رییس کل بانک مرکزی از آمادگی اتصال سوئیچ های کارت های بانکی ایران به بانکهای عمانی خبر داد و گفت: عمان میتواند پایگاه صادرات دوباره و مرکزیت روابط بانکی بینالمللی برای ایران باشد. به نقل از بانک مرکزی، ولی اله سیف در دیدار وزیرامورخارجه و معاون رییس شورای روسای کل بانک مرکزی عمان با مروری بر روابط دو […]
به نقل از بانک مرکزی، ولی اله سیف در دیدار وزیرامورخارجه و معاون رییس شورای روسای کل بانک مرکزی عمان با مروری بر روابط دو کشور خاطرنشان کرد: روابط سیاسی میان دو کشور تاریخی، بسیار عمیق و طولانی است و انتظار می رود روابط اقتصادی نیز هم پایه روابط سیاسی گسترش و تعمیق یابد.
وی با اشاره به عزم و اراده مسئولان ارشد دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی گفت: پیش نیاز روابط اقتصادی، ایجاد ارتباطات بانکی است و این موضوع باید در اولویت قرار گیرد، البته نباید صرفاً بر روابط اقتصادی مستقیم طرفین تمرکز کرد بلکه با توجه به ظرفیت های منطقه می توانیم با همکاری های گسترده نقش فعال تری در بازار های کشورهای آسیای میانه و حوزه خلیج فارس داشته باشیم.
سیف به ظرفیتهای اقتصادی در منطقه اشاره کرد و گفت: وجود بازار بیش از ۴۰۰ میلیون نفری فضای مناسبی ایجاد کرده است که میتوان با نقش فعال تری از ظرفیت این بازار استفاده کرد، ضمن آنکه کشور عمان ظرفیت مناسبی برای تبدیل شدن به حوزه صادرات مجدد دارد و در این میان بانک ها می توانند با فعالیت دو جانبه، موثر واقع شوند.
رییس شورای پول و اعتبار از پذیرش ضمانت نامه های بانک های ایرانی برای سرمایه گذاران ایران در عمان ابراز خرسندی کرد و گفت: اقدام اخیر بانک های عمان در پذیرش ضمانت نامه بانک های ایرانی آثار مثبتی در ایجاد روابط بانکی دو کشور داشته است و امیدواریم اینگونه همکاری ها که افق روشنی برای گسترش روابط بانکی است بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. ضمن آنکه بانک مرکزی ایران نیز با تسهیل شرایط در مقررات و دستورالعمل های بانکی، زمینه سرمایه گذاری خارجی را در کشور فراهم آورده است و امیدواریم بانک مرکزی عمان نیز در این مسیر همراهی لازم را داشته باشد.
رییس کل بانک مرکزی به حمایت های بانک مرکزی عمان در گسترش روابط بانکی اشاره کرد و گفت: حمایت بانک مرکزی عمان در روابط بانکی با ایران مشهود و دستاوردهای کنونی نیز مرهون همکاری ها و پشتیبانی بانک مرکزی عمان است. البته برای توسعه روابط در حال حاضر ظرفیت های بسیاری وجود دارد که نیازمند برنامه ریزی های مدون و برگزاری جلسات مشترک است.
سیف با اشاره به تشکیل کمیته مشترک بانکی ایران و عمان خواستار طرح مسایل پیش رو در این کمیته شد و گفت: این کمیته بانکی میتواند با شناسایی موانع و بررسی راه کارهای مناسب، گام بلندی در گسترش روابط بانکی و تعیمق هرچه بیشتر آن بردارد.
وی از آمادگی اتصال سوئیچ های کارت های بانکی ایران به بانک های عمانی خبر داد و گفت: ایران آمادگی دارد با اتصال سوئیچ کارت های بانکی دو کشور، زمینه خدمات رسانی به گردشگران طرفین را درفضای فناوری های نوین فراهم کند.
سیف از تاسیس شعب بانک های دو کشور در سرزمین های طرفین استقبال کرد و گفت: بانک مرکزی ایران از حضور بانک های عمانی در ایران استقبال می کند و در مقابل بانک های تجاری ایران نیز مشتاق حضور در کشور عمان برای ارایه خدمات به فعالین اقتصادی و گردشگران هستند و معتقدیم این موضوع در تعمیق و گسترش روابط بسیار موثر است.
وی افزود: بانک مسقط در تهران دفتر نمایندگی دارد و اگر تصمیم داشته باشند بانک مرکزی از تبدیل شدن آن به شعبه استقبال می کند. رییس کل بانک مرکزی ایده سواپ ارزی برای مبادلات بانکی دو کشور براساس پول ملی را راهکاری مناسب برای گسترش ارتباطات بانکی دانست و گفت: این اقدام نیازمند بررسی راهکارها و پیشنهادات کارشناسان دو کشور در کمیته مشترک است و باید مورد توجه قرار گیرد.
مسیر روابط بانکی هموار است
در این دیدار یوسف بن علوی وزیرامورخارجه عمان ضمن ابراز خرسندی از توسعه همکاری های بانکی گفت: بدون تردید این دیدار فرصت مناسبی برای روابط بانکی طرفین است و تلاش خواهد شد روابط بانکی و اقتصادی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
وزیرامورخارجه عمان همسایگی کشور عمان با ایران را یک مزیت خواند و گفت: ارتباطات بانکی بر اساس خواست و اراده مقامات ارشد دو کشور در حال انجام است و امیدواریم در کنار روابط دیپماتیک، ارتباطات اقتصادی و بانکی با توجه به همسایگی دو کشور نیز رشد و توسعه یابد.
یوسف بن علوی از سرمایه گذاری های مشترک استقبال کرد و گفت: از دیگر مزایای دو کشور، حضور در بازارهای نفت، گاز و پتروشیمی است و همکاری در این زمینه ها با توجه به بنادر دو کشور قطعاً نیازمند ارتباطات بانکی است بر این اساس توجه به موضوعات روابط بانکی به عنوان یک اصل باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیرامورخارجه عمان با بیان اینکه تشکیل کمیته مشترک بانکی برای رفع موانع ایده مناسبی است، گفت: لازم است نمایندگان بانک های تجاری دو کشور علاوه بر نمایندگان بانک های مرکزی در این کمیته حضور داشته باشند و با طرح سوالات و ابهامات و رفع موانع زمینه همکاری های بانکی را فراهم آورند.
وی افزود: اکنون روابط بانکی ایران و عمان در مسیر گسترش است و مسائل طرفین باید در کمیته های مشترک مورد بحث و بررسی قرار گیرد ضمن آنکه تدوین برنامه عملیاتی و کاربردی با مکانیزم های ایجاد حساب های مشترک و استفاده از پول های ملی دو کشور بدون اتکا به ارزهای خارجی به عنوان یکی از الزامات دیده شود.
بانک مرکزی عمان، از همکاری متقابل استقبال می کند
همچنین در این دیدار سلطان بن سالم الحبسی معاون رییس شورای روسای کل بانک مرکزی عمان با بیان اینکه در بحث ارتباطات بانکی توجه به سیستم های پرداخت و تسویه از الزامات است گفت: یک تیم فنی و کارشناسی در حال بررسی مکانیزم های اتصال سوئیچ های کارت های بانکی دو کشور هستند و امیدواریم با اجرایی شدن آن شاهد فضای جدیدی در این حوزه باشیم.
وی افزود: بانک مرکزی عمان با آغوش باز از همکاری های متقایل با ایران استقبال می کند و حامی بانک های تجاری عمان در این زمینه است. سلطان بن سالم الحبسی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی عمان به صورت مستقیم در حوزه سرمایه گذاری ورود نمی کند خاطرنشان کرد: پس از کاهش قیمت نفت، بانک مرکزی عمان برخی مقررات بانکی را تعدیل کرد که شرایط برای کشورهایی که مایل به سرمایه گذاری خارجی هستند فراهم شود. بر این اساس انتظار بر این است که بانک های مرکزی ایران و عمان با تعدیل برخی مقررات، بستر سرمایه گذاری برای فعالان اقتصادی را تسهیل کنند. وی همچنین خواستار برگزاری جلسات کمیته مشترک بانکی به صورت دوره ای و مستمر به منظور تفاهم بیشتر و ارایه راه کارهای مناسب شد.