یک وکیل کانادایی متخصص در دعاوی بینالمللی اعلام کرد آمریکاییها اگر باهوش باشند باید به جای مقاومت در برابر رأی دادگاه لاهه، بهسرعت آن را بپذیرند. به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «بری گروسمن» وکیل کانادایی خبره در دعاوی بینالمللی با اشاره به اینکه رأی دادگاه لاهه میتواند برای آمریکاییها یک فرصت باشد، اظهار داشت: […]
یک وکیل کانادایی متخصص در دعاوی بینالمللی اعلام کرد آمریکاییها اگر باهوش باشند باید به جای مقاومت در برابر رأی دادگاه لاهه، بهسرعت آن را بپذیرند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «بری گروسمن» وکیل کانادایی خبره در دعاوی بینالمللی با اشاره به اینکه رأی دادگاه لاهه میتواند برای آمریکاییها یک فرصت باشد، اظهار داشت: «اگر فراست و هوشمندی دولتمردان آمریکایی حتی در حد نیمی از آنچه نمایش میدهند باشد، باید رأی دیوان بینالمللی دادگستری را به سرعت بپذیرند و از آن بهعنوان یک بهانه بهموقع برای ملایمتر کردن تحریمها و مشخصاً پس گرفتن درخواست خود از سایر کشورها برای کاهش واردات نفت از ایران استفاده کنند تا خطر بیثباتی در منطقه و تهدید امنیت انرژی در جهان نیز مهار شود».
این وکیل و کارشناس حقوق بینالملل در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم در مورد دلیل مقاومت آمریکاییها در برابر رأی دادگاه لاهه خاطرنشان ساخت: «همه ما میدانیم که آمریکا نیز مانند اسرائیل و تا حدی مانند انگلیس و فرانسه، خود را بسیار خاصتر و استثنائیتر از آن میداند که بخواهد هرگونه محدودیتی را از جانب دیوان بینالمللی دادگستری، سازمان ملل متحد یا سایر نهادها، قوانین، معاهدات و کنوانسیونها بپذیرد».
دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه هلند روز چهارشنبه هفته گذشته حکم داد که آمریکا باید اطمینان حاصل نماید که تحریمهایش علیه جمهوری اسلامی ایران بر تأمین کالاهای اساسی یا ایمنی پروازهای مسافری در این کشور تأثیر منفی نخواهد داشت.
اولین واکنش مقامات آمریکایی به این رأی از جانب «پت پوکسترا» سفیر آمریکا در هلند صورت گرفت و او پیامی توییتری وجاهت قانونی پرونده شکایت ایران از آمریکا و نیز صلاحیت دادگاه لاهه برای بررسی این پرونده را زیر سؤال برد تا مشخص شود آمریکاییها تصمیمی برای پذیرش رأی این دادگاه ندارند.
در ادامه «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به حکم دادگاه لاهه از تصمیم دولت متبوعش برای خروج از پیمان مودت خبر داد؛ پیمانی که مبنای شکایت حقوقی ایران از آمریکا به دیوان بینالمللی دادگستری را تشکیل میداد. او مدعی شده بود رأی این دادگاه، شکستی برای ایران است.
گروسمن درباره این اقدام آمریکاییها گفت: «برای مردی که مشهور به زیرکی است، احمقانه بود که حکم موقت دیوان بینالمللی دادگستری را شکستی برای ایران بداند. دادگاه تمامی استدلالهایی که آمریکا مطرح کرده بود را رد کرد و جوهر تمامی استدلالهای ایران را هم پذیرفت.»
او در ادامه گفت: «البته، دادگاه ظاهراً آرامشش را از دست داده و به صدور چند حکم موقت بسنده کرده، اما دلیل این امر فعالیتهای لابیگری و تهدیدهایی است که آمریکا علیه دادگاه به راه انداخته است.»
دادگاه لاهه روز دوشنبه هم جلسهای برای رسیدگی به یک شکایت دیگر ایران از آمریکا در ارتباط با حکم سال ۲۰۱۶ دیوان عالی این کشور برای مصادره ۱٫۷۵ میلیارد دلار از داراییهای ایران جهت پرداخت به خانوادههای قربانیان بمبگذاری سال ۱۹۸۳ در مقر تفنگداران دریایی آمریکا برگزار کرد. آمریکا مدعی است ایران در این بمب گذاری نقش داشته، اما تهران همواره این ادعا را رد کرده است.
مایک پامپئو در بیانیهای خواستار مختومه شدن این شکایت شده است.