فعالیت حلقه ای از دانشگاههای کشور در حوزه فضایی و ماهواره
فعالیت حلقه ای از دانشگاههای کشور در حوزه فضایی و ماهواره

وزیر ارتباطات گفت: در حال حاضر حلقه ای از فعالیت دانشگاهها در عرصه فضایی و ماهواره فعال شده است. به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد محمدجواد آذری جهرمی عصر امروز در مراسم انعقاد تفاهم نامه میان وزارت ارتباطات و وزارت علوم گفت: با توجه به اینکه دانشگاههای مختلف دارای تخصص های مختلف هستند بنابراین […]

وزیر ارتباطات گفت: در حال حاضر حلقه ای از فعالیت دانشگاهها در عرصه فضایی و ماهواره فعال شده است.

به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد محمدجواد آذری جهرمی عصر امروز در مراسم انعقاد تفاهم نامه میان وزارت ارتباطات و وزارت علوم گفت: با توجه به اینکه دانشگاههای مختلف دارای تخصص های مختلف هستند بنابراین حلقه ای از فعالیت های فضایی و ماهواره ای در دانشگاههای کشور شکل گرفته است.

وی افزود: همکاری های وزارت ارتباطات و  فناوری اطلاعات و وزارت علوم آغاز شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران برنامه ها و اهدافی را در حوزه های صنعتی و علمی در خصوص ماهواره تعریف کرده که تمام این فعالیت ها در حوزه های صلح آمیز است.

آذری جهرمی ادامه داد: پژوهشگاه فضایی در پیشبرد سیاست های ایران در زمینه فعالیت های فضایی، بازوی وزارت ارتباطات است.

وی با بیان اینکه فعالیت در حوزه ماهواره نیازمند کار تیمی است، تصریح کرد: با توجه به تحریم های ظالمانه ای که علیه ایران ایجاد شده و استانداردهای حساس در حوزه ماهواره توانسته ایم نیازهای کشور را در این زمینه پاسخ دهیم و در زمینه پایش کشاورزی، بلایای طبیعی، کنترل و مدیریت بحران از ماهواره های ساخته شده در کشور استفاده خواهیم کرد.

وزیر ارتباطات گفت: با توجه به تاکید رئیس جمهور، زمینه بازدید دستگاهها و نهادهای مختلف از پژوهشگاه فضایی ایران فراهم شده و تاکنون وزرای مختلفی از این پژوهشگاه بازدید کرده اند.

آذری جهرمی ادامه داد: بر اساس همکاری های صورت گرفته، ماهواره های ناهید ۱ و۲ در حال ساخت است و ۳ ماهواره در دانشگاههای کشور نیز در حال پیگیری هستند.

وی گفت: برنامه داریم در دانشگاهها در حوزه فضایی، قطب سازی انجام دهیم و در هر دانشگاه یکی از حوزه ها را تقویت کنیم.

وی افزود: پیشرفت کشور در عرصه فضایی را می‌توان با داستان ماهواره «پیام» دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیان کرد. ماهواره «پیام» دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال ۸۷، ابلاغ و آن زمان اعلام می‌شود که با همکاری سایر کشورها با دقت ۱۰۰۰ متر ساخته شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: در آن زمان شدت تحریم‌ها در سطح امروز نبود اما برای ساخت این ماهواره موفق به همکاری با دیگر کشورها نشدند و برای مدتی فرآیند ساخت این ماهواره متوقف شد.

آذری جهرمی اظهار داشت: ماهواره «پیام» دانشگاه امیرکبیر با دقت ۴۵ متر در مدار ۵۰۰ کیلومتری قابلیت ۲.۵ سال ماندگاری را دارد که توسط دانشمندان ایرانی طراحی و ساخته شد.

وی گفت: فعالیت دانشگاه‌های صنعتی شریف، علم و صنعت و امیرکبیر در حوزه ماهواره با همکاری پژوهشگاه فضایی و وزارت ارتباطات بوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ماهواره «دوستی» دانشگاه صنعتی شریف دو برابر بیشتر از ماهواره دانشگاه امیرکبیر دقت تصویری دارد اما چون در مدار ۲۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار می‌گیرد، مدت ماندگاری آن دو ماه است.

آذری جهرمی ادامه داد: ماهواره دانشگاه علم و صنعت با دقت تصویری ماهواره دانشگاه شریف و با ارتفاع پروازی ماهواره دانشگاه امیرکبیر در حال طراحی است و سال آینده آماده تحویل خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: رشد صنعت و دانش فضایی کشور بسیار پرشتاب بوده که در کنار دانش توانسته‌ایم بهره‌برداری از فناوری ماهواره‌ها را نیز کسب کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: طبق تفاهمی که با سازمان برنامه و بودجه انجام دادیم، قرار است در حوزه آمایش سرزمینی از دانش فضایی سازمان فضایی ایران استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: همچنین در حوزه منابع آب نیز قرار است از دانش فضایی استفاده کنیم که این همکاری با وزارت نیرو انجام خواهد شد.

آذری جهرمی تصریح کرد: توافق‌هایی را نیز با مسئولان سازمان محیط‌زیست و وزارت جهاد کشاورزی در حوزه فضایی خواهیم داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: تست‌های مربوط به ماهواره «پیام» به اتمام رسیده و بعد از مذاکره، در مدار زمین قرار خواهد گرفت./زومیت