به گزارش واحد ورزشی خبرگزاری صبح اقتصاد تیم ملی زیربیست و سه سال فوتبال ایران برای حضور در رقابت های مقدماتی المپیک ۲۰۲۰ توکیو با فرهاد مجیدی بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و مربی فصل گذشته تیم استقلال به توافق رسید. شماره ۷ محبوب آبی های تهران ، می تواند بیست و سومین مربی تیم امید ایران لقب بگیرد. او یک ماموریت فوق مهم را پیش رو دارد.
زندگی در سطح سخت
زندگی حرفه ای فرهادمجیدی به عنوان سرمربی در سطح بالا و سخت آغاز شده است. او در همان ابتدای کارش به عنوان دستیاروینفرد شفر روی نیمکت استقلال نشست و بعد از جدایی این مربی آلمانی، در بازی های حساس پایان فصل و لیگ قهرمانان آسیا طعم سرمربیگری را چشید. اما در حالی که خیلی ها او را در قامت مربی یا حتی سرمربی فصل آینده استقلال تصور می کردند او در مسیر دیگری قرار گرفت که در واقع یک چالش مهم دیگر است.
تیم امید ایران که در رقابت های دور دوم مقدماتی توانست با امتیاز برابر با عراق و به عنوان تیم دوم به مرحله بعدی دور مقدماتی یا به بیان بهتر به مرحله نهایی مسابقات فوتبال زیر ۲۳ سال آسیا برسد. تیم های قطر، بحرین، عراق، امارات، اردن، ازبکستان، کره شمالی، کره جنوبی، ژاپن، چین و ویتنام به عنوان سرگروه، تیمهای استرالیا، سوریه و عربستان(به همراه ایران) به عنوان تیمهای برتر دوم گروهها و تایلند به عنوان میزبان در این مرحله حضور دارند و شرایط سیدبندی مسابقات کار را در گروه بندی نیز دشوار خواهد کرد. ایران به خاطر عملکردش در دوره قبلی بازی های قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا چین در سال ۲۰۱۸ و عدم صعودش به دور نهایی در سید ۴ و در کنار تیم های بحرین، سوریه و امارات قرار گرفته است. با توجه به اینکه بازی ها در چهار گروه ۴ تیمی برگزار می شود تیم ایران حتما با سه تیم از سیدهای ۳ ، ۲ و ۱ همگروه خواهد شد. در سید ۱ تیم های ازبکستان، تایلند، قطر و ویتنام، در سید ۲ تیم های عراق؛ کره شمالی، کره جنوبی و ژاپن و در سید ۳ تیم های استرالیا، یمن، عربستان و اردن حضور دارند. با این وجود هنوز هم می توان امیدوار بود که تیم ملی زیر۲۳ ایران در گروهی نسبتا خوب قرار گرفته و بتواند بعد از صعود از مرحله گروهی خودش را به جمع چهارتیم پایانی برساند. البته که تنها سه تیم اول مسابقات راهی المپیک خواهند شد و این همان چالش بزرگ فرهاد مجیدی است.
اکنون اما حضور این چهره محبوب و کاریزماتیک روی نیمکت تیم امید بیشتر از قبل این تیم را در مرکز توجه قرار خواهد داد و همین می تواند عملکرد مجیدی و تیم را تحت تاثیر قرار بدهد. او به این فضا عادت دارد و اگر بتواند تیمش را نیز از نظر ظرفیت فیزیکی و روحی به چنین سطح و مرحله ای برساند آن وقت نتیجه گرفتن در تایلند و در این رقابت بسیار دشوار هم می تواند آرزویی قابل دسترس باشد. مجیدی در روزهایی که در استقلال کار کرد رابطه بسیار خوبی با بازیکنان جوان داشت. او زمانی هم که به جای شفر سرمربی شد بازیکنان جوان بیشتری را در ترکیب به بازی گرفت.
مجیدی به عنوان سرمربی و به عنوان یکی از محبوب ترین ستاره های تاریخ فوتبال ایران ، به اندازه کافی به خصوص برای بازیکنان جوان تیم امید ایران جذابیت و کاریزما خواهد شد و این خودش می تواند به عنوان برگ برنده اش در ابتدای راه مربیگری و در این آزمون سخت به کار گرفته شود. او به عنوان بازیکن فوتبال تجارب زیادی را کسب کرده و شرایط طوری رقم خورده است که باید از آن ها استفاده کند.
بیست و سومین مربی تیم امید
فرهاد مجیدی جانشین زلاتکو کرانچار کروات شد. قبل از کرانچار نیز مربیان تیم امید ایران ؛ امیرحسین پیروانی، نلو وینگادا، محمد خاکپور ،علیرضا منصوریان، غلامحسین پیروانی، هومن افاضلی، وینکو بگوویچ، نناد نیکولیچ، محمد مایلی کهن،رنه سیموئز، برانکوایوانکوویچ، حسین فرکی، یورگن گده، ابراهیم قاسمپور،محمود یاوری، اگون کوردس،مهدی مناجاتی ، انوره هادژیابدیچ، حسن حبیبی، محمود یاوری، ایرج سلیمانی، مربیانی هستند که در طی سال ها هدایت تیم ملی زیر ۲۳ ایران را به عهده داشته اند و مجیدی بیست و سومین مربی است که روی نیمکت این تیم می نشیند.
- منبع خبر : ورزش سه