این نمایشگاه از آن جهت که کره جنوبی کشور پیشرویی در نوآوری است و یکی از کشورهای توسعه یافته جهان به شمار میآید نمایشگاه مهمی است و ما توانستیم با این اختراع در بین ۴۷۷ شرکتکننده از ۱۶ کشور جهان مدال طلا بهدست آوریم.
او اظهار کرد: با وجود گذشت یکسال از اجرای آزمایشی این اختراع در موزه «آرداک مانوکیان» (ارامنه تهران)، هیچیک از موزههای ایران درخواست اجرای آن را نداشتهاند، درحالیکه ما با این اختراع سعی داشتیم دِیْن خود را به تاریخ کشور ادا کنیم. این اختراع به حفاظت و نگهداری اصولی اشیاء چه در مخازن و چه در ویترینها کمک میکند، اما متاسفانه نه تنها حمایتی از سوی وزارت میراث فرهنگی از این اختراع نشد، بلکه موزههای نهادهای دیگر نیز اشتیاقی به این پروژه نشان ندادند.
گرجی با بیان اینکه در چند بازدید میدانی از مخازن موزهها، متوجه شدیم وضعیت نگهداری اشیاء اصلا قابل قبول نیست، گفت: اگر رویه نگهداری از اشیای موزهها به همین شکل ادامه پیدا کند، در آیندۀ نزدیک خسارت جبرانناپذیری به تاریخ کشور وارد خواهد شد.
اختراع موزهای این گروه ایرانی که با هدف هوشمندسازی موزهها ایجاد شد، تیرماه سال گذشته در مسابقات مخترعان ویژه اعضای فدراسیون جهانی مخترعان که در ژنو سوئیس برگزار شد و همچنین در شهریور سال گذشته در ششمین نمایشگاه اختراعات ترکیه که در شهر استانبول برگزار شد، مدال طلا را بهدست آورد.
این اختراع، حدود یک سال پیش و پس از ۱۱ ماه تحقیق، به صورت آزمایشی در موزه آرداک مانوکیان تهران واقع در خیابان سیتیر و با هزینه شخصی مخترعان اجرا شد، ولی از آن زمان به بعد هیچ موزهای در ایران خواستار اجرای آن برای حفاظت از اشیاء ویترینها و مخازن نشده است.
انتهای پیام