مجمع عمومی سازمان ملل امروز مجدداً تصویب قطعنامهای توسط اکثریت کشورهای عضو را تمدید کرد که در آن از رژیم اشغالگر اسرائیل خواسته شد تا در اجرای قطعنامههای مربوطه شورای امنیت، به طور کامل از جولان اشغالی سوریه تا خط چهار ژوئن ۱۹۶۷ عقب نشینی کند.
به گزارش صبح اقتصاد، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، ۹۴ کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند، هفت دولت از جمله رژیم صهیونیستی رای منفی و ۶۹ کشور رای ممتنع دادند.
در قطعنامه مجمع عمومی آمده است که تصمیم «اسرائیل» در ۱۴ دسامبر ۱۹۸۱ مبنی بر تحمیل قوانین و اختیارات خود بر جولان اشغالی سوریه باطل و بیاعتبار است و هیچ گونه مشروعیتی ندارد، همانطور که شورای امنیت در قطعنامه شماره ۴۹۷ خود در سال ۱۹۸۱ تأکید کرده است. از «اسرائیل» میخواهد که آن را لغو و از کل جولان اشغالی سوریه تا خط چهار ژوئن ۱۹۶۷ در اجرای قطعنامههای مربوطه شورای امنیت عقب نشینی کند.
بسام صباغ نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی تاکید کرد که موضع صحیح مجمع عمومی مطابق با اصول و اهداف منشور سازمان ملل در قطعنامه شورای امنیت شماره ۴۹۷ مبنی بر مخالفت با تصمیم رژیم اشغالگر اسرائیل در مورد جولان اشغالی سوریه بوده و بر باطل و غیرقانونی دانستن آن تاکید میکند.
صباغ گفت: پایان ندادن به ناتوانی سازمان ملل در اجرای قطعنامههای خود، رژیم اشغالگر اسرائیل را تشویق میکند تا به اقدامات تجاوزکارانه خود علیه مردم ما در جولان اشغالی سوریه ادامه دهد.
صباغ افزود: سوریه از سازمان ملل میخواهد تا اقدامات قاطع و فوری برای عملی کردن تصمیمات خود برای تضمین خاتمه دادن به اشغال جولان سوریه و دیگر سرزمینهای عربی توسط رژیم صهیونیستی اتخاذ کند.
صباغ گفت: سوریه بر حق قاطع خود به بازپس گیری کل جولان اشغالی سوریه تاکید میکند و این حق مشمول مذاکره نیست و هرگز با گذر زمان ساقط نمیشود.
وی اشاره کرد که سوریه تاکید میکند که اقدامات انجام شده توسط اسرائیل، قدرت اشغالگر با هدف تغییر جغرافیایی طبیعی جولان سوریه یا تحمیل قوانین و اختیارات خود باطل و فاقد اثر قانونی است.
صباغ گفت: سوریه مجددا مواضع قاطع خود را در حمایت از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین، ایجاد کشور مستقل به پایتختی بیتالمقدس و تضمین حق بازگشت آوارگان به خانههای خود اعلام میکند.
صباغ افزود: سوریه از همه کشورهای عضو میخواهد به پیشنویس قطعنامه با عنوان «جولان اشغالی سوریه» که تعهد خود را به اصول حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد نشان میدهند، رأی مثبت دهند.