به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه در ارتباط با پرونده اکبر طبری گفت: عدهای میپرسند آقای طبری در مراجع قضایی چقدر از فسادش به دیگران سرایت کرده و اعمال نفوذ کرده؟ باید گفت تخقیقات زیادی شده، بسیاری از افراد با ایشان همکاری کردند اما بسیار موارد نادری بوده است. در بین قضات، ۲ قاضی شاغل و بازداشت شده و ۲ قاضی بازنشسته مربوط و دخیل در این پرونده داشتیم.
وی افزود: همچنین تعدادی وکیل و دلال هم در این پرونده دخیل بودند و مجموعا ۲۱ نفر مربوط به اکبر طبری تحت تعقیب قرار گرفتند.”محسنی اژهای: برای من احراز نشد که طبری متخلف است”
معاون اول قوه قضائیه گفت: در پاسخ به این سوال که آیا ایشان فسادش آشکار و روشن بوده باید گفت ایشان مقدار زیادی پیچیده عمل کرده و بدون تحقیقات ۱ ساله، تخلفاتشان بروز و ظهور نداشته و فقط شایعاتی بوده است و در سال ۹۷، وقتی اطلاعات سپاه به میدان آمد سرنخهای جدیدی پیدا شد.
وی اظهار کرد: برای بسیاری از معاونین عالی قوه، رییس پیشین و حتی من احراز نشد که ایشان متخلف است وگرنه حتما اقدامی میکردیم.
اکبر طبری مدیر کل سابق امور مالی و معاون اجرایی سابق قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران به ترتیب در دوران ریاست سید محمود هاشمی شاهرودی و صادق لاریجانی بر قوه قضائیه؛ و عضو سابق هیئت رئیسه فدراسیون کنگ فو و هنرهای رزمی بودهاست. طبری هفت روز پس از آغاز به کار سید ابراهیم رئیسی، رئیس جدید قوه قضائیه؛ نخستین مقامی بود که رئیسی آن را برکنار کرد وی در ۲۳ تیر ۱۳۹۸ توسط اطلاعات سپاه پاسداران در آمل بازداشت شد. در کیفر خواست طبری از او به عنوان متهم ردیف اول اکبر طبری فرزند احمد متولد بابل، ایرانی و شیعه نام برده شدهاست.
در ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ اولین جلسه دادگاه اکبر طبری و چندین نفر دیگر از متهمان به همکاری با او از جمله بیژن قاسمزاده (بازپرس سابق دادسرای رسانه که دستور فیلتر تلگرام در ایران را صادر کرده بود) برگزار شد، که در طی آن نماینده دادستان با قرائت کیفرخواست متهمان را به «تشکیل شبکه چند نفری در ارتشا» متهم کرد.
علیرضا زاکانی در مناظرهای با مصطفی تاجزاده فاش کرده بود که «اکبر طبری» همان فردی است که او را قبلتر «بیچاره کننده دو رئیس قوه قضائیه» دانسته بود و تأکید کرده بود که «عزل او کافی نیست و باید محاکمه شود»
- منبع خبر : ایسنا