درآمد برخی شرکتهای بزرگ جهان آنقدر هنگفت است که اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان در مقابل آنها کوچک به شمار میرود. هرچند موفقترین و سودآورترین شرکتهای جهان، همیشه معروفترین آنها نیستند. درآمد برخی شرکتهای بزرگ جهان آنقدر هنگفت است که اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان در مقابل آنها کوچک به شمار میرود. هرچند موفقترین و […]
درآمد برخی شرکتهای بزرگ جهان آنقدر هنگفت است که اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان در مقابل آنها کوچک به شمار میرود. هرچند موفقترین و سودآورترین شرکتهای جهان، همیشه معروفترین آنها نیستند.
درآمد برخی شرکتهای بزرگ جهان آنقدر هنگفت است که اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان در مقابل آنها کوچک به شمار میرود. هرچند موفقترین و سودآورترین شرکتهای جهان، همیشه معروفترین آنها نیستند.
والمارت
خردهفروش زنجیرهای آمریکا، والمارت، که درآمد آن در سال ۲۰۱۷ به ۴۸۶ میلیارد دلار رسید، از لحاظ درآمد، از ششمین اقتصاد بزرگ اروپا، بلژیک، هم جلو زد. تولید ناخالص ملی بلژیک سال گذشته میلادی ۴۶۸ میلیارد دلار شد. اگر این شرکت یک کشور بود، از لحاظ تولید ناخالص ملی در رده ۲۴ام جهان قرار میگرفت.
فولکسواگن
درآمد خودروساز بزرگ آلمانی، فولکسواگن، از تولید ناخالص ملی شیلی هم بیشتر است. سال گذشته با این که این شرکت از پرونده کلاهبرداری میزان آلایندگی خودروهای خود آسیب دید، درآمد آن به ۲۷۶ میلیارد دلار رسید. تولید ناخالص ملی شیلی در سال ۲۰۱۶ برابر با ۲۵۰ میلیارد دلار شد و اکثر تحلیلگران، آن را پایدارترین اقتصاد آمریکای جنوبی به حساب میآورند که از آرژانتین، برزیل و کلمبیا، جلوتر است. اگر درآمد فولکسواگن را به صورت تولید ناخالص ملی در نظر میگرفتیم، رتبه ۴۳ام را در بین کشورهای جهان به دست میآورد.
اپل
غول تکنولوژی آمریکا، اپل، در صورتی که یک کشور بود، رتبه ۴۷ام تولید ناخالص ملی را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص میداد. این شرکت که در سال گذشته با اتهام بدرفتاری و پرداخت دستمزد پایین به کارکنان، پنهان کردن پولهای شرکت در خارج از آمریکا برای پرداخت نکردن مالیات، روبرو شد، توانست درآمد ۲۲۹ میلیارد دلاری کسب کند. این درحالی است که تولید ناخالص ملی کشور پرتغال در سال ۲۰۱۶ بیشتر از ۲۰۵ میلیارد دلار نشد.
آمازون
غول خردهفروشی آنلاین، آمازون، که بعد از اپل به عنوان با ارزشترین شرکت جهان، نزدیک شده است، در سال ۲۰۱۷ تقریبا ۱۱۷ میلیارد دلار درآمد داشت. درآمد آمازون از تولید ناخالص ملی کویت، با ۱۱۱ میلیارد دلار، هم فراتر رفت. مدیرعامل آمازون، جف بروس، اخیرا به عنوان ثروتمندترین فرد تاریخ مدرن دست یافت و ثروتش از ۱۵۰ میلیارد دلار فراتر رفت.
آلفابت
شرکت مادر گوگل، آلفابت، در سال گذشته درآمدی بیشتر از تولید ناخالص ملی پورتوریکو داشت که برابر با ۱۰۵ میلیارد دلار بود. درآمد آلفابت در سال ۲۰۱۷، نزدیک به ۱۱۱ میلیارد دلار شد. اگر این شرکت را یک کشور در نظر بگیریم، از لحاظ تولید ناخالص ملی در رتبه پنجاه و چهارم جهان قرار میگیرد.
متخصصان میگوید جهانیسازی مهمترین عامل بزرگ شدن این شرکتها تا چنین حد و اندازهای است. هرچند همیشه بزرگترین به معنای بهترین نیست. بسیاری از شرکتهای چندملیتی، شامل برخی از شرکتهای ذکر شده در لیست بالا، تیترهای خبری منفی زیادی ایجاد کردهاند و حتی با نفرت عمومی روبرو شده اند.