به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد محمدرضا مسجدی همچنین با اشاره به بند ۸ قانون مبارزه با دخانیات، افزود: بر اساس این بند از قانون باید سالانه ۱۰ درصد به مالیات بر دخانیات افزوده شود که تا کنون این امر محقق نشده است. در حالی که اکثر کشورهای منطقه تا ۷۵ درصد و حتی بیش از این درصد را افزایش داده و صنایع دخانی را ملزم به پرداخت آن کردهاند.
وی با اشاره به این مطلب که درصورتیکه مالیات بر دخانیات طبق قانون مصوب اخذ شود، بودجه سلامت کشور دو برابر خواهد شد، گفت: با افزایش مالیات بر سیگار، استعمال آن را تا ۳۰ درصد در جامعه میتوان کاهش داد؛ این معادلهای است که در اکثر کشورها اتفاق افتاده و ایران نیز متعهد به اجرای آن است.
بنابر اعلام جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، وی با تاکید بر این مسئله که علاوه بر مالیات سیگار، مالیات توتون قلیان نیز باید اخذ شود، تاکید کرد: در بحث کاهش مصرف و افزایش مالیات انواع محصولات دخانی در کشور ما خلا قانونی نداریم، بلکه مشکل در ضمانت اجرای آن است. به هرحال با طوفان فکری و آگاهسازی شهروندان میتوان شهروند مطالبهگری را بوجود آورد که در ادامه آن مجریان امر را مجبور به اجرای بی چون و چرای قوانین کنند.
- منبع خبر : ایسنا