ماه آتی میلادی برای نخستین بار در ۱۵ سال اخیر فاصله مریخ تا زمین به کمترین میزان (۳۵.۸ میلیون مایل) می رسد و با چشم غیر مسلح می توان مریخ را در آسمان تماشا کرد. ماه آتی میلادی فاصله مریخ تا زمین به کمترین میزان طی ۱۵ سال اخیر می رسد و به همین دلیل […]
ماه آتی میلادی برای نخستین بار در ۱۵ سال اخیر فاصله مریخ تا زمین به کمترین میزان (۳۵.۸ میلیون مایل) می رسد و با چشم غیر مسلح می توان مریخ را در آسمان تماشا کرد.
ماه آتی میلادی فاصله مریخ تا زمین به کمترین میزان طی ۱۵ سال اخیر می رسد و به همین دلیل این سیاره بسیار بزرگ و درخشان در آسمان قابل مشاهده خواهد بود.
به گفته دین رگاس یکی از ستاره شناسان رصدخانه سینسیناتی، ۳۱ جولای فاصله سیاره سرخ رنگ تا زمین ۳۵.۸ میلیون مایل خواهد بود. در این بازه زمانی مریخ با چشم غیر مسلح قابل مشاهده خواهد بود.
محققان دلیل نزدیک شدن مریخ به زمین را ویژگی های خاص مدار این سیاره می دانند.
زمین ۳۶۵ روز طول می کشد تا دور خورشید مدار بزند. حال آنکه مدار مریخ دور خورشید ۶۸۷ روز است. این بدان معناست که دو بار مدار زمین دور خورشید معادل یک بار سفر مریخ دور این ستاره است. به همین دلیل گاهی اوقات دو سیاره در دو سوی مخالف خورشید قرار می گیرند، اما تقریبا هر ۲۶ ماه یکبار زمین از فاصله بسیار نزدیک مریخ گذر می کند.
گاهی اوقات همزمان با این رویداد سیاره سرخ و خورشید در دو سوی زمین قرار می گیرند. در این وضعیت مریخ و خورشید در دوسوی مخالف زمین هستند. از دیدگاه ساکنان زمین، همزمان با غروب خورشید در غرب، مریخ از سمت شرق طلوع می کند. سپس تمام شب در آسمان می ماند.
اگر زمین و مریخ مداری دایره وار داشتند این وضعیت نیز سبب می شد دوسیاره به یکدیگر نزدیک شوند. اما مدار هر دو آنها بیضی شکل است بنابراین مریخ و زمین در انتهای هر مدار خود، کمی به خورشید نزدیک تر می شوند.
همانطور که گفته شد، هر ۲۶ ماه فاصله مریخ و زمین به کمترین میزان می رسد. از سوی دیگر هر ۱۵تا۱۷ سال این اتفاق با واقعه perihelion یا نزدیک شدن فاصله مریخ و خورشید همزمان می شود. ترکیب این دو رویداد ماه آتی اتفاق می افتد.