به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد کلیات طرح بانکداری جمهوری اسلامی که در ۲۶ آذر ماه سال گذشته به تصویب نمایندگان مجلس دهم رسید و برای بررسی بیشتر و با تصویب نمایندگان به طرحی دو شوری تبدیل شد، در مجلس دهم به سرانجام نرسید.”طرح قانون بانک مرکزی به صحن علنی میرود”
با توجه به اینکه این طرح از تلفیق دو لایحه و دو طرح به طرح بانکداری جمهوری اسلامی تبدیل شده است، طراحان در مجلس یازدهم، به دنبال تبدیل تفکیک فصول این طرح هستند. این طرح شامل بخش های قانون بانک مرکزی، قانون بانکداری و قانون بانک توسعه است و قرار است در گام اول بخش قانون بانک مرکزی در قالب طرحی جداگانه به صحن علنی مجلس ارائه شود.
کارشناسان بانکی و مقررات گذاری هم معتقد بودند نباید قوانین بانک مرکزی با قوانین بانکداری با یکدیگر تلفیق و در قالب یک طرح ارائه شود.
طرح قانون بانک مرکزی به دنبال افزایش استقلال بانک مرکزی در برابر دولت و بانک ها و کاهش هر چه بیشتر نقش دولت در نظام تصمیم گیری بانک مرکزی، افزایش قدرت نظارتی بانک مرکزی بر بانک ها و موسسات اعتباری است. مهم ترین اهداف این طرح ایجاد ابزارها و بسترهای لازم برای کنترل تورم برای بانک مرکزی و مدیریت هر چه بهتر بازار پول است.
مجموع طرح بانکداری جمهوری اسلامی سال گذشته در ۲۱۴ ماده در مجلس به تصویب رسید اما اطلاعات رسیده نشان می دهد مواد این طرح به حدود ۲۵۰ ماده رسیده است.
او برخی انتقادها از کیفیت کار بهارستان در چند ماه گذشته را طبیعی میداند و میگوید یکی از امور جاری مجلس، اصلاح ساختارها، پیگیری طرح تحول، خودانتقادی و بازنگری در نقایص است. او بدون آنکه به مصداق خاصی اشاره کند مجلس یازدهم را نسبت به دورههای گذشته شفافتر میداند. مشروح این گفت و گوی مکتوب را در ادامه می خوانید:
چند وقت پیش آقای امیرآبادی، عضو هیأت رئیسه گفت که ۲۰۰ طرح از سوی نمایندگان به هیأت رئیسه ارسال شده است. آیا تعدد طرحها در مجلس را باید نقطه قوت این پارلمان بدانیم؟
عدد ۲۰۰ برای تعداد طرحها، صرفاً یک عدد است و نقطه قوت یا ضعف نیست. هرچند این عدد در مقایسه با برخی ادوار، نشان از این دارد که کلیت مجلس یازدهم برای مسائل کشور و مشکلات مردم راه حل دارد و حداقل در پیگیری آنها فعال و کنشی عمل میکند، اما برای ارزیابی دقیقتر این موضوع، باید منتظر نتایج این طرحها ماند. حقیقت آن است که در وضعیت فعلی، تنها چیزی که نقطه قوت و در واقع پیروزی محسوب میشود، باز کردن گره از مشکلات کشور و رفع دغدغههای مردم است؛ چنان که معتقدم به عکس چیزی که مسئولان محترم دولت تصور میکنند فعال شدن یا نشدن مکانیزم ماشه، منزوی کردن ظاهری امریکا و هر چیزی از این دست که مردم اثری از آن در زندگی خود حس نمیکنند، پیروزی و نقطه قوت نیست.
- منبع خبر : اقتصاد آنلاین