فضاپیمای لوسی از سیارک عجیب عکس گرفت
فضاپیمای لوسی از سیارک عجیب عکس گرفت
فضاپیمای لوسی با عبور از فاصله ۹۶۰ کیلومتری سیارکی با ظاهر عجیب‌وغریب، تصاویر آن را ثبت کرد تا دانشمندان بتوانند ساختارهای پیچیده آن را با جزئیات مطالعه کنند.

فضاپیمای لوسی از سیارک عجیب عکس گرفت

به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد  وبگاه ساینس اَلِرت در گزارشی آورده است: فضاپیمای لوسی ناسا در پایان هفته گذشته، با موفقیت از کنار دومین سیارک موجود در فهرست اهداف خود، یعنی سیارک دونالد جانسون، عبور کرد و تصاویری از آن ارسال کرد تا شکل عجیب‌وغریب دراز دو قسمتی آن را مستند کند.

فضاپیمای لوسی یک کاوشگر فضایی برنامه‌ریزی‌شده توسط ناسا (آژانس فضایی آمریکا) است که با کامل‌کردن سفری دوازده‌ساله به هشت سیارک مختلف از تروجان‌های مشتری (گروه بزرگی از سیارک‌ها که در همان مدار گردش سیاره مشتری به دور خورشید قرار دارند) دیدار می‌کند.

هنگامی که لوسی در ۲۰ آوریل (۳۱ فروردین) به ۶۰۰ مایلی (۹۶۰ کیلومتر) دونالد جانسون رسید تا وقتی که به‌سرعت از آن دور شد، تقریباً هر دو ثانیه یک‌بار، از آن عکس ‌گرفت. این تصاویر تأیید کردند که سیارک دونالد جانسون، که به افتخار انسان‌شناس کاشف فسیل‌های یکی از اجداد انسان‌ها به نام لوسی این‌چنین نامگذاری شده است، دوتایی تماسی (جسم مرکبی که از برخورد چسبنده دو جرم آسمانی کوچک‌تر تشکیل شده) است و دو برجستگی در گردن باریک آن وجود دارد.

دونالد جانسون با طول حدود ۵ مایل (۸ کیلومتر) و حداکثر عرض ۲ مایل (۳.۵ کیلومتر)، تا حدودی بزرگ‌تر از چیزی است که قبلاً تصور می‌شد.

لوسی سه سال و نیم پیش به فضا پرتاب شد. ۱۷ ماه پیش نیز، از کنار اولین سیارک هدف خود یعنی دینکینش (Dinkinesh) و قمر کوچک آن که سلام (Selam) نام دارد، عبور کرد. سلام نیز مانند دونالد جانسون، یک دوتایی تماسی بود.

قرار است لوسی با یکی از تروجان‌های مشتری معروف به یوریبِیتز (Eurybates)، در اوت ۲۰۲۷ میلادی رودررو شود.

  • منبع خبر : ایرنا