مقام سابق پاکستانی: ترامپ به جای رویارویی، تعامل با ایران را انتخاب کند
به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد قمر بشیر طی مقالهای با عنوان «ایران، ترامپ و تهدید جنگ» که از سوی روزنامه انگلیسی زبان دیلی تایمز در اسلامآباد منتشر شد گفت: رئیس جمهوری آمریکا تنها چند هفته پس از اعلام تمایل خود برای به خاطر سپردنش به عنوان یک «صلح طلب، نه جنگافروز» اولتیماتوم تکاندهندهای به ایران داد؛ این بیانگر تضاد آشکار بین اظهارات و هدف نهایی دونالد ترامپ است.
وی تنشهای ایران و آمریکا را یک بحران آشکار تعبیر کرد و افزود: و اما دکترین ترامپ همراه با لفاظی های تحریک آمیز، تنش آفرینی از طریق تهدید به زور است و برخلاف چین و کره شمالی نتایج این رویکرد آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران بسیار خطرناک تر خواهد بود.
این کارشناس پاکستانی گفت: در ایران مفهوم جهاد فقط جنگ نیست بلکه یک وظیفه مقدس است. مبارزه برای عدالت، به ویژه در برابر ظلم یا ظالم به عنوان یک تعهد اخلاقی تلقی می شود. بنابراین تهدید به بمباران، ایران را نمی ترساند و آنها عزم خود را تقویت می کنند.
وی با اشاره به تنشهای بی سابقه ایالات متحده با شرکای سنتی خود مانند کانادا و عمق اختلافات با اتحادیه اروپا نوشت: برخلاف سابق، آمریکا دیگر برای رویارویی با ایران روی حمایت شرکای سنتی خود نمی تواند حساب باز کند تا جایی که حاکمان عرب منطقه نیز برای همکاری های جنجالی با ترامپ شرط و شروط می گذارند.
قمر بشیر خطاب به رئیس جمهوری آمریکا افزود: چیزی که اکنون به جای بازی با آتش به آن نیاز فوری داریم یک راه میانه است که براساس آن آمریکا باید به حاکمیت ایران احترام بگذارد و در عین حال به نگرانی های امنیتی جهانی بپردازد. این می تواند شامل موارد زیر باشد: لغو تحریم های اقتصادی برای تشویق حسن نیت، به رسمیت شناختن ملاحظات و دیدگاه های دولت ایران بدون تلاش برای تغییر شکل سیاست داخلی آن و برقراری مجدد روابط تجاری، دیپلماتیک و تعامل چندجانبه با اروپا.
وی توصیه کرد: یک سیاست مبتنی بر احترام، تعامل اقتصادی و منافع متقابل می تواند در مدیریت تنشها با ایران جواب بدهد چرا که وقتی یک ملت از نظر اقتصادی و دیپلماتیک در سیستم جهانی ادغام می شود، به احتمال زیاد به جای رویارویی، به گونه ای عمل می کند که رفاه خود را حفظ کند.
معاون مطبوعاتی سابق ریاست جمهوری پاکستان در پایان تاکید کرد: جنگ با ایران فقط یک درگیری منطقه ای نخواهد بود، بلکه می تواند به یک بحران جهانی تبدیل شود. این امر اتحادهای تضعیف شده را تحت فشار قرار می دهد، به جایگاه آمریکا آسیب می رساند، اقتصادها فرو می پاشد و فاجعه انسانی ایجاد می کند.
وی افزود: هیچ قدرت نظامی نمی تواند بر اعتقاد ایدئولوژیک ملتی غلبه کند. صلح از طریق ارعاب ملتها حاصل نمی شود، بلکه از طریق درک، استراتژی و مذاکره محترمانه حاصل می شود. دراز کردن دست دوستی نه تهدید بمباران، تنها راه پیشروی پایدار است.
- منبع خبر : ایرنا