مراسم روز خبرنگار و اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای ایران صبح سه شنبه با حضور رئیس جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از معاونان در اجلاس سران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم خاطرنشان کرد: خدا را شاکریم که بعد از وقفهای ۱۰ ساله جشنواره رسانههای ایران به همت همکاران خوبمان در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و همچنین با مشارکت همه دلسوزان در حوزه رسانههای کشور به خوبی برگزار شد. اکنون باید تشکر ویژه از رئیس جمهورمان داشته باشیم که علیرغم تراکم برنامهها و مراسمی که داشتند با روی گشاده دعوت حضور در این نشست را پذیرفتند.
محمد مهدی اسماعیلی در ادامه با اشاره به هدیه رییس جمهوری برای روز خبرنگار، اظهار کرد: آقای رئیسجمهور به این میزان اکتفا نکردند و امروز هدیه ویژه روز خبرنگار را به همه آنهایی که عضو سامانه رسمی خبرنگاری هستند، به پنج برابر افزایش دادهاند.
وزیر ارشاد سپس خاطرنشان کرد: آقای رئیس جمهور من همین جا در محضر شما میگویم که در دوره کمتر از دوساله حضورتان در دولت، میزان بیمهشدگان حوزه خبرنگاری در صندوق هنر به ۹۸ درصد افزایش پیدا کرده است. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی این را داریم که هر کس در حوزه خبرنگاری به عنوان خبرنگار شناخته میشود با تمام وجود در خدمتشان باشیم.
اسماعیلی همچنین در ادامه درباره مسکن خبرنگاران هم اعلام کرد: با هماهنگیهای بسیار خوب دولت، همچنین با حمایتهای رئیس جمهور به همه خبرنگاران و اصحاب رسانه که در طرح ملی اقدام مسکن ثبت نام کردهاند به موضوع مسکنشان کمک خواهیم کرد. بیمه و مسکن خبرنگاران جزو دغدغههای اصلی وزارت ارشاد است که انشالله با قوت در حال انجام است.
وزیر ارشاد در بخشی دیگر از سخنانش درباره سالی که گذشت، عنوان کرد: ما یک جنگ ترکیبی همهجانبه در سال گذشته داشتیم که با مقاومت فرزندان مردم ایران ایستادیم و این گردنه را هم پشت سر گذاشتیم. ملت ایران، جامعه خبری و جامعه رسانهای با ایستادگی این مسیر را هموار کردند. امروز هم در روز خبرنگار که به نام شهید صارمی نامگذاری شده است یک نماد است، نماد ایثار و از جان گذشتگی، انشاءالله جامعه رسانهای این مسیر را با قوت ادامه خواهند داد.
وزیر ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: اکنون از همه اصحاب فرهنگ و رسانه که نظام اسلامی را برای تحقق اهداف الهی و خدمت رسانی به مردم یاری میرسانند تقدیر و تشکر میکنم.
در ادامه مراسم مهدی عرفاتی، دبیر بیست و یکمین جشنواره رسانههای کشور گزارشی اجمالی از زوند برگزاری این جشنواره ارائه داد و گفت: جشنواره بیست و یکم بعد از وقفهای ۱۰ ساله با همت وزارت ارشاد و شخص وزیر (دکتر اسماعیلی) و آقای مهدیپور (معاون مطبوعاتی) مجددا برگزار شد و ما توانستیم بعد از یک وقفه طولانی، یک مشارکت پرشور و کمنظیری را در جامعه خبری کشور شاهد باشیم.
عرفاتی با بیان اینکه نزدیک ۷۰۰۰ اثر از سمت جامعه خبرنگاران برای این جشنواره ارسال شده است، در این زمینه گفت: نکته مهم این دوره از جشنواره، تنوع آثار و رسانههاست که ما طیف وسیع و رنگانگی از رسانهها را شاهد بودیم و در این جشنواره بینی و بینالله با همکاران تلاش کردیم با نگاه بیطرفانه و حرفهای آثار را بررسی کنیم اما ادعایی نمیکنیم که خطایی نکردهایم، ممکن است سهوا دچار خطایی شده باشیم که من از همه خبرنگاران و اصحاب رسانه خواهش میکنم اگر خطایی از ما سر زده ما را حلال کنند تا در دورههای بعدی این جشنواره را بهتر برگزار کنیم.
به گزارش ایسنا، در این مراسم جوایز مربوط به بخشهای مختلف اهدا شد که به شرح زیر است:
بخش گزارش: زینب رجایی خبرگزاری مهر، سیامک صدیقی روزنامه شرق، نیره خادمی روزنامه اعتماد
در بخش استانی: محسن عباس پور ـ جامعه نگاری مردم دار
بخش مصاحبه: میلاد حسینی مجله آگاهی نو، مهدی فروغی و علیرضا صلواتی مجله راهنامه، مرتضی سین یاری پایگاه خبری مشرق، فرشید باغشمال آذر روزنامه صبح تبریز بخش استانی
بخش خبر: محمد بلبلی روزنامه همشهری، مهدی مشکینی خبرگزاری تسنیم
در بخش استانی هیچ اثری در بخش خبر معرفی نشده است،
بخش تیتر: عابدین نورالدینی وطن امروز بخش استانی، فرنگیس صفری هفته نامه نیکان، محمدحسین علی اکبری خبرنگار اقتصادی جام جم
بخش یادداشت و مقاله استانی برگزیدهای انتخاب نشده است.
سراسری: حجت الاسلام زائری ـ خیمه، سید علی سیدان ـ سوره
در بخش قالب طنز ناصر جوادی ـ روزنامه ایران، ابراهیم افشار ـ مجله سه نقطه
بخش گزارش تصویری: بهمن زارعی – ایرنا، فاطمه عابدینی – مهر
در بخش تک عکس: احمد حسنی – مهر
در بخش گرافیک و صفحه آرایی: احسان رضایی – روزنامه شهرآرا، حمیدرضا قدسی طراح مجله سه نقطه، بهرام قروی – مجله همشهری جوان
قالب گرافیک واینفوگرافیک: پژواک بهرامی – سیمای شهر
در بخش ویدئو: اسماعیل منفرد – روزنامه شرق
استانی: حسین بیات – روزنامه شهرآرا
سراسری: زینب کریمی – برنا
در بخش موشن گرافی: امیرحسین قلی زاده – تسنیم، محمد رضایتی – روزنامه فرهیختگان
نقد مصلحانه: مردم نظام دوست – هفته نامه سه نقطه
در بخش تبیین ماهیت اخبار جعلی: زینب مرزوقی – ایسنا، حامد هادیان – ایسنا، علی یعقوبی اعظم خبرنگار فارس، محسن مهدیان – همشهری
تحقیق و پژوهش: نماینده خبرگزاری جمهوری اسلامی
در حاشیه این مراسم، نمایش تعزیهخوانی کوتاهی در حضور رئیس جمهور اجرا شد. همچنین در پایان مراسم بزرگداشتی برای دکتر توکلی، دکتر افروغ و محمود دعایی با حضور خانوادههایشان برگزار شد.
در بخشی از مراسم خبرنگاران بخش استانی و داخلی در حضور رئیس جمهور به طرح مطالبات خود در حوزه خبری پرداختند.