مداخلات انسانی عامل گسترش آفات در اراضی زاگرس
به گزارش پایگاه خبری خبرگزاری صبح اقتصاد معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش مشارکت در امر حفاظت از طبیعت گفت:مداخلات انسانی در زاگرس به حدی بود که زیست بوم این منطقه ضعیف شده است.
حمید ظهرابی در همایش بین المللی مدیریت پایدار جنگلهای زاگرس که در سالن شهدای سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: امروزه دیدگاههای حفاظت صرف، نتوانسته به مسائل روز پاسخهای مناسب دهد و لازم است ما رویکرد خود را نسبت به این امر تغییر دهیم.
او گفت: هرچند این رویکرد اثربخشی مثبتی داشته است، اما اگر بخواهیم به حفاظت پایداری دست پیدا کنیم لازم است قدری تغییر رویکرد و حرکت به سمت حفاظت اجتماعی از جنگلها و مناطق تحت مدیریت داشته باشیم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه بیش از یک و نیم میلیون هکتار از اراضی زاگرس درگیر آفات شده است، تاکید کرد: این آفات از گذشته در این زیست بوم وجود داشته است، اما مداخلات انسانی در زاگرس به حدی بود که این مناطق طبیعی ضعیف شده و این آفات اکنون فرآیند غالب را در زاگرس رقم میزنند.
او گفت: زاگرس یکی از نقاط داغ تنوع زیستی مهم در سطح جهان است و بیش از ۲ میلیون هکتار از اراضی این منطقه ارزشمند تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد که امیدواریم این همایش آغازی برای همکاری همه گروهها جهت رسیدن به یک برنامه جامع در مورد زاگرس باشد.
محمدرضا اشرف زاده، مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی نیز در زمینه مطالعات صورت گرفته درباره منطقه زاگرس گفت: طی چند دهه اخیر تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله در حوزه مهره داران و بیش از هزارو ۵۰۰مقاله در مورد پوشش گیاهی زاگرس منتشر شده است در حالیکه در طول این مدت تعداد مطالعات پژوهشی در حوزه بی مهرگان صفر بوده است و این نشان میدهد که برنامه ریزیهای مطالعاتی ما در مورد زاگرس باید به چه سمت و سویی حرکت کند.
او زاگرس را یکی از ۳۶ اقلیم حساس و مطرح جهان دانست و گفت: لازم است برای رسیدن به یک شرایط مطلوب در محیط زیست زاگرس به ظرفیتهای جوامع محلی توجه کنیم.
- منبع خبر : خبر گزاری صدا وسیما