حضرت آیتالله خامنهای در دیدار رئیسجمهور عراق با بیان اینکه مقابل دشمنان«عراقِ قدرتمند و آرام» با قدرت بایستید،تاکید کردند: دلهای زائران ایرانیِ اربعین مملو تشکر از مهماننوازی عراقیهاست. به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز […]
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار رئیسجمهور عراق با بیان اینکه مقابل دشمنان«عراقِ قدرتمند و آرام» با قدرت بایستید،تاکید کردند: دلهای زائران ایرانیِ اربعین مملو تشکر از مهماننوازی عراقیهاست.
به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (شنبه) در دیدار آقای برهم صالح رئیس جمهور عراق و هیأت همراه، با ابراز خرسندی از برگزاری موفقیت آمیز انتخابات پارلمانی در عراق و انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر و مسئولان دیگر و ایجاد ثبات و استقرار، تأکید کردند: راه غلبه بر مشکلات و مقابله با توطئه های بدخواهان، حفظ اتحاد ملی در عراق، شناخت صحیح دوست و دشمن و ایستادگی در مقابل دشمن وقیح، تکیه بر نیروی جوانان و حفظ و تقویت ارتباط با مرجعیت است.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای دیدار با تبریک به آقای برهم صالح بهدلیل برگزیده شدن برای مسئولیت بزرگ ریاست جمهوری در کشور مهم عراق، به ارتباطات ریشه دار و عمیق و تاریخی دو ملت ایران و عراق اشاره کردند و گفتند: ارتباطات دو ملت بی نظیر است که نمونه بارز آن، پیاده روی بزرگ اربعین است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به حضور بیش از دو میلیون زائر ایرانی در راهپیمایی اربعین امسال خاطرنشان کردند: دلهای همه زائران ایرانی بعد از بازگشت، مملو از تشکر از میهماننوازی مردم عراق بود و این نشانگر بزرگواری حداکثریِ عراقیها در میزبانی از زائران ایرانی است و این میهمان نوازی و ارتباط همراه با مهر و محبت میان دو ملت جز با زبان هنر قابل بیان نیست.
رهبر انقلاب اسلامی با تشکر صمیمانه از رئیس جمهور، نخست وزیر و دیگر مسئولان و ملت عراق به دلیل میهماننوازی کم نظیر در ایام اربعین، به رنج و محنت مردم عراق در دورانهای گذشته اشاره کردند و گفتند: اکنون که ملت عراق بعد از دورانهای استبدادی، صاحب کشور است و استقلال و حق رأی و انتخاب دارد، برخی دولتها و کشورهای بدخواه به دنبال آن هستند تا مردم عراق طعم این پیروزی و دستاورد بزرگ را نچشند و عراق و منطقه، رویِ آرامش را نبینند.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: تنها راه مقابله با این توطئه ها، حفظ و تقویت اتحاد میان گروههای عراقی اعم از عرب و کُرد و شیعه و سنی است.
رهبر انقلاب اسلامی، شناخت دقیق و صحیح دوست و دشمن را در سیاست خارجی بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کردند: برخی دولتها در منطقه و در خارج از منطقه به شدت نسبت به اسلام، شیعه و سنی و عراق، بغض و کینه دارند و در امور داخلی عراق دخالت می کنند که باید در مقابل آنها با قدرت ایستاد و درخصوص ایستادگی در برابر دشمن وقیح و صریح، به هیچ وجه ملاحظه نکرد.
حضرت آیت الله خامنه ای درخصوص همکاریهای دو جانبه میان ایران و عراق تأکید کردند: مسئولان جمهوری اسلامی برای گسترش همکاریها با عراق بسیار مصمم و محکم هستند و من هم به این موضوع عمیقاً معتقدم.
ایشان با اشاره به ظرفیت های فراوان دو کشور برای گسترش همکاریها، افزودند: عراقِ عزیز، قوی، مستقل و پیشرفته برای ایران بسیار مفید است و ما در کنار برادران عراقی خود خواهیم بود.
ایشان ضرورت حفظ و تقویت ارتباط با مرجعیت را بسیار مهم خواندند و گفتند: ارتباط با مرجعیت، در مراحل و مقاطع مختلف، کارساز و گره گشا خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی تکیه بر جوانان را زمینه ساز انجام کارهای بزرگ دانستند و افزودند: نمونه بارز نتایج فوق العاده تکیه بر جوانان، شکل گیری حشدالشعبی در جریان مبارزه با تروریسم تکفیری بود که باید آن را حفظ کرد.
در این دیدار که آقای روحانی رئیس جمهور نیز حضور داشت، آقای برهم صالح رئیس جمهور عراق، دیدار با رهبر انقلاب اسلامی را افتخاری بزرگ دانست و گفت: من با یک پیام صریح و آشکار به تهران آمده ام مبنی بر اینکه عوامل و عناصر پیوند دهنده دو ملت ایران و عراق، ریشه در تاریخ دارد و غیرقابل تغییر است.
رئیس جمهور عراق با اشاره به مذاکرات خود در تهران، خاطرنشان کرد: ما به دنبال گسترش بیش از پیش همکاریها در همه زمینه ها و ارتقای آن به سطحی هستیم که در شأن روابط اجتماعی و فرهنگی و مصالح مشترک دو ملت باشد.
آقای برهم صالح، خدمت به زائران حسینی در اربعین را افتخاری برای دولت و ملت عراق دانست و با تأکید بر اینکه عراق کمک ها و حمایت های ایران را در دوران مبارزه با استبداد صدامی و در دوران مبارزه با تروریسم تکفیری فراموش نخواهد کرد، افزود: ما حکمت و عقلانیت و تدبیرِ مرجعیت را یک نعمت بزرگ برای ثبات و آرامش و پیشرفت عراق می دانیم.
وی مهمترین اولویت مسئولان عراقی در دوران جدید را بازسازی و احیای زیرساختها، مبارزه با فساد، ارائه خدمات مناسب به مردم عراق، اصلاحات داخلی و تقویت اتحاد ملی برشمرد و تأکید کرد: ما بنا داریم عراق را به یک کشور قوی در منطقه تبدیل کنیم و امید داریم بتوانیم از همکاریها و ظرفیت های جمهوری اسلامی برای بازسازی عراق، بیش از گذشته بهره مند شویم.