به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد واتس اپ که بدون شک بزرگترین و محبوب ترین اپلیکیشن پیام رسان در جهان به شمار می رود، همچون بسیاری دیگر از پیامرسانهای جهان هر از گاهی به منظور جلب نظر و رضایت کاربران قابلیتهای جدیدی را به پلتفرم خود اضافه میکند تا آنها با دریافت به روزرسانی های جدید بتوانند از امکانات بهتر و جدیدتری برخوردار شوند.
این پیام رسان به نظر می رسد که قصد دارد با افزودن قابلیت و امکان جدیدی به برقراری تماس های صوتی و ویدئویی که هم اکنون با شروع گسترده و ویروس کرونا اعلام قرنطینه، خانه نشینی و دورکاری بالغ بر نصف جمعیت جهان که کاربرد بسیار بیشتری پیدا کرده است، نظر و رضایت کاربرانش را به خود جلب کند.”قابلیت جدید واتس اپ”
بر اساس گزارشی که در وبسایت gsmarena آمده است، نسخه بتا و آزمایشی این پیام رسان نشان میدهند که قرار است به قابلیت تماس صوتی و ویدئویی واتساپ امکان افزودن ۴ نفر یا حتی بیشتر نیز اضافه شود.
هنوز واتساپ به طور رسمی در خصوص اینکه نسخه رسمی و نهایی آن با قابلیت مذکور چه زمانی منتشر شده و در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت اظهار نظر نکرده است.
در ژانویه ۲۰۱۶، این پیامرسان اعلام کرد که برای همیشه رایگان خواهد بود.پیش از آن این سرویس پیامرسانی تنها سال اول رایگان بود و پس از آن ۰٫۹۹ دلار آمریکا در سال باید پرداخت میشد. همچنین مدیر واتساَپ در تاریخ ۱۸ فروردین ۹۵ اعلام کرد که همه پیامها و تماسهای این مسنجر به صورت کامل رمزنگاری میشوند. واتساَپ و نرمافزارهای شبیه به آن امروزه با گسترش اینترنت همراه، جایگزینی برای پیامک یا پیامهای متنی کلاسیک شدهاند.این پلتفرم در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ در سیستم ویندوز فون به کار خود پایان داد.
واتساَپ برای ایجاد ایمنی داد و ستدهای بین کاربران از روش رمزنگاری سرتاسر استفاده میکند. به گفته کارشناسان با این روش و در حالت عادی (یعنی بدون دخالت بدافزارها) فقط دو طرف گفتگو میتوانند آنچه ارسال میشود را بخوانند. در این میان، حتی خود شرکت واتساَپ قادر به خواندن آن نیست. این به علت آن است که پیامها با یک قفل نرمافزاری محافظت شدهاند و فقط فرستنده و گیرنده پیام کلید مخصوص بازکردن این قفل و خواندن آنها را دارند. برای حفاظت بیشتر، هر پیامی که فرستاده میشود قفل و کلید خودش را دارد. همه اینها بهطور خودکار اتفاق میافتند و نیازی به انجام تنظیمات خاص یا چت مخفی برای امن بودن پیامها نیست. امکان تأیید هویت دومرحلهای نیز از میانه آذر ۱۳۹۵ به واتساَپ اضافه شد.
- منبع خبر : ایسنا