به گزارش صبح اقتصاد عضو کمیسیون برنام و بودجه مجلس دهم با تاکید بر اینکه تعیین نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی در شرایط تحریم کشور کار دستی بود، گفت: این سیاست خیلی بد اجرا شد.
عزت الله یوسفیان ملا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اظهارات اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی در دولت های یازدهم و دوازدهم درباره شرایط کشور در سال ۹۶ و تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومان برای ارز، اظهار کرد: در آن شرایط خروج آمریکا از برجام و شروع تحریم ها چاره ای جز تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای دلار نبود. مجلس هم موضوع را بررسی کرد و متوجه شد چاره ای جز این وجود ندارد.
وی افزود: اگر اجناس با قیمت ارز که چهش کرده بود، تعیین میشد فشار زیادی به مردم میآمد، اما دولت و مجلس دهم به دنبال خنثی سازی اثر تحریم ها بود. من اطلاعی از تصمیم لاریجانی در جلسه سران قوا درباره تعیین نرخ ثابت ۴۲۰۰ تومانی ندارم، اما اگر این نرخ تعیین نمی شد، تحریم ها اثر خود را بر سفره مردم می گذاشت ، بنابراین این تصمیم ضروری بود.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت و مجلس وسایر نهادها همصدا بودند که نباید افزایش قیمت ارز به مردم فشار زیادی بیاورد با این حال تخصیص این ارز به خوبی انجام نشد. ما در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم تاکید داشتیم که با تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی، کالاهای اساسی برای مردم وارد شده و اجازه رانت خواری به کسی داده نشود حتی قرار بود به سمت نظام تک نرخی برویم، اما این سیاست به خوبی اجرا نشد. بدون حساب و کتاب به افراد ارز دادند و از آنها سوال نشد، چه کالایی وارد کردید. بانک مرکزی باید نظارت می کرد تا ارز ۴۲۰۰ به سفره مردم برسد، ولی این نظارت انجام نشد. این طرح خیلی بد اجرا شد و به افرادی که ارز دادند، تضمینی گرفته نشد که کالای اساسی وارد کنند و به همین دلیلی برخی از آنها کالاهی دیگر وارد کردند و با سوء استفاده از شرایط کشور، سود زیادی از کسب کردند.
یوسفیان ملا در پایان با اشاره به اینکه «حذف ارز ترجیحی کار درستی بود که دولت سیزدهم شروع کرد»، گفت: با این حال برای اجرای موفقیت آمیز این سیاست به مقدماتی مثل اجرای کالابرگ نیاز بود، زیرا هرچه قدر پرداخت نقدی انجام شود، قیمت کالاها هم افزایش می یابد، بنابراین ابتدا لازم بود که کالابرگ به نیازمندان داده شود.
- منبع خبر : ایسنا