وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با نشریه نیویورکر ضمن تمایز قایل شدن میان «اعتماد» و «قابلیت اعتماد»، دومی را شرط لازم برای انجام هر گفتگویی دانست. «رابین رایت» نویسنده همکار در نشریه آمریکایی نیویورکر روز دوشنبه در گزارشی جدید از محتوای گفتگوی خود با «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در زمان اقامتش در […]
وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با نشریه نیویورکر ضمن تمایز قایل شدن میان «اعتماد» و «قابلیت اعتماد»، دومی را شرط لازم برای انجام هر گفتگویی دانست.
«رابین رایت» نویسنده همکار در نشریه آمریکایی نیویورکر روز دوشنبه در گزارشی جدید از محتوای گفتگوی خود با «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در زمان اقامتش در نیویورک می نویسد.
رابین در این گزارش می نویسد: «روز شنبه پس از بازگشت رئیس جمهور حسن روحانی به تهران دوبار با ظریف گفتگو کردم. ظریف که تحصیلکرده آمریکا است، دیپلماسی کاخ سفید را به امری بی ثبات و متغیر تشبیه کرد که هرروز با روز قبل آن تفاوت اساسی دارد».
رابین رایت به نقل از ظریف می نویسد:«ما در جهان احتمالات زندگی می کنیم، بنابراین هرچیزی ممکن است. اگر قرار باشد به راه حلی برسیم، باید آن را بر مبنای چیزی که هم اکنون در اختیار داریم، بسازیم.
وزیر خارجه ایران با اشاره تلویحی به توافق منعقده میان ترامپ و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی گفت: «ما سندی در اختیار داریم- توافق هسته ای- که یکصد و پنجاه صفحه است و این یک توافق دوصفحه ای نیست!»
ظریف همچنین انجام گفتگوها میان ایران و آمریکا را در صورتی محتمل دانست که شرط لازم برای این گفتگوها فراهم شود و آن شرط، قابلیت اعتماد است.
در این گفتگو، وزیر خارجه کشورمان با تأکید بر تفاوت موجود میان اعتماد و قابلیت اعتماد، دومی را التزام و تعهدی می داند که فرد پس از امضای هر سند یا عهدنامه ای می پذیرد.
محمدجواد ظریف در این گفتگو، پایبندی به توافقات و عهدنامه ها را اساس روابط بین الملل خواند؛ چرا که به زعم وی، در صورت عدم پایبندی هیچ توافقی استوار نخواهد ماند. وی در ادامه گفت: «ما منتظر رگه هایی از واقع گرایی [از جانب دولت آمریکا] هستیم».