به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تأمین و توزیع بنزین و گازوئیل در ایام نوروز هرسال با برنامه ریزی های کلان از ماهها قبل در زمینه ذخیرهسازی مناسب، تدوین برنامههای منطقه ای درخصوص توزیع سوخت، چینش تیمهای نظارت بر روند عرضه، تعیین تیمهای عملیات سریع برای آمادهباش شبانه روزی در شهرها، روستاها و جادههای سراسر کشور، استقرار تیمهای ستادی پاسخگویی و … صورت میگیرد.
برای نوروز ۹۸ نیز از میانه سال ۹۷ برنامه ریزیها و اجرای اقدامات لازم کلید خورد و در آستانه نوروز، تمامی برنامهها برای خدمترسانی بینقص و بیوقفه به مردم عزیز کشورمان چیده شده و هر بخش، با مسئولیتهای مشخص مشغول به کار شد.
اما آنچه نوروز ۹۸ را متفاوت از نوروز سالهای قبل کرد، بروز سیلابهای متعدد در اقصی نقاط کشور بود؛ سیلابهایی که از خراسان شمالی و غرب مازندران آغاز شد، گلستان را دربرگرفت، سپس لرستان را درنوردید و خوزستان را وارد شرایط بحران کرد. همزمان بخش های مختلف کشور نیز با شدتهای متفاوت درگیر سیلاب شدند به طوری که در ایام نوروز امسال بیش از ۲۰ استان کشور با وقوع سیلاب در ابعاد و شدتهای مختلف دستهو پنجه نرم کردند.
در این شرایط علاوه بر تأمین مستمر بنزین و گازوئیل مورد نیاز مردم برای سفرهای نوروزی و مصرف معمول، ضرورت تأمین مستمر سوخت مورد نیاز خودروها، آمبولانسها، ماشینآلات سنگین و هلیکوپترهای مشغول در زمینه امداد مطرح بود.
بررسی های میدانی و ستادی خبرگزاری تسنیم نشان می دهد یکی از مسائلی که موجب شد حتی شهرها و روستاهایی که برای چندروز در محاصره آب بودند، در زمینه تأمین بنزین و گازوئیل به مشکل نخورند، این بود که در مجموعه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، با بررسی هشدارهای وزارت نیرو و سازمان هواشناسی، نسبت به ذخیره چندهزار لیتری تا چند ده هزار لیتری سوخت در نقاط مختلف شهرها و روستاهایی که احتمال وقوع سیل در آنها وجود داشت از پیش از وقوع سیلابها، اقدام شده بود و در زمانی که امکان رساندن تانکرهای سوخت رسان به دلیل از بین رفتن راههای ارتباطی وجود نداشت، وجود ذخایر از پیش تعیین شده در مناطق سیلزده، موجب شد تا خودروهای امدادی و وسایل نقلیه شخصی مردم در زمان نیاز به سوخت، با مشکل مواجه نشوند.
بررسی های میدانی خبرنگار تسنیم حاکی از این است که در بسیاری از مناطقی که کار امدادرسانی پس از وقوع سیلاب توسط ماشینآلات سنگین و امدادی در حال انجام بود، رساندن سیار سوخت به این خودروها و ماشینآلات سنگین و دیگر وسایل نقلیه امدادی موجب شد تا کوچکترین وقفهای در کار امدادرسانی ایجاد نشود.
برآوردهای اولیه، ضریب آمادگی مجموعه عملیات تأمین و تولید سوخت در کشور در ایام نوروز که همزمان با روزهای سیلابی کشور شد را ۹۹٫۹۷ درصد نشان می دهد.
در ادامه، جدول میزان مصرف بنزین در کل کشور در ایام نوروز گردآوری شده است.
همانطور که در جدول بالا مشخص است، رکورد مصرف بنزین کشور در این ایام مربوط به روز ۲۹ اسفندماه با ثبت مصرف ۱۳۵ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر است که این رقم رکورد تاریخی مصرف بنزین کشور هم محسوب می شود.
- منبع خبر : تسنیم