افزایش ۵۰۰ درصدی قیمت مسکن به لطف مسکن مهر !!
افزایش ۵۰۰ درصدی قیمت مسکن به لطف مسکن مهر !!

وزیر راه و شهرسازی با این ادعا که طرح مسکن مهر قیمت زمین در کشور را ۷۶۰ درصد و قیمت مسکن را ۵۰۰ درصد افزایش داد خبرنگاران را مورد انتقاد قرار داد و گفت: قیمت زمین از سال ۹۲ تا ۹۵ صفر درصد رشد داشت.  عباس آخوندی در هفدهمین همایش سیاست های توسعه ای مسکن […]

اخوندی

وزیر راه و شهرسازی با این ادعا که طرح مسکن مهر قیمت زمین در کشور را ۷۶۰ درصد و قیمت مسکن را ۵۰۰ درصد افزایش داد خبرنگاران را مورد انتقاد قرار داد و گفت: قیمت زمین از سال ۹۲ تا ۹۵ صفر درصد رشد داشت.

 عباس آخوندی در هفدهمین همایش سیاست های توسعه ای مسکن پس از چند ماه بار دیگر طرح مسکن مهر را به باد انتقاد گرفت. وی با این ادعا که این طرح عامل گرانی ۷۶۰ درصدی قیمت زمین و ۵۰۰ درصدی قیمت مسکن شد، افزایش قیمت زمین در دوره مدیرت خود را طی سال های ۹۲ تا ۹۵ صفر اعلام کرد. وی البته هیچ اشاره به روند تغییرات قیمتی مسکن طی ماه های سپری شده از سال ۹۶ نکرد. وزیر راه و شهرسازی در حالی نوک پیکان انتقادات را پس از یک دوره سکوت به سمت مسکن مهر نشانه رفته است که مسئولان و مدیران سابق این طرح مدت هاست در برابر این رویه سکوت پیشه کرده اند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این که فرآیند و روند مهاجرت به شدت کُند شده است، اظهار کرد: در حوزه جمعیت شهری به یک تعادل نسبی رسیده ایم. اگر این را قبول کنیم تمام سیساتگذاری ها را قبول کرده ایم.

وی با بیان این که این یک بحث خیلی مهم است، تصریح کرد: در اوج زمانی که شهرفروشی در اوج بود و از سال ۹ تا ۹۱ بالغ بر ۷۶۰ هزار پروانه ساختمانی صادر شده، جمعیت تهران از ۹۰ تا ۹۵ کلا ۴۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.

وزیر راه  و شهرسازی بیان کرد: این رشد جمعیت مراحل نهایی خود را طی می کند و همین الان جمعیت پذیری تهران بدون آن که واحد جدید ساخته شود، حدود ۱۰٫۵ میلیون نفر است.

وزیر راه و شهراسزی با طرح این سئوال که آیا می توانیم سیاست های موجود را ادامه دهیم، گفت: به دلیل تخولات ساختاری مجبوریم در سیاست ها را تغییر دهیم، با توجه به اختلافات سیاسی کشتی سیاسی با هم داشته باشیم.

آخوندی تاکید کرد: این آمار برای هر نوع برنامه ریزی بسیار مهم است. کاهش رشد جمعیت نشان می دهد ما دیگر دارای رشد جمعیت با تصورات دهه ۶۰ و ۷۰ نیستیم.

وی با بیان این که در ۵ سال اخیر تحول جمعیتی در استان قم ۱۲۵ هزار نفر به جمعیت این شهر اضافه شده است، اظهار کرد: این مسئله نشان می دهد که روند افزایش جمعیت کاهشی بوده و البته به این مفهوم نیست که تقاضا برای مسکن رو به صفر رفته است.

وزیر راه و شهرسازی با یادآوری این که زمانی تولید انبوه مسکن برای خودش بازار داشت، افزود: اگر بخواهیم این کار را دوباره تکرار کنیم داشتن بازار برای آن غیرممکن است.

آخوندی با بیان این که بازار را به زور نمی توانیم ایجاد کنیم، افزود: تصورات ما مربوط به دهه ۶۰ و ۷۰ است و هنوز فکر می کنیم باید به سمت اتفاقات کمی خیلی بزرگ برویم.

وی ادامه داد: الان مسئله ما کیفیت سکونت، زندگی، اختلافات طبقاتی، بالا شهر و پایین شهر است که اختلاف آن بیش از ۵ برابر است، گفت: خبرنگاران به دنبال این هستند که فیلی هوا شود، این در حالی است که بستر جامعه تغییر کرده است. اجماع درباره این تحول بسیار زمانبر است و روی دادن آن در کشور زمان می برد.

وی با اشاره به خالی از سکنه بودن ۵۰۰ هزار واحد مسکونی مطابق آمار مرکز آمار، افزود: این نشان می دهد اتفاقی در جامعه روی داده و جامعه به آن بی توجه بوده است. در منطقه یک تهران ۵ هزار واحد مسکونی نوساز آماده عرضه بدون مشتری وجود دارد.

وی با اشاره به این که ببیشترین ساخت و ساز در منطقه ۲۲ روی داده است، اما در عین حال نرخ معاملات کمترین در بین مناطق ۲۲ گانه بوده است، اظهار کرد: سیاستگذاری غلط سیاست گذار به بازار کشور را گرفتار کرده و باید حرف درست و دقیقی بزنیم.

وی با انتقاد از عملکرد دولت قبل به طرح مسکن مهر اشاره کرد و گفتک بیشترین مداخله در تاریخ کشور مربوط به سال های ۸۴ تا ۹۲ است که حدود ۸ درصد (۲ میلیون واحد مسکونی) بوده است. وقتی عرضه به اوج رسیده قائدتا باید قیمت کاهش یابد، اما قیمت زمین در تهران در سالهای ۸۴ تا ۹۲ بالغ بر ۸٫۶ برابر (۷۶۰ درصد) که یک رشد محیرالعقول است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این که قیمت زمین در سال های ۹۲ تا ۹۵ بالغ بر ۲ صدم درصد یعنی تقریبا صفر درصد رشد داشته است، گفت: قیمت مسکن در سال های ۸۴ تا ۹۲ شش برابر (۵۰۰ درصد) شد اما از سال ۹۲ تا ۹۵ قیمت مسکن فقط ۱٫۱ برابر شده است.

آخوندی با اشاره به این  که می گویند مسکن را وسط بیاورید تا موتور اقتصاد به حرکت درآید، اظهار کرد: اگر تصور می کنید با یک تزریق پول و مداخله بخش مسکن راه بیفتد، همان اتفاقی روی می دهد که در سال های ۸۴ تا ۹۲ روی می دهد. این کار باعث گسترش فقر می شود، مسکن مهر می خاست به مردم کمک کند، ولی نتیجه این مداخله افزایش  ۷۶۰ درصد قیمت زمین و ۵۰۰ درصدی قیمت مسکن بود.

وی با بیان این که طراحی سیاست مسکن بسیار مهم است، گفت: ما می خواهیم کسی که در وضعیت بد زندگی می کند، زندگی اش ارتقا یابد. می خواهیم دوباره شهر را خلق کنیم که در این بخش سخن خیلی است.

وی در ادامه با این ادعا که سیاست توانمندسازی مردم جواب داده بیان کرد: میانگین سپرده گذاران در صندوق مسکن یکم بر اساس آخرین آمار به ۲۸۲ هزار نفر با میانگین ۲۰ میلیون تومان رسدیه است.

وی با بیان این که همزمان جلوی سوداگرای را گرفته ایم، اظهار کرد: ۷۰۶ درصد افزایش به ۲ درصد رسیده است. این فهم من از تحولات شهری در ایران است، باید واحد مسکونی در استطاعت عرضه شود.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: الان مسئله مهم تغییر رویکرد تولیدکننده انبوه مسکن است، کار تولیدکننده الان این نیست که زمینی را در بیابان بگیرد و آنرا بسازد. آنها باید در بافت های فرسوده  برای مردم خانه بسازد و مجموعه های کوچک را احداث کنند.