ابتکار تنظیم مناظره در ادوار انتخاباتی از طرف صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ،مسلماً به گسترش شرح صدر جامعه انجامیده است و محل تقدیر و امتنان ملی از نفس این نوع برنامه هاست. جامعه ای که با آراء مردم سرو کار دارد ، نیازمند روشنگری است. گاهی این روشنگری از طریق درک […]

 

 

ابتکار تنظیم مناظره در ادوار انتخاباتی از طرف صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ،مسلماً به گسترش شرح صدر جامعه انجامیده است و محل تقدیر و امتنان ملی از نفس این نوع برنامه هاست.

جامعه ای که با آراء مردم سرو کار دارد ، نیازمند روشنگری است.
گاهی این روشنگری از طریق درک اصحاب رسانه از وقایع و موضوعات به سمع و نظر جامعه منتقل میشود و گاهی تهیه و انتشار آمارها مؤید افزایش اطلاعات از نحوه مدیریت در جوامع هستند. و شاید بهترین شیوه برای جلب توجه مردم و افزایش حضور کارساز قاطبه جمهور در یک نظام مردمی ، برگزاری مناظره بین آمدگان و رفتگان در ساختار مدیریت یک جامعه بوده باشد.
و بنظرم این امر باید در چارچوب یک تکلیف قانونی واقع شود که هر مسئولی در نظام جمهوری اسلامی ایران موظف است با هم رده خود در ادوار گذشته سالانه یک بار مناظره داشته باشد.

از آثار حمیده در این کار چند نکته و نتیجه مطلوب حاصل میگردد، که به آنها می پردازم.

اولاً وقتی دو مسئول هم رده در یک منزلت اجتماعی حاضر به نشست باهم در مقابل دوربین و میلیونها هموطن و حتی جهانیان میشوند موضوعی به عنوان حیاط خلوت در مدیریت اجتماعی از جامعه رخت بر میبندد.
اصل شفافیت در اداره امور یک جامعه از کلیدی ترین اصول برای رفع تبعیض است وطبعاً ساختارهای استانی و شهری از این نگاه فواید عدیده ای را دریافت خواهند نمود.

ثانیا با قانونمند شدن و تعریف تکلیف ، یک مدیر اجتماعی به مناظره با هم رده های خود در مناصب دولتی فی اصل ذاته اهل مراقبه خواهد شد و این شیوه تربیت کمک وافری به ارتقاء سطح مدیریت و ایجاد سرعت در تصمیم سازی و اجرا خواهد گردید که پر واضح است ، این امر به اصل زیرساخت نرم افزاری در کیفیت مدیریت کمک شایانی خواهد نمود.

ثالثا هنگامی که در یک فضای باز و رودر رو مباحث مدیریتی کلان جامعه از منظر آمار و برداشتها بحث و مجادله میشود موضوعاتی از جنس شایعه و گاهاً غیبت از جوّ و فضای جامعه رخت بر میبندد و دست شایعه سازان در محیط اجتماعی به اعمال تاثیر بسته خواهدشد.

البته فواید ریز و درشت دیگری هم ممکن است وجود داشته باشد که باید محل غور و بررسی واقع گردند و صد البته همگی در یک مقاله کوتاه نخواهند گنجید.

ممکن است برخی افراد نگران آثار تنش آفرین این مناظره ها باشند که طبعاً چون سطح و زمین وزمان آن در اختیار رسانه ملی و احتمالاً رسانه های محلی خواهد بود از این منظر هم در انتخاب مجری و هم در انتخاب سطح ورده مدیران و هم در وقوع زمان مناسب مطالعه کافی صورت خواهد پذیرفت و یقیناً جای نگرانی را از بین خواهد برد.

حال و با توجه به دعوت جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد ریاست محترم جمهوری در ادوار نهم و دهم از جناب آقای دکتر حسن روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در دوره یازدهم ، بنظر میرسد باب آغازین این مناظره ها باز گردیده و همگان از این مناظره استقبال خواهند نمود و کافیست این دو بزرگوار با تمکین نسبت به دعوت از یکدیگر فضا را برای دیگر مسئولین حال و گذشته برای نشست هایی از این قبیل فراهم نمایند.

ارتقاء سطح برخورد در جامعه ، آنهم جامعه ای که با احزاب میانه ای مطلوب ندارد ، فقط از طریق انتشار تضارب دیدگاهها و افزایش ظرفیت و اطلاع پذیری در جامعه میسر است و دریغ از این فرایند به پنهان رفتاری در ساختار مدیریت خواهد انجامید.

توجه به ساختارسازی در قالب نرم افزار و تولید توقعات منطقی به آرامش روان اجتماعی می انجامد و این فرصت بهینه به هیچ وجه نباید از دست برود.

تصور کنید که دکتر احمدی نژاد را در یک مناظره رودر روبا جناب هاشمی رفسنجانی و یا سیدمحمد خاتمی مشاهده کنیم که در مورد نگاه و نحوه رفتار خود در مدیریت و تولیدات آماری سخن کنند، چه میزان از التهابات اجتماعی را کاهش خواهند داد؟

یکی از ظرفیت های نشکفته در ساختار نظام شفاف سازی در محیط تصمیم سازان کلان اجتماع است که تا کنون فضای آن را نداشته ایم و به برکت انتخابات سال ٩٢این فضا در حال فراهم آمدن است . لذا به برادران نماینده توصیه میکنم به قانونمند نمودن موضوع مبادرت و به صدا و سیما تاکید میکنم به تهیه و تشریح لزوم موضوع واقف گردیده و شرایط را مهیا و از دو بزرگوار در سطح رئیس جمهوران نهم تا یازدهم تقاضا میکنم این باب مفتوحه را بقدم مبارک خود مزین نمایند تا از مواهب این همت نظام اسلامی منتفع گرددو سنتی حسنه برای آیندگان گذاشته شود.
این توصیه قران مجید است که درسوره مبارکه النحل آیه ۱۲۵ میفرماید:
((ادعُ إِلىٰ سَبیلِ رَبِّکَ بِالحِکمَهِ وَالمَوعِظَهِ الحَسَنَهِ ۖ وَجادِلهُم بِالَّتی هِیَ أَحسَنُ ۚ
إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبیلِهِ ۖ وَهُوَ أَعلَمُ بِالمُهتَدینَ))
با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشی که نیکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسی بهتر می‌داند چه کسی از راه او گمراه شده است؛ و او به هدایت‌یافتگان داناتر است.
والسلام