به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد همزمان با شدت گرفتن اقدامات ضد ایرانی کاخ سفید و اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، در پایان دادن به معافیتها از تحریم نفتی، مقامات وزارت خارجه ایالات متحده به گونهای سخن گفتهاند که از فشار کاخ سفید بر سنا برای همراهی بیشتر این نهاد قانونگذاری با خواستههای غیر قانونی ترامپ حکایت دارد.
در همین رابطه روز گذشته «برایان هوک» نماینده آمریکا در امور ایران در مصاحبه با یک رسانه عربی از آمادگی کشورش برای انجام مذاکرات جدید با تهران خبر داده بود.
هوک در مصاحبه با العربیه گفته بود: سال گذشته وزیر خارجه آمریکا دوازده خواسته را مطرح کرد که معقول است و ما سعی میکنیم یک اجماع جهانی را احیا کنیم که از ایران بخواهد به جای یک دولت انقلابی، به شکل یک کشور عادی رفتار کند. اگر آنها میخواهند به پای میز مذاکره بازگردند، خوب است، ما میخواهیم به یک توافق جدید و بهتر برای جایگزینی با توافق هستهای (برجام) برسیم، توافقی که برنامه هستهای را در بر بگیرد، برنامه موشکی ایران را مهار کند و به بازداشت خودسرانه شهروندان از جمله شهروندان آمریکایی پایان دهد.
هوک در ادامه ابراز امیدواری کرده است که سنای ایالات متحده به زودی متن چنین توافقی را تصویب و برای اجرا به دولت ابلاغ کند.
به گزارش مهر، دولت ترامپ در پی آن است تا با افزایش فشارها بر ایران، به خیال خود تهران را به زانو درآورده و جمهوری اسلامی را وادار به مذاکرات جدید نماید و این در حالی است که اغلب کارشناسان و مقامات غربی که زمانی برای امضای برجام با نمایندگان ایران بر سر میز مذاکره نشستهاند معتقدند که تهران تسلیم فشارهای ترامپ نشده و با کاخ سفید وارد مذاکره نمیشود.
برای مثال، وندی شرمن معاون جان کری وزیر خارجه پیشین آمریکا در پیامی توئیتری در واکنش به تمدید نشدن معافیت خریداران نفت ایران، تحریمهای واشنگتن را بی نتیجه دانست و نوشت: وقتی اروپا در اوایل دهه ۲۰۰۰ مذاکره با ایران را آغاز کرد، ایران ۱۶۴ سانتریفیوژ داشت. ایران در سال ۲۰۱۳ پس از آنکه تحریمهای تنبیهی که به اقتصاد ایران فشار میآورد تحمیل و اجرایی شد، ۱۹ هزار سانتریفیوژ داشت.
شرمن با بیان اینکه تحریمها تأثیری بر رفتار تهران ندارد، افزود: تحریمها میتوانند انتخابها را به عنوان مثال به مذاکره محدود کنند. اما بعید به نظر میرسد که ایران با دونالد ترامپ مذاکره کند. تهران به احتمال زیاد منتظر انتخابات ۲۰۲۰ میماند. مقاومت اسم رمز این کار است.
- منبع خبر : مهر