مدارس چين و هند با آلودگی بيشتر از ايران ، تعطيل نمی شود!
به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، رییس جمهوری گفت که امروز بدترین دوران تحریم را می گذرانیم اما قامت مردم استوار بوده و همه جا در مقابل دشمنان ایستادگی کردند.
به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز گذشته در آیین افتتاح و بهره برداری متروی گلشهر به شهر جدید هشتگرد اظهار داشت : آنچه که هست در سایه ایثار ،فداکاری و ایمان مردم رقم خورده است روزهای سختی در دوران انقلاب ، جنگ تحمیلی و در دوران تحریم داشتیم و امروز بدترین دوران تحریم را می گذرانیم. اما مردم ما استوار بوده و در برابر قدرت های بدخواه و دشمنان این مرز و بوم به خوبی ایستادگی کرده اند.
وی گفت : هر روزی که می گذرد کارگران، مهندسان و مدیران لایق ما قادر هستند که گلی را شکوفا کنند و خدمتی را به مردم ارائه دهند که این مایه خوشحالی است.
دکتر روحانی با بیان اینکه دولت، حکومت و قدرت همه کوتاه مدت است و تمام می شود گفت : آنچه می ماند خدمت به مردم است. اگر ما بتوانیم به این مردم بزرگ، لایق و شجاع که در روزهای سخت جوهره خود را نشان داده اند خدمت کنیم به وظیفه مان عمل کرده ایم.
رییس جمهوری گفت : امروز موفق هستیم به لطف و تایید خداوند بزرگ هدیه کوچکی را به مردم استان البرز و همچنین هشتگرد و شهرستان های اطراف که می توانند از این ریل بهره مند شوند تقدیم کنیم.
دکتر روحانی افزود:در اینجا (شهر جدید هشتگرد) شاهد یک خدمت در سایه تلاش کارگران هستیم ، آنها شبانه روز تلاش کردند تا پروژه به نتیجه برسد و خستگی همه آن ها امروز رفع شده و روحیه شاد کارگران (متروی شهرجدید هشتگرد) دستمزد دنیایی است و در آخرت «یرزق من یشاع به غیرحساب» ، آنجا اجر خداوند در روز قیامت اجر بی پایانی است که با هیچ عدد و رقمی قابل محاسبه نیست.
وی بیان داشت: راهی نداریم جز اینکه به فناوری روز برای رفاه مردم پناه ببریم و این دستور خداوند و پیامبر (ص) است که از تجربه بشری و از علم و دانش بیاموزیم و به کار بگیریم.
روحانی گفت : بشر در جایی متوجه شد که حمل و نقل در روی سطح زمین و در دریاها کافی نیست از این رو به فضا ، آسمان و به عمق زمین پناه برد با این وجود امروز بسیاری از حمل و نقل ها و سفر ها هوایی انجام می گیرد.
وی افزود : پرواز هواپیماها و جا به جایی بار مسافر خدمتی بزرگ به مردم است ،عمق ، زیرزمین و روی زمین برای رفاه مردم کافی نبوده و ما ناچار شدیم در این مرحله از مترو در عمق زمین استفاده کنیم. ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مترو یا قطار زیرزمینی در اختیار نداشت و تنها ریل روزی زمین داشت.
روحانی اظهار داشت : در اینکه چرا ما ناچار هستیم به عمق زمین(احداث مترو) برویم ، امروز پاسخ دادن به این سوال آسان است، همه می گویند بله و چاره ای نیست، ولی در سالهای اول انقلاب یک دعوای بزرگ و حسابی بود که آیا کشور نیاز به مترو دارد یا ندارد. تمام مجلس اول این بحث بود و تا آخر مجلس اول به نتیجه نرسیدم.
رییس جمهوری افزود: در مجلس دوم نمایندگان تهران با مدیریت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به این تصمیم رسیدند که تهران نیاز به مترو دارد واز طرف نمایندگان تهران بنده و دوستم آیت الله دری نجف آبادی مسئوول کار شدیم و بخشی از روزهای هفته ما به این مهم می گذشت که متروی تهران چگونه آغاز شود.؟
وی اظهار داشت : از روز آغاز مترو تا امروز چقدر سفر در تهران توسط مترو انجام گرفته است .طبق گزارش بیش از ۹ میلیارد سفر توسط مترو تا امروز انجام شده است.اگر نبود همه ۹ میلیارد سفر باید توسط اتوبوس و خودروی شخصی انجام می گرفت که در آن صورت چقدر تهران آلوده و چقدر سوخت مصرف می شد.خودمان باید برای رفع آلودگی ، رفاه و رفع رنج مردم تلاش کنیم. این روزها هوای تهران هوای بدی بود نه تنها در تهران و کرج و دیگر کلانشهرها؟ این آلودگی یک روزه ایجاد نشده، در طول یک قرن آلاینده های فراوانی کنار هم قرار گرفتند.
وی ادامه داد: اگر یک عامل و علتی در طول ۱۰۰ سال برای ما مشکل درست کرده حتما در یک روز حل نمی شود، این آلودگی ها مربوط به ده ها سال پیش روی هم متراکم شده است و می گویند این دولت و آن دولت حل کند ، باید دولت ها دست به دست هم دهند و نسل ها تلاش کنند تا آلودگی رفع شود.
رییس جمهوری گفت : آلودگی ایران در رتبه ۱۶ یا ۱۷ در دنیا است، اینطور نیست که آلودگی ما در دنیا اول باشد، اکنون با شاخص آلودگی ۲۰۰ مدارس را تعطیل می کنیم در حالیکه در هند با آلودگی ۳۰۰ به مدرسه می روند و در چین با آلودگی ۳۶۰ ، مدرسه تعطیل نمی شود.برای سلامت مردم این اقدامات ( تعطیلی مدارس و ساخت مترو) را انجام می هیم اگر در چین با آلودگی ۲۰۰ مثل تهران مدارس را تعطیل کنند ۶ ماه سال باید مدارس تعطیل شود و در هند و مکزیک هم باید ۹ ماه سال تعطیل شود.
وی ادامه داد : مشکلات مخصوص ما نیست و دنیا هم مشکل دارد . این موضوع مهم است.آیا دولت به فکر مردم است؟ آیا دولت درک می کند که مردم در مشکل هستند؟ آیا دولتمردان در تهران هستند؟ آن ها یک دستگاه دیگری دارند و یا اکسیژنی دارند که با آن تنفس می کنند؟ در پاسخ باید گفت که دولتمردان هم آلودگی هوا را احساس می کنند و به فکر حل آن هستند و تلاش می کنند.
روحانی گفت : مردم باید از دولت توقع داشته باشند که برنامه ریزی کند و بفهمد و درحد توان تلاش کند. اگر کرد به وظیفه اش عمل کرده است و اگر نکرد باید انتقاد شود و به آن گفته شود که چه کار کند، اگر درک کند برای هوای پاک بنزین را تغییر دهد وآلایندگی آن را تغییر هد و آلودگی گازوییل را دولت ۱۱ و ۱۲ از چند هزار رسانده به ۵۰ و رسانده به ۱۰ اگر آلودگی بنزین کاهش پیدا کرده .، امروز ۷۵ درصد بنزین مصرفی مردم یورو چهار و پنج است و در دولت قبل آلوده ترین بنزین یعنی بنزین پتروشیمی در اختیار مردم بود.
وی ادامه داد : اگر تصمیم دولت یازدهم نبود ۱۵ میلیون نفر جمعیت ایران مهاجرت می کردند و اگر در دریاچه ارومیه تصمیم اتحاذ نمیشد سال ۹۵ دریاچه ارومیه نبود و گردو غبار این منطقه تمام استانهای اردبیل، زنجان و شمال غرب کشور را ناچار به مهاجرت میکرد .
رییس جمهوری گفت : این بزرگترین اقدام دولت برای ۱۵ تا ۱۶ میلیون نفر جمعیت ایران است و بزرگترین اقدام دولت ، موضوع بنزین و گازوئیل یورو چهار و پنج است که البته اقدامات دیگر شده که یکی ریل است که میتواند آلودگی را کم و یا حذف کند و این راهی است که ما باید طی کنیم دولت یازدهم و دوازدهم یکی از تصمیمات مهمش توجه ویژه به ریل بود و شهر جدید با ریل پایه بود.
وی بیان داشت: کل ریل ایران در طول ۹۰ سال گذشته و یا بیشتر تا اول دولت یازدهم، ۹ هزار و ۶۰۰ کیلومتر بود که امروز با خط های دوم اصلی و فرعی بیش از ۱۴ هزار کیلومتر ریل داریم.