صادرات نفت ایران به اروپا در ماه اوت افزایش قابل توجهی داشته و با رشد حدودا ۲۰۰ هزار بشکه ای به ۸۳۵ هزار و ۷۴۲ بشکه در روز رسیده است. به نقل از پایگاه اینترنتی پلاتس، صادرات نفت خام و میعانات ایران در ماه اوت اندکی افزایش داشته است. این در حالی است که کاهش […]
صادرات نفت ایران به اروپا در ماه اوت افزایش قابل توجهی داشته و با رشد حدودا ۲۰۰ هزار بشکه ای به ۸۳۵ هزار و ۷۴۲ بشکه در روز رسیده است.
به نقل از پایگاه اینترنتی پلاتس، صادرات نفت خام و میعانات ایران در ماه اوت اندکی افزایش داشته است. این در حالی است که کاهش صادرات رقبای ایران نظیر عربستان و عراق موجب شده تا تقاضا برای نفت از جانب برخی مشتریان اصلی ایران بیشتر شود.
بر اساس آمارهای به دست آمده از نرم افزار جریان تجارت سی فلوی موسسه پلاتس، کل نفت صادر شده توسط ایران از طریق دریا در ماه اوت با ۲٫۵ درصد افزایش نسبت به ماه جولای از ۲٫۳۷ به ۲٫۴۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.
بر اساس این گزارش، صادرات نفت ایران به آسیا از ۱٫۵۵ میلیون بشکه در ماه جولای به ۱٫۴۶ میلیون بشکه در روز در ماه اوت کاهش یافته است. تقاضا از جانب هند برای نفت ایران کاهش قابل توجهی داشته در حالی که تقاضای چین همچنان رو به افزایش بوده است.
سهم اروپا از صادرات نفت ایران رشدی قابل توجه داشته به نحوی که تقاضای ایتالیا، فرانسه، هلند و یونان برای نفت ایران افزایش یافته، و ترکیه همچنان یکی از مشتریان مهم نفت ایران در اروپا باقی مانده است.
این گزارش حاکی است، صادرات نفت ایران در ماه گذشته میلادی در حالی افزایش یافته که تقاضا برای نفت خام این کشور به ویژه در چین و ارپا افزایش یافته است.
اقدامات عربستان و عراق برای کاستن بیشتر از میزان صادرات خود در ماه اوت، که هم به دلیل تامین تقاضای داخلی و هم عمل به توافق کاهش تولید اتفاق افتاده، به نفع ایران تمام شده است.
این کاهش ها موجب ایجاد یک خلا در بازار نفت شده و ایران نیز با کاهش قیمت نفت سنگین خود در پی پر کردن آن برآمده است.
منابع آگاه گفتند، افزایش صادرات نفت ایران از ذخایر واقع در خشکی این کشور تامین شده و لزوما از محل تولید بیشتر نفت این کشور نبوده است.
میزان صادرات نفت ایران به چین از ۶۳۸ هزار و ۳۲۲ بشکه به ۶۹۳ هزار و ۴۱۹ بشکه در ماه اوت رسیده است که بالاترین رقم صادراتی به چین در سال جاری میلادی است.
در عین حال، میزان صادرات نفت ایران به هند به میزان ۱۶۷ هزار و ۲۵۸ بشکه نسبت به ماه قبل کاهش داشته و به ۲۶۴ هزار و ۷۴۲ بشکه در روز رسیده است. خریداران کلیدی نفت ایران در هند شرکت های اسار اویل و مانگاور هستند.
در نتیجه کاهش صادرات به هند، کره جنوبی با خرید ۲۸۴ هزار و ۷۴۲ بشکه نفت از ایران در ماه اوت دومین خریدار بزرگ نفت ایران بوده است.
میزان خرید نفت ژاپن از ایران همچنان رو به کاهش بوده و در ماه اوت به میزان ۴۳ هزار و ۱۶۲ بشکه در روز کاهش یافته است.
در همین حال، صادرات نفت ایران به اروپا در ماه اوت افزایش قابل توجهی داشته و با رشد حدودا ۲۰۰ هزار بشکه ای به ۸۳۵ هزار و ۷۴۲ بشکه در روز رسیده است.
ترکیه در ماه گذشته میلادی روزانه ۲۵۶ هزار و ۲۵۸ بشکه نفت از ایران خریده است.
صادرات نفت ایران به ایتالیا، فرانسه، هلند و یونان در ماه اوت نسبت به ماه جولای رشد داشته که نشان دهنده رقابت پذیری قیمت نفت ایران نسبت به سایر نفت های ترش نظیر اورالز روسیه، بصره لایت عراق و عرب هیوی عربستان است.