حشمتالله فلاحتپیشه عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره اجرایی شدن گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران از ۱۵ شهریور، گفت: جمهوری اسلامی سعی کرد گام سوم را بهگونهای بردارد که تحریک برانگیز نباشد و به عبارتی ملاحظات دیپلماتیک را در این گام لحاظ کرد.
وی ادامه داد: به طور طبیعی پیشنهادی که فرانسویها برای رسیدن به یک سازوکار مذاکرات ارائه کردند در گام سومی که ایران برداشت تاثیرگذار بود، ولی افکار عمومی در ایران منتظر برداشته شدن یک گام اساسیتر در این برهه از زمانی بود.
نماینده اسلامآباد غرب در مجلس با اشاره به برداشته شدن منع تحقیق و توسعه در زنجیره برنامه هستهای ایران در گام سوم کاهش تعهدات برجامی، اظهار داشت: پیام این گام این بود ایران نمیخواهد جهان را بترساند اما زمینه پیشرفت در برنامه هستهای خود را فراهم کرده است، دانشمندان هستهای ما باید این آمادگی را داشته باشند زمینه هرگونه تولید هستهای که نیاز کشورمان است را فراهم کنند.
عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس درباره زمان دو ماهه ایران به طرفهای غربی برای برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، اضافه کرد: این زمانهای که اعلام میشود نوعی گفتوگوی غیر مستقیم و هشدار به آمریکاست چون اروپاییها عملاً نشان دادند که در برنامه هستهای ایران طرف مستقلی نیستند و بدون اجازه آمریکا نمیتوانند گامی را بردارند.
فلاحتپیشه تصریح کرد: از زمانی که موضوع اینستکس مطرح شد هر پیشنهادی که اروپاییها برای حفظ برجام داشتهاند با وزارت خزانهداری آمریکا هماهنگ شده است به همین دلیل است که عملاً صافیهای پیش مذاکره با ایران مانع این میشود که طرح قابل قبولی ارائه شود.
وی با بیان برداشتن گام سوم واکنش ایران به اقدامات آمریکا و اروپا بود ، گفت: آمریکاها نشان دادهاند با اعمال تحریمها سعی دارند با استراتژی مبتنی بر فشار با ایران برخورد کنند که به همین دلیل به نظر بنده باید گام سوم در مواجه با آمریکا برداشته میشد.
عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس افزود: میتوانستیم در گام سوم از ظرفیتهای که در” NPT” داشتیم استفاده کنیم که این کار صورت نگرفت، چون به اعتقاد بنده نباید بیش از این زمان را هدر داد چون الان بازی به ضرر ایران در حال چرخش است.
نماینده اسلام آباد غرب در مجلس اظهار داشت: به اعتقاد بنده باید در گام چهارم از ظرفیتهای خود در قالب ” NPT” استفاده کنیم و آنها را فعال کنیم.