دومین مشتری بزرگ نفت ایران، ممکن است برای معاف شدن از تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، خرید نفت خود از تهران را به نصف برساند. منابع آگاه گفتند، دومین مشتری بزرگ نفت ایران، ممکن است برای معاف شدن از تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، خرید نفت خود از تهران را به نصف برساند. […]
دومین مشتری بزرگ نفت ایران، ممکن است برای معاف شدن از تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، خرید نفت خود از تهران را به نصف برساند.
منابع آگاه گفتند، دومین مشتری بزرگ نفت ایران، ممکن است برای معاف شدن از تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، خرید نفت خود از تهران را به نصف برساند.
منابعی که نخواستند نامشان فاش شود گفتند، مقاماتی از دولت آمریکا در جریان مذاکرات ماه گذشته ای که در دهلی نو داشته اند، موضوع برخورداری از یک معافیت مشروط از تحریم های ایران را مورد بحث قرار داده اند. هند به آمریکا اعلام کرده که قادر به توقف کامل خرید نفت از ایران نیست، زیرا نفت ایران با قیمت هایی رقابتی به پالایشگاه های هند عرضه می شود. دهلی نو انتظار دارد ماه آینده یعنی در دور بعدی گفت وگوها در این باره از آمریکا پاسخ لازم را دریافت نماید.
دولت ترامپ پس از دریافت جواب منفی از کشورهایی نظیر چین و هند در برابر درخواست توقف خرید نفت از ایران، ناگزیر شده در طرح خود برای به صفر رساندن صادرات نفت این کشور تجدید نظر کند. واشنگتن اکنون گفته که هند برای معاف شدن از تحریم ها باید تا زمان آغاز تحریم نفتی در ماه نوامبر، خرید نفت از ایران را ۵۰ درصد کاهش دهد.
دولت آمریکا پس از کسب موفقیت اولیه در قانع کردن ژاپن و کره جنوبی برای کاهش قابل توجه خرید نفت از ایران، اکنون حتی برای قانع کردن کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز با دشواری مواجه شده است. این دشواری ها سبب شده تا واشنگتن اعطای معافیت های تحریمی را به صورت موردی مد نظر قرار دهد.
بر اساس برآوردها، هند در ۱۲ ماهه منتهی به ۳۱ مارس، ۲۲٫۶ میلیون تن نفت از ایران خریداری کرده در حالی که این رقم در سال قبل ۲۷٫۲ میلیون تن بوده است. خرید نفت هند از ایران در سال مالی ۱۷-۲۰۱۶ حدود ۱۱ میلیون تن بود. پس از لغو تحریم های ایران در سال ۲۰۱۵، پالایشگاه های هندی به سرعت اقدام به افزایش خرید نفت از ایران کردند.
هرچند هند خود را برای یافتن فروشندگان جایگزین آماده می کند، اما توقف خرید نفت از ایران مانع از صرفه جویی ارزی این کشور در زمینه هزینه حمل نفت و پرداخت مدت دار پول نفت توسط پالایشگاه های این کشور خواهد شد.