رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن نظارت ستادی بر پروژه پتروشیمی گچساران و دیدار با کارکنان این واحد صنعتی عظیم، گفت: این پروژه با تبدیل اتان به پلی اتیلن از هدر رفت خوراکی که در پتروشیمی بید بلند تولید می شود، جلوگیری می کند که این خود اتفاق بزرگی در حوزه پتروشیمی است.
به گزارش صبح اقتصاد، محمدباقر قالیباف و هیات همراه صبح امروز (سهشنبه) در جریان برنامه نظارت ستادی خود در استان کهگیلویه و بویراحمد از پروژه پتروشیمی گچساران بازدید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان این بازدید ضمن قدردانی از تلاش کارگران، مهندسان و کادر فنی مشغول در این پروژه عنوان کرد: بسیار خوشحالم که امروز شاهد یک اتفاق بزرگ در حوزه پتروشیمی هستیم. این پروژه که وظیفه آن تبدیل اتان به پلی اتیلن است از هدر رفت خوراکی که در پتروشیمی بید بلند تولید می شود جلوگیری می کند، این دغدغه همواره از دوران دفاع مقدس تا زمانی که ما در قرارگاه سازندگی بودیم برایمان وجود داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سرمایه ای که در بید بلند تولید و از بین می رفت و فقط آلودگی هوا ایجاد می کرد نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار بود که با طراحی متخصصان داخلی این پتروشیمی راه اندازی و سرمایه گذاری بسیار خوبی صورت گرفته است.
قالیباف با اشاره به اشتغالی که در این پروژه برای مردم منطقه ایجاد شده است، اظهار کرد: با توجه به وجود حداقل ۲۰ درصد از صنایع نفت و گاز در استان کهگیلویه و بویراحمد، امیدواریم صنایع پایین دستی این پروژه نیز هرچه زودتر در دهه فجر به بهره برداری برسد.
بر اساس این گزارش، وجود ذخایر عظیم نفتی در گچساران باعث شده داشتن صنایع پایین دستی و مرتبط با نفت بتواند گره اقتصادی شهرستان های گچساران و شهرهای اطراف را باز کند. در سال های ابتدایی این پروژه کمبود اعتبار و پس از آن تحریم های کشور، مشکلات زیادی را گریبانگیر این پروژه اقتصادی کرد، اما علی رغم تمامی مشکلات، با تغییرات مثبتی که توسط شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در مدت کوتاه اخیر ایجاد گردید، تیم جدید مدیریتی پتروشیمی گچساران با بازنگری و بهبود فرایندهای عملیاتی و همچنین با برنامه ریزی استراتژیک و سازماندهی دقیق امکانات و منابع موجود، راه های ناهموار بسیاری را هموار ساخته و با تلاش و همدلی تمامی کارکنان این شرکت، رونق پایدار به این پروژه ملی بازگشته است.
هدف از احداث طرح پتروشیمی گچساران، تأمین خوراک مجتمع های زیرمجموعه پتروشیمی باختر (واقع در مسیر خط لوله سراسری اتیلن غرب) و همچنین مجتمع های پتروشیمی منطقه دنا شامل پتروشیمی چهارگانه ممسنی، دهدشت، بروجن و کازرون می باشد. بدین ترتیب که محصول اتیلن گرید پلیمری تولیدی در پتروشیمی گچساران با خط لوله ای به طول تقریبی ۷۰۰ کیلومتر به عنوان خوراک ۴ پتروشیمی زیرمجموعه این شرکت انتقال می یابد.
این طرح در زمینی به مساحت تقریبی ۱۵۷ هکتار در حال فعالیت بوده و تأمین آب آن از سد کوثر گچساران با لوله ۲۸ اینچی در ۱۷۶۰ مترمکعب بر ساعت و به طول ۲۷ کیلومتر و خوراک آن از پالایشگاه بید بلند بهبهان به میزان یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن در سال و با خط لوله ای به طول ۹۰ کیلومتر تأمین خواهد شد.
همچنین گاز متان مورد نیاز نیز به میزان ۵۳ هزار و ۹۰۰ مترمکعب بر ساعت از خط سراسری و نیز تأمین برق این طرح به میزان ۵۰ مگاوات توسط شرکت برق منطقه ای خوزستان تامین می گردد.
محصولات طرح پتروشیمی گچساران یک میلیون تن در سال اتیلن و نیز ۸۴ هزار تن در سال C۳+ خواهد بود.
- منبع خبر : ایسنا